Cunoașterea acestor 15 lucruri ar putea să îți salveze viața într-o zi

Cu toții suntem familiarizați cu principalele reguli indispensabile de siguranță ale vieții. Cu toate acestea, uneori ne confruntăm cu o situație neașteptată care ne face să ne simțim confuzi cu privire la ceea ce trebuie să facem. Noi dorim să vă reamintim câteva lucruri importante care vă vor fi de ajutor în rezolvarea oricărei situații neprevăzute!

Sponsored links

Să știți semnele care vă pot ajuta să recunoașteți un șarpe veninos

Cel mai bine este să stai departe de șerpi, dar totuși ai face bine să știi semnele care indică dacă ai fost sau nu mușcat de un șarpe veninos: Partea abdominală a cozii este acoperită cu solzi nebifurcați.
Pupilele sale sunt similare cu cele ale unei pisici (șerpii neveninoși au pupile rotunde).
Desigur, există excepții de la fiecare regulă și doar un expert poate confirma cu adevărat dacă un șarpe este sau nu periculos. Dar, în majoritatea cazurilor, aceste reguli sunt un bun ghid.

Nu folosiți telefonul mobil în timp ce mergeți

Knowing These 15 Facts Might One Day Save Your Life

Consultanții în domeniul sănătății și siguranței au observat că mersul pe jos și utilizarea telefonului mobil în același timp, se dovedește o provocare prea mare pentru creierul nostru. Acest lucru vă poate face să pierdeți orientarea în mediul înconjurător, devenind orb la orice pericole posibile (cum ar fi o mașină cu viteză care ar putea veni brusc în calea ta).

Eliminați punctele oarbe atunci când conduceți, reglând corect oglinzile mașinii

Sponsored links

Acestea trebuie fixate în așa fel încât prin ele să poți observa o mică porțiune din suprafața mașinii, iar la mijloc să fie vizibilă linia orizontului. Esențial este să obții perspectiva necesară din cât mai puține mișcări ale capului. Această rearanjare vă va ajuta să eliminați orice punct mort din zonele laterale. Poziționați oglinda retrovizoare astfel încât să puteți vedea întotdeauna orice mașină care vine în spatele dvs. Pentru a asigura eficiența reajustării oglinzii, faceți-o direct de pe scaunul șoferului.

Asigurați-vă că aveți hainele potrivite pentru vreme rece

Knowing These 15 Facts Might One Day Save Your Life

Amintiți-vă că pielea umedă degajă căldura mult mai repede, deci este important să încercați să vă mențineți pielea uscată cât mai mult timp posibil. Asigurați-vă că temperatura corpului nu scade prea repede, purtând haine din lână – astfel de haine sunt foarte bune la absorbția umezelii. Bumbacul și alte țesături sunt absorbante slabe de umiditate – purtarea hainelor confecționate din astfel de materiale vă va face să înghețați în cel mai scurt timp.

Nu vă umflați vesta de salvare înainte de a ieși din avion

Knowing These 15 Facts Might One Day Save Your Life

Acest lucru este valabil mai ales în cazul aterizărilor pe apă de urgență. După cum v-ar spune orice expert în siguranță aeriană, umflarea vestei de salvare în interiorul unui avion care se scufundă rapid, vă va face să plutiți până la tavanul cabinei, neputând să vă mișcați fără ajutor. Ce trebuie făcut este să respirați adânc și să înotați din avion cu vesta de salvare încă dezumflată. Doar atunci când ieșiți în siguranță din avion, trebuie să trageți de cablul de umflare.

Sponsored links

Preveniți pericolul inecării cu bucăți de alimente învățând manevra Heimlich

Knowing These 15 Facts Might One Day Save Your Life

Medicii îi sfătuiesc pe toți să învețe manevra Heimlich. S-ar putea dovedi vital pentru salvarea ta sau a altora. Doar urmați această succesiune de acțiuni: Așezați pumnul mâinii, cu degetul mare, chiar deasupra buricului persoanei.
Prindeți strâns pumnul cu cealaltă mână și deplasați-l în sus, aplicând o presiune puternică asupra cutiei toracice.
Repetați astfel de împingeri rapide în sus și în interior până când dislocați obiectul care le blochează căile respiratorii.
Dacă niciuna dintre acțiunile menționate mai sus nu produce un efect, înclinați persoana peste un obiect orizontal fix, cum ar fi o margine de masă, un scaun sau o balustradă și apăsați abdomenul chiar deasupra buricului pentru a produce o presiune rapidă în sus. Repetați până când obiectul este expulzat.

Purtați întotdeauna pastile anti-alergice (antihistaminice)

Knowing These 15 Facts Might One Day Save Your Life

Nu știi niciodată când poate să apară o reacție alergică! Asigurați-vă că aveți la îndemână medicamente antialergice – acest lucru s-ar putea dovedi crucial pentru a vă ajuta pe voi sau pe ceilalți. Cu atât mai mult dacă intenționați să mergeți la camping sau dacă vă pregătiți pentru o călătorie lungă!

Amintiți-vă că limitele de rezistență ale corpului dvs. sunt cel mai adesea determinate de Regula celor trei

Sponsored links

După cum au arătat numeroase studii, în medie oamenii pot trăi 3 minute fără aer, 3 ore fără adăpost în condiții meteorologice extreme, 3 zile fără apă și 3 săptămâni fără hrană.

În cazul în care uleiul vegetal se aprinde pe aragaz, opriți rapid aragazul și puneți ceva peste tigaie pentru a “sufoca” flăcările.

Knowing These 15 Facts Might One Day Save Your Life

Aceasta va opri pătrunderea oxigenului care întreține arderea. Pompierii ne avertizează să nu folosim niciodată apă atunci când încercăm să stingem grăsimile care au luat foc sau uleiul ars. Particulele de apă vor ajunge imediat în partea inferioară a tigăii și vor începe să se evapore, ceea ce va face flăcările și mai puternice. Acțiunea corectă este de a acoperi tigaia care arde cu ceva, deoarece aceasta va întrerupe alimentarea cu căldură și oxigen a focului.

Nu scoateți cuțitul sau alt obiect ascuțit dintr-o rană

Knowing These 15 Facts Might One Day Save Your Life

 

Experții medicali spun că în niciun caz nu trebuie să scoateți cuțitul sau orice alt obiect ascuțit dintr-o rană. Atâta timp cât cuțitul rămâne în rană, previne sângerarea – posibil cea mai periculoasă consecință a oricărei înjunghieri. Ce ar trebui să faceți este să încercați să reduceți sângerarea și mai mult în timp ce așteptați sosirea ajutorului medical.

Fiți deosebit de atenți în primele trei minute după decolare și în ultimele opt minute înainte de aterizare

Potrivit cercetătorilor, 80% din accidentele de avion se produc în aceste perioade specifice de timp. Cel mai bun mod de a vă comporta este să rămâneți extrem de vigilenți și să vă concentrați asupra memorării acțiunilor necesare în timpul unei urgențe.

Dacă sunteți prins într-un incendiu, încercați să rămâneți cât mai aproape de pământ.

Knowing These 15 Facts Might One Day Save Your Life

Experții observă că cea mai mare amenințare în timpul unui incendiu provine din fumurile de monoxid de carbon, nu din arsuri. Pentru a evita inhalarea fumului otrăvitor, încercați să rămâneți cât mai aproape de podea – chiar până când eliminați zona periculoasă.

Sponsored links

Dacă vă simțiți brusc rău într-un loc public, asigurați-vă că solicitați ajutor unei singure persoane

Knowing These 15 Facts Might One Day Save Your Life

Ar trebui să cereți ajutor unei singure persoane din cauza unui fenomen psihologic bine documentat, cunoscut sub numele de difuzarea responsabilității. Mai simplu spus – aveți șanse mult mai mari de a primi asistență de la o singură persoană decât de la o mulțime întreagă de oameni.

Purtați întotdeauna o lanternă puternică

Knowing These 15 Facts Might One Day Save Your Life

Experții în siguranță personală recomandă acest gadget simplu ca o armă eficientă în caz de urmărire sau de o ambuscadă bruscă. Dacă observați o persoană cu aspect suspect care se pregătește în mod clar să vă atace, puneți lumina de la o lanternă puternică direct pe fața lui. Drept urmare, adversarul tău va fi temporar dezorientat, permițându-ți să scapi.

Memorează regulile de bază pentru a te salva în caz de incendiu

De prea multe ori, atunci când ne confruntăm cu o criză pe care nu am mai experimentat-o niciodată, avem tendința de a îngheța și nu facem nimic pentru a ne salva. De aceea, specialiștii în supraviețuire vă sfătuiesc să verificați întotdeauna harta ieșirilor de urgență în orice clădire pe care se întâmplă să o frecventați. Cel mai bine este să o faci în prealabil și să nu aștepți să apară o posibilă urgență!

Purtați întotdeauna documente care vă pot ajuta să vă verificați identitatea și să furnizați informațiile medicale necesare

Knowing These 15 Facts Might One Day Save Your Life

Asigurați-vă că purtați întotdeauna niște documente cu identitatea dvs. Aceste documente ar trebui să includă informații medicale (cum ar fi grupa de sânge, reacții alergice etc.). În acest fel, dacă apare ceva neașteptat, chiar și un străin vă va putea oferi asistență rapidă și eficientă. Nu uitați și o listă de contacte personale: numerele de telefon ale persoanelor care trebuie să fie alertate în caz de urgență.

Sponsored links