Dacă mănânci 2 banane pe zi timp de o lună, asta se întâmplă cu corpul tău

Unul dintre cele mai subestimate fructe ale naturii, bananele sunt unul dintre cele mai populare alimente din lume datorită dimensiunii perfecte a porțiilor, împachetării naturale de protecție și prețului ieftin. Ce poate face pentru sănătatea ta consumul a 2 banane pe zi?

Sponsored links

O banană conține doar aproximativ 100 de calorii și constă în mare parte apă și carbohidrați, cu foarte puține proteine ​​și aproape zero grăsimi. Nu e de mirare că sunt unul dintre cele mai populare fructe de pe planetă și acum sunt cultivate în multe părți ale lumii, nu doar în Asia de Sud-Est natală.

Bananele sunt, în esență, bomboanele sănătoase ale naturii, așa că, în loc să încercați să vă învingeți pofta de zahăr cu putere de voință, mâncați mai multe banane pentru a o diminua și pentru a menține o sănătate generală mai bună.

Bananele nu sunt doar o gustare delicioasă, care vine într-un pachet natural convenabil, ele conțin și o mulțime de nutrienți esențiali pentru sănătatea umană și susțin o digestie mai bună, îmbunătățesc sănătatea inimii și chiar ajută la pierderea în greutate.

Acestea fiind spuse, 2 banane pe zi sunt perfecte pentri a-ți menține organismul sănătos.

Sponsored links

CE POT FACE 2 BANANE PE ZI PENTRU SĂNĂTATEA TA?

Consumul a 2 banane pe zi vă poate ajuta să vă controlați tensiunea arterială, să vă mențineți intestinele sănătoase, să slăbiți mai mult și să vă protejați vederea.

Bananele conțin zaharoză și fructoză naturale care le conferă aroma lor dulce, dar sunt, de asemenea, pline de vitamine, minerale și fibre, ceea ce le face un plus sănătos pentru prânzul tău. Bananele oferă o cantitate decentă de vitamina B6, vitamina C, mangan și potasiu.

Banana medie conține 467 de miligrame de potasiu și doar 1 miligram de sodiu, care poate proteja împotriva aterosclerozei. Pe lângă beneficiile cardiovasculare, potasiul găsit în banane ajută la îmbunătățirea sănătății oaselor prin scăderea cantității de calciu excretată prin urină și împiedicând oasele să se subțieze într-un ritm rapid.

Ca și în cazul oricărui alt fruct, conținutul de nutrienți al bananelor se modifică pe măsură ce se coace. În acest caz, pe măsură ce o banană se coace și devine galben închis, nivelul său de antioxidanți care vă protejează corpul împotriva bolilor de inimă și cancerului crește.

Sponsored links

Și conform unor studii recente efectuate în Japonia, bananele coapte pline cu pete închise la culoare pe coajă produc cea mai mare cantitate de TNF (Factor de necroză tumorală), o citokină care luptă împotriva celulelor tumorale anormale din organism prin stimularea producției de globule albe.

Deci, cu cât banana este mai coaptă, cu atât este mai bună pentru proprietățile de stimulare a imunității și anti-cancer – de fapt, bananele cu pete întunecate sunt de 8 ori mai eficiente în îmbunătățirea funcției globulelor albe decât bananele verzi. Cercetările efectuate asupra bananelor mature au confirmat că TNF împiedică creșterea și răspândirea celulelor tumorale.

Așa că, în loc să aruncați bananele care au dezvoltat pete întunecate, presupunând că sunt stricate, mâncați-le pentru a obține un aport bun de nutrienți care vă pot proteja sănătatea de diferite boli grave.

ALTE BENEFICII PENTRU SĂNĂTATE ALE BANANELOR

Asta nu este tot ceea ce bananele au de oferit sănătății tale. Ele vă pot oferi și alte câteva beneficii uimitoare pentru sănătate.

Sponsored links

În cazul în care aveți nevoie de câteva motive pentru a vă bucura de o banană în fiecare zi, iată o listă cu 11 beneficii dovedite pentru îmbunătățirea sănătății ale fructului galben gustos:

1. AMELIORAREA ARSURILOR LA STOMAC

Un fruct alcalin, bananele sunt incredibil de puternice pentru a oferi o ușurare instantanee în caz de reflux acid și arsuri la stomac. Consumul regulat de banane va neutraliza acidul din stomac și te va ajuta să scapi complet de refluxul de acid.

2. BANANELE AJUTĂ LA PREVENIREA ASTMULUI

2 Banane pe zi ar putea ține astmul departe. Un nou studiu de la Imperial College din Londra a constatat că copiii care au mâncat o banană pe zi au prezentat cu 30% mai puține simptome de astm în comparație cu copiii care au mâncat o banană pe lună. Cantitatea mare de fibre din banane poate ajuta la prevenirea dezvoltării multor afecțiuni respiratorii sau cel puțin la atenuarea simptomelor acestora.

3. ENERGIE – BANANELE SUNT GUSTAREA PERFECTĂ ÎNAINTE DE ANTRENAMENT

Potasiul găsit în banane vă protejează mușchii de crampe, în timp ce carbohidrații vă oferă suficientă energie pentru a suporta un antrenament intens.

Sponsored links

Aceste fructe galbene sunt adesea văzute ca alimentul perfect pentru sportivi, deoarece conțin o mulțime de carbohidrați cu digerare lentă și vitamine și minerale importante. Bananele eliberează energie încet, așa că te vor menține plin de energie mai mult decât alte alimente dulci populare.

Studiile au arătat că bananele sunt o alegere excelentă pentru gustare atunci când sunt consumate înainte, în timpul și după exercițiile de anduranță, în mare parte datorită capacității lor de a alimenta mușchii, de a preveni deshidratarea și de a reduce crampele și durerile musculare.

4. BANANELE AJUTĂ LA CONTROLUL NIVELULUI DE ZAHĂR DIN SÂNGE

Unii dintre nutrienții găsiți în banane, cum ar fi fibra numită pectină, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge după mese și vă ajută să vă simțiți sătul pentru mai mult timp, încetinind golirea stomacului.

Cu alte cuvinte, nu numai că bananele nu provoacă creșteri majore ale nivelului de zahăr și insulină din sânge, dar abundența lor de potasiu scade de fapt tensiunea arterială foarte eficient.

Sponsored links

5. ANEMIA

Bananele sunt bogate în fier, așa că îi pot ajuta pe cei cu anemie prin stimularea producției de hemoglobină. Creșterea numărului de globule roșii contribuie, de asemenea, la creșterea circulației sângelui în toate părțile corpului.

6. BANANELE SUSȚIN SĂNĂTATEA OASELOR

Bananele vă vor ajuta să construiți oase mai puternice. Consumul regulat de alimente bogate în potasiu poate ajuta la prevenirea osteoporozei și la reducerea pierderii osoase, deoarece potasiul este un mineral extrem de important pentru creșterea și menținerea densității osoase.

În plus, bananele conțin și mangan, care este un alt nutrient vital pentru prevenirea cu succes a osteoporozei.

7. BANANELE ÎMBUNĂTĂȚESC SĂNĂTATEA INIMII

Potasiul este, de asemenea, esențial pentru sănătatea inimii, în special în ceea ce privește controlul tensiunii arteriale și prevenirea atacului de cord și a accidentului vascular cerebral. Numeroase studii au arătat că persoanele care consumă în mod regulat alimente bogate în potasiu au un risc cu până la 27% mai mic de boli de inimă.

Sponsored links

8. BANANELE ÎMBUNĂTĂȚESC DIGESTIA

Bananele furnizează hrană pentru bacteriile intestinale prietenoase, care sunt o parte crucială a unui sistem digestiv sănătos. În plus, conform unor studii, pectina găsită în banane poate ajuta la protejarea împotriva cancerului de colon.

În cele din urmă, bananele încetinesc digestia, ceea ce poate fi de mare ajutor pentru persoanele care doresc să-și reducă aportul de calorii.

9. REDUCE IRITAȚIA CAUZATĂ DE ULCERE

Bananele sunt poate singurul fruct crud care este capabil să reducă acizii ulcerului prin acoperirea mucoasei stomacului și protejându-l împotriva iritației. De asemenea, conțin inhibitori de protează, care elimină bacteriile dăunătoare care au fost legate de dezvoltarea ulcerului gastric.

10. CONSTIPAȚIE

Fibrele din banane vor ajuta la îndepărtarea scaunului din tractul intestinal și la restabilirea mișcărilor intestinale sănătoase și regulate.

11. STRES ȘI ANXIETATE

Bananele conțin triptofan, un compus necesar organismului nostru pentru a produce serotonină. În plus, potasiul din acesta ajută la îmbunătățirea funcției creierului, trimițând mai mult oxigen către celulele creierului, în timp ce vitaminele B calmează sistemul nervos și contribuie la o stare de spirit îmbunătățită.

MÂNCATUL A 2 BANANE PE ZI CHIAR AJUTĂ LA PIERDEREA ÎN GREUTATE?

Pierderea în greutate are loc atunci când organismul este în deficit caloric, iar consumul de banane nu duce direct la pierderea în greutate. Însă, adăugarea unei banane sau două pe zi poate ajuta la controlul poftei de mâncare, la controlul poftelor, la reducerea balonării și poate ajuta o persoană să reducă aportul total zilnic de calorii prin înlocuirea zaharurilor rafinate.

ESTE PREA MULT SĂ MĂNÂNCI 2 BANANE PE ZI?

Să mănânci 1-2 banane pe zi este bine pentru persoanele sănătoase dacă le mănânci ca parte a unei diete echilibrate. Însă, amintiți-vă că moderația este cheia. Bananele sunt un aliment mai caloric care, dacă sunt consumate prea mult și fără o dietă sănătoasă, vor contribui la creșterea în greutate.

Sponsored links