Cum se reconstruiau fețele soldaților mutilați în Primul Război Mondial

Primul Război Mondial a scos la iveală tot ce este mai rău în ființa umană. Aproximativ 40 de milioane de militari și civili și-au pierdut viața sau au fost răniți grav în cei patru ani de conflict teribil.

Sponsored links

Mulți soldați s-au întors de pe front schilodiți psihic, cu membre amputate sau desfigurați pe viață. Cu puține șanse la o viață normală, soldații desfigurați au primit un ajutor neașteptat de la o sculptoriță din America, pe nume Anna Coleman Watts Ladd.

Iată povestea ei și a faptelor sale care au adus puțină normalitate în viețile zdruncinate ale veteranilor Marelui Război.

Istoria chirurgiei estetice 01

Femeia s-a mutat în Franța în 1917, împreună cu soțul ei. Acolo, l-a cunoscut pe Francis Derwent Wood, un sculptor care crease un „magazin cu nasuri de tinichea”.

Istoria chirurgiei estetice 03

Sponsored links

Wood crea nasurile pentru a-i proteza pe soldații desfigurați, oferindu-le șansa la o nouă viață.

Istoria chirurgiei estetice 04Inspirată de munca lui Wood, Ladd și-a creat propriul atelier, unde crea măști pentru soldații care aveau nevoie de ele.

Istoria chirurgiei estetice 02

Cei mai mulți dintre răniți treceau printr-o traumă psihologică puternică. Se temeau că ceilalți îi vor percepe ca pe niște monștri, și nu ca pe niște victime.

Munca i-a fost recompensatăIstoria chirurgiei estetice 05

Istoria chirurgiei estetice 06

Sponsored links

Sursa: www.incredibilia.ro

Sponsored links