De ce ar trebui să-ți masezi picioarele în fiecare seară înainte de culcare

Dacă ai încercat masajul picioarelor, știi senzația uimitoare pe care o creează, deoarece relaxează întregul corp.

Sponsored links

Potrivit experților, picioarele noastre beneficiază cel mai mult de pe urma masajului. Iar potrivit medicinei tradiționale chineze, picioarele sunt centrul a numeroase puncte de reflexoterapie care sunt legate de organele și sistemele interne ale corpului, iar stimularea lor provoacă numeroase beneficii pentru sănătatea noastră generală.

Există mai multe tipuri de masaj la picioare, cum ar fi masajul thailandez al picioarelor, masajul suedez al picioarelor și reflexologia, și toate par să ofere efecte miraculoase. Prin urmare, masajul picioarelor a fost practicat de secole ca o modalitate naturală de a promova sănătatea și bunăstarea, iar în prezent, este considerat o medicină complementară și alternativă folosită de milioane de oameni pentru a calma durerea, scăderea stresului și anxietatea, reabilitarea leziunilor și îmbunătățirea sănătății.

Masajul picioarelor stimulează fluxul sanguin, calmează durerile articulare locale și realizează drenajul limfatic, astfel încât oferă un mare efect terapeutic.

Sponsored links

Cercetătorii au descoperit că masajul picioarelor are numeroase alte beneficii, cum ar fi scăderea durerii, ajută la menținerea ritmului cardiac scăzut și tratarea unor probleme de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea și depresia. Aceste beneficii se datorează combinației dintre efectele fizice ale masajului și aspectul psiho-social al masajului picioarelor.

Prin urmare, un simplu masaj auto-administrat la picioare înainte de culcare timp de 10 până la 15 minute zilnic, poate face minuni pentru sănătatea ta!

Numeroase studii au confirmat proprietățile terapeutice ale masajului:

  • Masajul tălpilor reduce stresul și tratează alergiile, greața și durerea
  • Masajul chinezesc timp de 10 minute stimulează relaxarea
  • Un masaj de 15 minute stimulează bunăstarea fizică, psihologică și emoțională la pacienții aflați în îngrijire geriatrică
  • Masajul thailandez al picioarelor a îmbunătățit echilibrul și mișcarea pacienților diabetici cu neuropatie periferică
  • Nivelurile de anxietate preoperatorie au fost reduse după doar patru ședințe de 20 de minute
  • Masajul picioarelor a îmbunătățit starea de spirit, relaxarea și vigilența pacienților cu demență.
  • Un masaj de 30 de minute de două ori pe săptămână a redus simptomele bolii de reflux gastroesofagian și stresul la sugari.
  • Prin urmare, începeți să vă masați picioarele timp de 5-10 minute în fiecare noapte și veți culege toate beneficiile acestei practici străvechi.

– Puteți să vă înmuiați picioarele într-o cadă cu apă caldă mai întâi și puteți adăuga câteva picături de ulei esențial liniștitor. Apoi, așezați-vă pe un scaun, sprijiniți un picior pe margine și lăsați-l pe celălalt să se întindă în fața dvs. Aplicați o cantitate mică de loțiune sau ulei.

– Apoi, în timp ce țineți partea inferioară a piciorului cu ambele mâini, frecați partea superioară a piciorului folosind o mișcare fermă, în timp ce degetele mari se deplasează încet în jos pe talpă. Atingeți talpa cu pumnul liber pentru a stimula circulația sângelui.

Sponsored links

– Apoi, în timp ce țineți piciorul cu o mână, întindeți degetele de la picioare înapoi cu degetul mare și arătător și trageți fiecare deget de la picior într-o mișcare constantă. Masați degetul arătător în spațiul dintre degetele de la picioare, mișcați înainte și înapoi și frecați baza fiecărui deget de la picior. Apoi, masați toate cele cinci degete între fiecare degete simultan.

– Așezați piciorul drept deasupra coapsei stângi și, cu ajutorul mâinilor, rotiți piciorul la gleznă și frecați ușor degetele peste partea superioară a osului. Prindeți piciorul cu cealaltă mână și întoarceți piciorul la gleznă, de câteva ori în fiecare direcție.

– Apoi, suprapuneți degetele mari, apăsați arcul de sub osul călcâiului și împingeți încet până la osul degetului mare. Din nou, începeți să apăsați în arcul inferior lângă osul călcâiului, deschideți degetele mari și întindeți pe toată lățimea arcului. Suprapuneți încă o dată degetele mari, apăsați mai sus pe arc și începeți să frecați cu mișcări circulare mari cu degetele mari în jurul arcului.

– La final, înfășurați mâinile în jurul piciorului în timp ce degetele mari se întâlnesc în partea de jos a tălpilor, iar degetele sunt ușor ondulate pe partea superioară a piciorului. Apăsați degetele mari în tălpi, mișcați-le în sus în centrul tălpilor și spre degetele mari ale picioarelor. Întinde piciorul spre exterior.

Sponsored links

După acest masaj uimitor, durerile tale corporale vor fi ameliorate, mintea ta va fi calmă, iar nervii tăi liniștiți, așa că vei dormi ca un bebeluș!

Sponsored links