Dacă ai adesea probleme cu somnul și ți-ai dori să poți dormi bine în fiecare noapte, să te trezești foarte odihnit, atât din punct de vedere fizic cât și din punct de vedere mental, ține cont de aceste 7 obiceiuri surprinzătoare care te împiedică să dormi bine

Lipsa unui somn de calitate, odihnitor pe durata nopții vă poate afecta sănătatea, aspectul și calitatea generală a vieții, 35% dintre adulți dorm mai puțin de 7 ore pe noapte. Grijile și stresul din ziua respectivă vă pot ține creierul ocupat și îngrijorat noaptea și acest lucru arre ca rezultat nopți agitate, fără odihnă, care te fac să te simți epuizat. Din fericire există câteva obiceiuri zilnice la care trebuie să renunțăm pentru a dormi mai bine.

Sponsored links

Noi am căutat mai multe informații pentru a afla ce obiceiuri ar trebui să înlăturăm din rutina noastră pentru a avea o noapte odihnitoare.

1. Sări direct în pat

La sfârșitul unei zile cae a fost extrem de încărcată, probabil că tot ceea ce vrei să faci este să-ți așezi capul pe o pernă. Dar crearea unor ritualuri relaxante de seară poate ajuta creierul să pună un spațiu între zi și noapte și te va ajuta să adormi mai repede. Rutina de culcare poate include o gustare ușoară înainte de culcare, un duș cald sau citirea unei cărți bune. Ritualurile tale de seară nu trebuie să fie complicate, doar alege ceva care să-ți liniștească mintea, care să te ajute să te relaxezi mai ușor.

2. Bei ceai negru înainte de a merge la culcare

Sponsored links

Ceaiurile din plante sunt cunoscute pentru efectele lor calmante și sunt folosite de ani de zile pentru a trata insomnia. Și deși multe ceaiuri, cum ar fi mușețelul sau levănțica, vă pot ajuta să vă relaxați și chiar să vă îmbunătățiți calitatea somnului, unele băuturi funcționează invers. De exemplu, ceaiul negru este bogat în cofeină și poate provoca nervozitate și insomnie.

3. Dormit sub tipul greșit de pătură

Deși nu putem adormi fără pătură, alegerea păturei potrivite este crucială pentru o noapte bună de odihnă. Păturile din poliester sunt ușor de spălat și de îngrijit, dar nu sunt cea mai bună alegere atunci când vine vorba de un somn mai bun. Poliesterul este un material sintetic, ceea ce înseamnă că nu respiră și nu va permite corpului să-și regleze temperatura, făcându-vă să vă simțiți corpul fierbinte și să transpirați.

În loc să cumpărați o pătură din poliester, optați pentru cea din lână, deoarece vă va ține de cald și vă va lăsa pielea să respire.

Sponsored links

4. Mersul la sală seara

Exercițiile fizice te ajută să te relaxezi și să scapi de anxietate, care, la rândul său, îți va îmbunătăți somnul. Dar antrenamentul fizic prea târziu în timpul zilei poate face mai mult rău decât bine și poate face ravagii somnului tău bun. Mersul la sală cu o oră înainte de culcare nu va lăsa timp să scadă temperatura corpului, ceea ce vă va face să vă foiți în somn și să vă treziți noaptea. Dacă ești o persoană noctună și preferi să te antrenezi noaptea, încearcă să faci exerciții de intensitate scăzută cu cel puțin 4 ore înainte de a te culca.

5. Sari peste micul dejun

Micul dejun este numit cea mai importantă masă a zilei dintr-un motiv. Și, deși s-ar putea să nu ai timp în timpul orelor aglomerate ale dimineții, pentru că te grăbești să ieși pe ușă, a nu mânca dimineața îți afectează nu numai greutatea și capacitatea de concentrare, ci și calitatea somnului. Oamenii care sar peste micul dejun în mod regulat au mai multe șanse să doarmă prost și să se trezească simțindu-se nervoși.

Sponsored links

6. Purtarea pijamalei la pat

Seara, nimic nu este mai plăcut decât să-ți pui pijamaua ta preferată și, în sfârșit, să te culci. Dar unele pijamale sunt de fapt prea calde pentru tine și ar putea interfera cu somnul. Dormim mai bine atunci când temperatura corpului nostru este ușor scăzută. Iar dacă să te culci dezbrăcat nu este potrivit pentru tine, optează pentru îmbrăcăminte de noapte ușoară, confecționată din țesături naturale și respirabile, cum ar fi inul sau bumbacul.

7. Ai covoare în dormitor

Covoarele pot face orice cameră să pară confortabilă, dar să le ai în jurul patului tău nu este cea mai bună alegere atunci când vine vorba de o noapte bună de odihnă. Covoarele și traversele pot prinde cu ușurință praful și acarienii și le face un teren de reproducere perfect pentru bacteriile dăunătoare. Studiile au arătat că calitatea aerului din interior este crucială pentru somn și poate afecta chiar și performanța de a doua zi.

Sponsored links

Ați observat cum vreunul dintre aceste obiceiuri vă afectează somnul? Ai un somn nelinistit sau dormi ca un bebeluș?

Sponsored links