De ce aliment ești atras? Iată ce dezvăluie alegerea ta despre chakrele tale

Pe măsură ce vă adânciți în călătoria de auto-dezvoltare, probabil veți auzi despre chakre, sau „roțile” energiei. Chakrele situate în întregul corp care ne ajută să rămânem echilibrați și conectați la sinele nostru spiritual. Avem 7 chakre prin care energia curge prin corpurile noastre fizice și energetice; atunci când sunteți aliniat corespunzător, vă veți simți mai ușor, mai vibrant și conectat la tot ceea ce este.

Sponsored links

Însă, chakrele multor oameni sunt nealiniate din cauza multor factori. Aceștia includ o dalimentație proastă, stres și deconectare generală de la cel mai înalt sine. Din fericire, poți ajuta la reechilibrarea chakrelor tale mâncând anumite alimente specifice fiecărui câmp energetic din corp (destul de interesant, nu)?

7 alimente pe care le poți mânca pentru a-ți alinia chakrele:

1. Chakra rădăcină

Dacă ai ales mărul, trebuie să fii atent la chakra rădăcină…

Sponsored links

Situată la baza coloanei vertebrale, chakra rădăcinii corespunde cu frecvența vibrațională a securității, stabilității și supraviețuirii umane de bază. Pentru a echilibra această chakră, meditarea asupra afirmațiilor „EU SUNT” sunt de o importanță vitală. Asta pentru că trebuie mai întâi să ne conectăm cu casa noastră pământească înainte de a trece prin celelalte chakre către tărâmuri superioare. Este necesar să te plimbi des în natură, să meditezi și să mănânci anumite alimente care să te ajute în procesul de a te simți mai aproape de Pământ și conectat cu propriul tău suflet.

Alimente de consumat: alimente de culoare roșie, cum ar fi mere și rodii, legume rădăcinoase, cum ar fi morcovi, ridichi și sfeclă, fasole roșie, quinoa, unt de migdale/caju și condimente precum boia de ardei, ardeiul roșu și pudra de chili.

Afirmație: „Sunt în siguranță, și mă simt bine în corpul meu. Sunt conectat la mine și la Mama Pământ și totul este bine.”

2. Chakra sacrală

Sponsored links

Dacă ai ales portocala, ar trebui să fii atent la chakra sacrală…

Chakra sacrală este situată chiar sub buric în abdomenul inferior și ne guvernează sexualitatea, creativitatea și emoțiile. Este reprezentată de culoarea portocalie, care se corelează cu trăirea unei vieți vibrante, vesele. Când ești echilibrat, te vei simți mai capabil să mergi cu valul în viață, să te exprimi creativ, să ai o relație sănătoasă cu tine și cu ceilalți și să-ți iubești și să-ți respecti corpul.

Alimente de consumat: Evident, consumul de alimente portocalii este cel mai bine pentru această chakră. Portocalele, pepenele galben, fructul pasiunii și mango ar trebui să fie fructele preferate și, de asemenea, ar trebui să consumați grăsimi sănătoase, cum ar fi migdale, nuci, caju și semințe de susan. De asemenea, folosește condimente precum scorțișoară, roșcove și ghimbir în ceaiul sau cafeaua de dimineață.

Afirmație: „Mă simt vibrant, frumos, puternic și pplin de viață. Sunt conectat emoțional cu mine și cu ceilalți și las energia universală să curgă liber prin mine.”

Sponsored links

3. Chakra plexului solar

Dacă ai ales banana, trebuie să fii atent la chakra plexului solar…

Colorată în galben strălucitor, această chakră ne ajută să digerăm alimentele, să ne controlăm ego-urile, să ne stăpânim încrederea în sine, să învățăm și să creștem ca ființe spirituale. Se află în zona stomacului și servește ca un fel de poartă de acces între chakrele inferioare și superioare, transformând, prin urmare, dorințele noastre înflăcărate, egocentrice, într-o energie mai armonioasă și mai echilibrată. Această chakră ne ajută să ne exprimăm lumii, permițându-ne totodată să ne conectăm cu ceilalți, aliniind mediile noastre interioare și exterioare.

Alimente de consumat: carbohidrați complecși, cum ar fi cerealele integrale precum pastele, cerealele, pâinea, orezul și leguminoasele. De asemenea, legume și fructe galbene precum bananele, ardeii galbeni, dovleceii și porumbul. Pentru condimente, alegeți coriandru, fenicul, turmeric, chimen și anason.

Sponsored links

Afirmație: „Mă văd o ființă de succes, încrezătoare și puternică, capabilă să depășească orice provocări cu care mă pot confrunta.”

4. Chakra inimii

 

Dacă ai ales ciocolata neagră, ar trebui să fii atent la chakra inimii…

Sponsored links

Situată în centrul pieptului, această chakră reprezintă reînnoirea, renașterea și transcenderea durerii emoționale în simțirea bunătății iubitoare față de noi înșine și față de ceilalți. Aici apar multe dezechilibre, deoarece inimile noastre poartă multă greutate din cauza durerilor din trecut și a cicatricilor emoționale. Pentru a ne curăța de acest model emoțional, trebuie să medităm la iubirea necondiționată și la compasiunea față de sinele nostru din trecut, sinele actual și orice altă ființă de pe planetă.

Alimente de consumat: Legume verzi, crucifere, cum ar fi varza, broccoli, verdeata, salata. Ceaiul verde, ciocolata neagră, țelina, busuioc, salvie, cimbru, coriandru și pătrunjelul sunt și ele grozave pentru această chakră.

Afirmație: „Dăruiesc și primesc dragoste necondiționat și știu că iubirea poate vindeca toate rănile emoționale.”

5. Chakra gâtului

Sponsored links

 

Dacă ai ales afinele, trebuie să fii atent la chakra gâtului…

Situată în gât, această chakră este reprezentată de un albastru pal și ne guvernează capacitatea de a vorbi sincer și deschis. De asemenea, se referă la liberul nostru arbitru, capacitatea de a lua decizii sănătoase. Această chakră servește ca mediu prin care gândurile și sentimentele noastre din alte chakre se deplasează prin corpurile noastre și în cele din urmă în lume în cea mai pură și expresivă formă.

Alimente de consumat: plante de mare, fructe, sucuri, supe, afine, prune, lămâi, lime, grepfrut, kiwi.

Afirmație: „Permit adevărului să treacă prin mine fără efort și îmi exprim gândurile clar și onest.”

6. Chakra sprâncenelor (al treilea ochi)

 

Dacă ați cules strugurii, trebuie să acordați atenție sprâncenei sau chakrei al treilea ochi…

Chiar în mijlocul frunților noastre, cu o nuanță de albastru închis și ne ajută să accesăm înțelepciunea noastră divină și adevărurile universale. Ne permite să vedem dincolo de limitările pământești și să ne conectăm cu sinele nostru spiritual; reprezintă, de asemenea, intuiția și îndrumarea noastră internă, pe care trebuie să le folosim pentru a ne urma propriul scop special de viață și pentru a ne îndeplini îndatoririle pe Pământ ca ființe spirituale.

Alimente de consumat: cartofi violet, ceapă roșie, struguri, mure, afine, zmeură, fructe de pădure.

Afirmație: „Sunt ghidat, inspirat și profund conectat la înțelepciunea divină universală care curge prin mine. Mă văd ca o ființă spirituală aici pentru a servi Pământul pe propria mea cale.”

7. Chakra Coroanei

 

Situată în vârful capului nostru, această chakră fuzionează corpul nostru fizic cu sinele nostru superior sau corpul energetic. Acest lucru ne permite să ne conectăm complet cu energia Sursă. Ne mută mai departe în tărâmurile superioare. Într-adevăr, ne îndepărtează de Pământ și ne îndepărtează într-o stare frumoasă și pașnică de a fi cu Unitatea universului.

Alimente de  consumat: Deoarece această chakră ne conectează atât de mult cu Sufletul și mai puțin cu corpurile noastre fizice, nu sunt recomandate alimente pentru a echilibra această forță energetică. Alimentele violet pot ajuta, similar cu chakra al treilea ochi, că se dezvoltă în principal cu cele mai ușoare forme de energie posibile. Așa că bea multă apă (pentru detoxifiere). De asemenea, asigurați-vă că luați multă lumină solară, aer, dragoste și practicați meditația.

Afirmație: „Îmi cunosc sinele cel mai înalt și scopul ultim și sunt Una cu tot universul și energia Sursei. Eu Sunt Lumină.”

Sponsored links