Dacă ai aceste 6 caracteristici, ești o persoană puternică din punct de vedere mental

Forța mentală este vitală pentru a trăi o viață utilă și împlinită, iar unii ar susține că este diferența dintre a fi o persoană obișnuită sau extraordinară. De asemenea, este important pentru a rezista la stres și depresie. Pe scurt, gândurile și comportamentul îți afectează calitatea generală a vieții și implică să fii conștient de emoțiile tale, să înveți din durere, să-ți poți antrena creierul să gândească într-un mod util și să gestionezi modul în care emoțiile influențează modul în care gândești și acționezi.

Sponsored links

Când îți imaginezi o persoană puternică mental, probabil că îți imaginezi un alpinist, sau un speaker motivațional pasionat sau un lider puternic. Și în timp ce acești oameni au cu siguranță elemente de forță mentală, oamenii puternici din punct de vedere mental trec adesea neobservați.

O persoană puternică din punct de vedere mental tinde să aibă următoarele caracteristici:

1. Nu aspiră să fie fericit tot timpul

A vedea fericirea ca pe o stare permanentă necesară poate duce la o atitudine nesănătoasă și nerealistă față de emoțiile negative. Persoanele puternice din punct de vedere mental acceptă atât emoțiile pozitive, cât și pe cele negative – o atitudine care este cheia pentru a avea o viziune realistă asupra unei situații și pentru a construi rezistența. Cercetătorul australian Hugh Mackay susține că „teama de tristețe” este periculoasă.  Viața nu înseamnă doar bucurie, ci și tristețe, dezamăgire, frustrare, eșec; toate acele lucruri care ne fac ceea ce suntem”, a spus el.

2. Este persistent

Psihologul Angela Lee, printr-o serie de studii, a constatat că perseverența sau „cerajul” este cea mai importantă caracteristică – mai mult decât inteligența emoțională, IQ, aspectul sau sănătatea fizică – în succesul studenților, profesorilor și profesioniștilor. Persistența, a explicat ea, implică rezistență mentală și pasiunea pentru obiective pe termen lung. Perseverența necesită, de asemenea, consecvență în atingerea obiectivelor și să nu renunțe ușor atunci când se confruntă cu adversitatea.

3. Cede în el

Cercetătorii au descoperit că a crede în tine este vital. Asta îi ajută pe sportivi să depășească obstacole aparent imposibile și același lucru este valabil și pentru cei care nu practică vreun sport.

4. Este capabil să revină după eșecuri

Zece sportivi de elită au fost rugați să definească duritatea mentală – o componentă a forței mentale. Un lucru pe care l-au evidențiat cu toții a fost capacitatea mentală de a folosi un eșec mai degrabă decât de a se lăsa afectați negativ de acesta. La fel, oamenii puternici mental nu sunt feriți de anxietate sau depresie, dar știu să profite de astfel de emoții sau stări dificile. Ei își pot canaliza, de exemplu, energia negativă în creativitate și pot aprecia concentrarea sporită care vine odată cu anxietatea.

Sponsored links

5. A acumulat experiență

Forța mentală nu este ceva cu care ne naștem; se dobândește cu practică constantă, pe perioade foarte lungi de timp. Cercetătorii au descoperit că puterea mentală crește odată cu vârsta. Există, de asemenea, o corelație directă la sportivi între timpul de antrenament și nivelurile de forță mentală – și același lucru s-ar aplica și la persoanele care nu practică vreun sport.

6. Îmbrățișează schimbarea

După cum se spune, schimbarea este inevitabilă. Prin urmare, este important să fii flexibil și capabil să te adaptezi la noile circumstanțe, deoarece teama de schimbare poate fi paralizantă.

Cum să-ți crești puterea mentală :

Creșterea puterii mentale implică multă muncă grea, adesea în cele mai dificile circumstanțe. Iată câteva lucruri care, dacă sunt făcute în mod constant, vă vor ajuta :

Concentrează-ți energia mentală cu înțelepciune: eliberează lucrurile asupra cărora nu ai control (cum ar fi vremea) și concentrează-te asupra lucrurilor pe care le poți controla (pregătirea pentru o furtună).

Fii productiv: Exersează schimbarea constantă a gândurilor negative în gânduri productive. Acest lucru nu este același lucru cu a fi pozitiv; înseamnă să-ți concentrezi energia departe de ceea ce este greșit spre ceea ce poți face.

Sponsored links

Gestionează disconfortul: Acceptă-ți sentimentele fără a le lăsa să te controleze și fii pregătit să ieși din zona ta de confort.
Reflectă: la sfârșitul fiecărei zile sau săptămâni, examinați ceea ce ați învățat despre modul în care gândiți, gestionați emoțiile și vă comporți și luați în considerare ce ați dori să faceți mai bine a doua zi.

Sponsored links