De ce ar trebui să încetezi să mai dormi cu părul strâns în coadă

Fiecărei femei îi pasă de aspectul părului său, iar acest lucru se explică prin faptul că părul este o parte importantă a identității noastre. Cheltuim o avere pe diferite produse pentru păr, pentru a arăta frumos, dar ar trebui să acordăm o atenție mai atentă anumitor lucruri care fac parte din rutina noastră de zi cu zi, și care ar putea cauza un rău real părului nostru. Noi am aflat că dormitul cu părul strâns în coadă este unul dintre lucrurile care te afectează și avem o explicație pentru acest lucru în acest articol. În plus, veți primi câteva sfaturi interesante, bonus, la sfârșitul articolului, despre cum să aveți grijă de părul dvs.

Sponsored links

Poate duce la căderea părului

Dormitul cu părul strâns în coadă pune presiune pe rădăcina firului de păr deoarece îți miști des capul în timpul somnului. Acest lucru, după cum susține Academia Americană de Dermatologie, poate provoca ruperea, deteriorarea sau căderea firelor de păr.

Ar putea schimba aspectul părului tău

Sponsored links

Datorită pierderilor de păr, întregul aspect devine lipsit de volum, rar și nesănătos. Acest lucru se datorează faptului că elasticul cu care prindem părul creează frecare în timp ce dormim, iar coafurile strânse ca aceasta ar putea duce la ruperea părului. Acest lucru poate face ca părul tău să arate uscat și deteriorat. Dar dacă încetați să mai dormiți cu părul strâns în coadă, cu timpul va arăta la fel de bine ca înainte și își va recăpăta frumusețea în totalitate.

Ar putea duce chiar la o afecțiune medicală numită alopecie

Alopecia este o boală în care părul cade din toate sau doar din unele părți ale corpului. Strângerea în coadă, frecarea și tragerea constantă a părului poate contribui la pierderea lui, deoarece vă poate deteriora foliculii de păr. Și conform Asociației Britanice a Dermatologilor, acest lucru are potențialul de a duce la dezvoltarea de zone de calvitie(chelie).

Bonus

Sponsored links

Ce poți face să ai un păr sănătos

  • Dormi cu părul desprins, sau împletește-l în coadă, nu foarte strâns.
  • Evită să adormi cu părul ud, pentru că atunci când e ud se deteriorează mult mai ușor.

  • Alege o pernă potrivită. Fețele de perne de mătase vor permite părului tău să alunece cu ușurință, și nu vor provoca nicio tensiune sau rupere a firelor.
  • Păstrați umiditatea în dormitorul dvs. Aerul uscat vă poate face părul să devină uscat. Puteți folosi și un umidificator.

Care sunt secretele tale pentru a-ți menține un păr frumos și sănătos?

Sponsored links