De ce a-i pune cercei bebelușului tău nu este o idee bună

Advertisement

Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, părinții ar trebui să aștepte ca bebelușii să împlinească vârsta de cel puțin 6 luni înainte ca aceștia să fie străpunși în lobul urechii pentru a li se pune cercei. În timp ce acest sfat este adesea dezbătut de părinți, nu se poate nega faptul că există destul de multe dezavantaje în străpungerea urechilor bebelușului.

Noi am aprofundat subiectul și am găsit câteva informații de care părinții ar putea dori să țină cont.

S-ar putea răni cu adevărat.

Why Piercing Your Baby’s Ears Might Not Be a Good Idea

A-ți face un piercing doare, indiferent de vârstă, dar este mai mult decât atât. Când străpungi urechile bebelușului, acestea s-ar putea înroși și deveni foarte sensibile. Este crucial să vă asigurați că piercing-ul proaspăt nu este atins. Cu toate acestea, bebelușii sunt imprevizibili și ar putea încerca să atingă și să tragă de cercel, ceea ce poate reprezenta un pericol de sufocare, dacă acesta ajunge în gura micuțului tău.

Tu ești cel care alege pentru el, nu el.

Why Piercing Your Baby’s Ears Might Not Be a Good Idea

Deși depinde în totalitate de părinți dacă vor să-i străpungă urechile bebelușului sau nu, există riscul ca atunci când va crește, copilului să nu-i placă. Întrucât străpungerea urechii la orice vârstă doare la fel de tare, poate este o alegere mai bună să lăsați copilul să decidă singur când va fi mai mare dacă dorește sau nu să poată purta cercei. Atunci va fi capabil să se îngrijească singur de piercing-uri.

Este permanent.

Why Piercing Your Baby’s Ears Might Not Be a Good Idea

Chiar dacă acest lucru nu se aplică întotdeauna, uneori o ureche străpunsă poate cicatriza țesutul urechii și poate face ca gaura să fie permanentă. Un piercing permanent poate deveni o problemă dacă copilul tău crește și decide să scape de piercing.

Advertisement

Ar putea dezvolta infecții.

Why Piercing Your Baby’s Ears Might Not Be a Good Idea

Chiar și atunci când au fost luate în considerare toate măsurile de precauție, piercing-urile făcute la sugari prezintă întotdeauna riscul de a dezvolta o infecție, cu excepția cazului în care sunt îngrijite corespunzător. Durerea, supurația și umflarea pot apărea dacă urechea nu este curățată conform instrucțiunilor expertului și poate duce chiar la formarea unui cheloid. Este recomandat să nu îndepărtați piercing-ul timp de cel puțin 6 săptămâni după ce a fost pus.

Why Piercing Your Baby’s Ears Might Not Be a Good Idea

La ce vârstă ai primit primul tău piercing? Ai străpuns urechile copilului tău?

Advertisement