De ce ar trebui să-ți pui ceapa pe picioare înainte de culcare?

Pielea noastră este cel mai mare organ al corpului nostru și poate absorbi substanțe chimice, ioni, minerale, medicamente, produse cosmetice și alte lucruri pe care le punem pe ea. Absorbția transcutanată este denumirea procesului prin care substanțele sunt absorbite prin piele.

Sponsored links

Studiile arată că absorbim o parte din substanțele nutritive din ceapă atunci când o punem pe picioare înainte de a adormi. Cercetătorii care studiază pielea nou-născuților au descoperit că uleiul de cocos și uleiul de șofran masat pe pielea bebelușului au dus la o creștere a trigliceridelor și a acizilor grași din fluxul sanguin al copilului. Uleiul care a fost masat pe piele a apărut de fapt în sânge ca și cum bebelușii l-ar fi mâncat.

BENEFICIILE NUTRITIVE ALE CEPEI

Ceapa este un aliment cu un miros înțepător pe care ne place să-l adăugăm la pizza, salate, sandvișuri și alte alimente pentru a spori aroma celorlalte ingrediente. Mirosul specific pe care ceapa îl are se datorează sulfului.

Sulful este un nutrient foarte important în dieta noastră, deoarece ajută la formarea proteinelor. Când puneți ceapa pe tălpile picioarelor înainte de culcare, îi puneți corpului la dispoziție o sursă de sulf din care poate absorbi în timp ce vă odihniți.

Sulful este important pentru a avea părul și unghiile sănătoase, pentru a produce insulină în corp și pentru a construi mușchii.

Sponsored links

Punerea cepei pe picioare înainte de culcare permite uleiului din ceapă să pătrundă în piele, oferind sulf corpului tău. Desigur, puteți mânca ceapă pentru a obține acest beneficiu, sau o puteți pune pe tălpi.

CUM SĂ PUNEȚI CEAPĂ PE TĂLPI

Feliați orice tip de ceapă (albă, galbenă sau roșie) în felii cu o grosime de aproximativ jumătate de centimetru. Așezați o felie de ceapă pe vârful degetelor, trageți ciorapul pe vârful piciorului, apoi completați cu felii de ceapă până când talpa piciorului este complet acoperită și trageți de tot ciorapul.

Dacă aveți bătături dure ale pielii pe picioare, ceapa vă poate ajuta, de asemenea, să le eliminați în timp ce dormiți. Mai întâi, înmuiați o felie de ceapă în oțet și apoi așezați-o deasupra bătăturii înainte de a trage șosetele și de a merge la culcare.

Combinația dintre acidul acetic din oțet și acidul sulfuric din ceapă va ajuta la înmuierea pielii bătăturii și poate face mai ușoară îndepărtarea pielii de pe ea atunci când utilizați o piatră ponce sau o pilă de picioare.

Sponsored links

PROBLEME DE SĂNĂTATE CARE SUNT REMEDIATE DE PUNEREA CEPEI PE PICIOARE

Ceapa a fost folosită pentru „purificarea sângelui” de secole în remediile populare. Prin aplicarea ei pe tălpi se pot ameliora multe probleme de sănătate, cum ar fi:

  • Răceală obișnuită și gripă
  • Hipertensiune arterială
  • Slăbirea sistemului imunitar
  • Inflamație
  • Greață
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Slăbiciune
Sponsored links