Dacă bei în fiecare dimineață un pahar cu apă caldă pe stomacul gol, asta se întâmplă cu corpul tău.

Cum îți începi ziua de obicei? Cu o ceașcă de ceai sau cu una de cafea? Ei bine, probabil că nu știai că cel mai bun mod de a-ți începe ziua este cu un pahar de apă.

Sponsored links

Corpul uman este compus în principal din apă, 75% – mușchi, 90% – creier, 22% – oase și 83% din sângele nostru este apă. Înțelegerea acestui lucru înseamnă că trebuie să fim conștienți de importanța consumului de apă zilnic, mai ales dimineața.

Ar trebui să consumăm 1 până la 4 pahare de apă în fiecare dimineață. Mai jos în articol veți găsi 10 motive pentru care ar trebui să urmați acest sfat uimitor.

De ce ar trebui să bei apă pe stomacul gol (10 motive)

Apa este unul dintre cele mai importante lucruri pentru o viață sănătoasă. Întregul nostru organism are nevoie de apă pentru a funcționa fără probleme și pentru a fi sănătos.
1 sau 2 pahare de apă dimineața, înainte de a mânca ceva, face minuni pentru sănătatea ta. Elimină toxinele și toate deșeurile de care nu avem nevoie. Datorită acestui lucru, apa ajută la prevenirea bolilor și stimulează metabolismul la începutul fiecărei zile.

Pe timpul nopții organismul lucrează reparând celulele și curățându-se singur, prin urmare, a bea un pahar cu apă pe stomacul gol este foarte benefic pentru că aceasta va da un impuls organismului și va elibera toate deșeurile, prin urină.
Consumul unui pahar de apă sau mai mult pe stomacul gol ajută la minimizarea efectelor nocive ale unor substanțe precum alcoolul, tutunul, poluarea, mâncarea prăjită sau cea de tip fast food, printre altele.

Sponsored links

Apa este un mare aliat pentru piele și foarte benefică pentru sănătatea ta; 2 căni de apă pe stomacul gol vor ajuta la menținerea elasticitatii si tonicității pielii și la prevenirea apariției ridurilor premature.
Apa băută dimineața protejează și hidratează organele noastre vitale, le face sănătoase și le menține buna funcționare.

2-3 pahare de apă pe stomacul gol sunt ideale pentru pierderea în greutate. Pe lângă eliminarea toxinelor din organism, apa ajută la arderea grăsimilor și a caloriilor, astfel că reduce senzația de foame evitând îngrășarea prin supraalimentare.
Apa consumată dimineața ajută la menținerea sănătății generale pentru că ne ajută să menținem sistemul limfatic sănătos, tranzitul intestinal, ne ajută să controlăm cortizolul și ne apără de infecții.

Consumul unui pahar de apă caldă pe stomacul gol este o modalitate bună de a începe ziua cu energie, eliminând senzația de somn și oboseală pe care o avem de obicei dimineața.
Apa băută înainte de micul dejun este ideală pentru combaterea și prevenirea constipației prin stimularea mișcării intestinale.

Daca te confrunti cu probleme precum gastrita, apa poate deveni cel mai bun aliat al tău în tratarea acestei probleme. Bea cel putin 3 pahare de apa pe stomacul gol si acest lucru va ajuta la reducerea nivelului de aciditate din stomac si a crampelor care îți pot provoca gastrita.

Sponsored links

UNUL DINTRE CELE MAI BUNE OBICEIURI PE CARE LE POȚI DOBÂNDI ESTE SĂ BEI APĂ ÎN FIECARE DIMINEAȚĂ ÎNAINTE DE A FACE ORICE ALTCEVA.

Este recomandat să începeți cu cantități mici de apă dacă abia începi cu acest obicei. Începeți cu 1 pahar de apă pe stomacul gol și puteți crește treptat până la 2 sau 3.
Apa pe care o bei trebuie să fie de bună calitate. Așa că verificați dacă apa care curge la robinet îndeplinește standardele de calitate ale apei potabile, în caz contrar, ar trebui să luați una sănătoasă.

De asemenea, vă puteți bucura de beneficiile pentru sănătate ale lămâii cu apă. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați puțin suc de lămâie stors într-un pahar cu apă și să vă bucurați de o băutură sănătoasă.

Sponsored links