Cum se poate schimba corpul tău dacă mănânci doar 6 prune uscate pe zi

Prunele pot face magie ajutându-vă să pierdeți în greutate, să vă îmbunătățiți digestia, să vă mențineți oasele și sângele sănătos și mult mai mult. Acest fruct uscat este plin de substanțe nutritive sănătoase pe care corpul tău le dorește. Și trebuie să mănânci doar 6 prune uscate pe zi pentru a primi toate beneficiile lor. Ele sunt o gustare perfectă pe care să o poți lua oriunde. Noi am fost impresionați de cât de benefice pot fi prunele și suntem nerăbdători să vă spunem tot ce am aflat despre acest tratament delicios, dar ignorat pe nedrept. Suntem siguri că veți dori să încercați câteva imediat.

Sponsored links

1. Sprijină numeroasele funcții ale corpului.

How Your Body Can Change If You Eat Just 6 Prunes a Day

100 de grame de prune uscate conțin 732 mg de potasiu. Acest macromineral este esențial pentru corpul nostru, deoarece îl ajută să funcționeze corect, precum și să prevină multe boli. Scade riscul de a avea un accident vascular cerebral, menține oasele sănătoase, ajută la creșterea musculară sănătoasă și chiar poate promova funcționalitatea nervoasă adecvată. Este recomandat să consumați zilnic aproximativ 4.700 mg de potasiu. Pentru aceasta, puteți combina prune uscate cu alte alimente, cum ar fi legume verzi cu frunze, banane sau mere.

2. Sunt bune pentru sânge.

Sponsored links

Dacă nu aveți suficient fier în corpul dumneavoastră, lipsa acestuia poate provoca anemie, care ar putea duce la complicații grave. Printre acestea se numără oboseala severă, probleme cardiace sau pulmonare și probleme cu sarcina. Prunele uscate sunt o sursă excelentă de fier, ceea ce le face unul dintre cele mai bune produse pentru a preveni astfel de probleme.

3. Pot îmbunătăți digestia.

Sponsored links

Prunele sunt pline de fibre, un element cheie care susține o digestie sănătoasă. De exemplu, o cană de prune uscate conține 12 grame de fibre solubile. În plus, conțin sorbitol, un laxativ natural care ajută la stimularea mișcărilor intestinale. Se recomandă să nu consumați mai mult de 6 prune uscate pe zi.

4. Te scapă de constipație.

How Your Body Can Change If You Eat Just 6 Prunes a Day

Dacă sunteți constipat, vă poate influența vezica urinară, deoarece exercită o presiune suplimentară asupra acesteia și vă determină să urinați mai frecvent. Pentru a vă ajuta constipația mai eficient, vă puteți face un amestec special. Combinați 1 cană de sos de mere, 1 cană de tărâțe de ovăz sau tărâțe de grâu neprelucrate și 3/4 cană de suc de prune. Se amestecă 1-2 linguri de produs cu aproximativ 240 ml de apă și se bea seara.

Sponsored links

5. Pot ajuta la scăderea în greutate.

Datorită fibrei pe care o conțin, consumul de prune uscate vă poate ajuta să vă simțiți sătul mai mult timp și să vă controlați cu succes greutatea. 2 grupuri de femei obeze au participat la un studiu. Un grup a mâncat prune uscate ca parte a unei diete sănătoase și a slăbit 4,4 kilograme în decurs de 12 săptămâni în comparație cu un alt grup căruia nu i s-au dat altceva decât sfaturi cu privire la ce tipuri de gustări sănătoase să mănânce.

Sponsored links

6. Păstrează oasele sănătoase și puternice.

Persoanele care sunt expuse riscului de osteoporoză, în special femeile și persoanele în vârstă, ar putea prezenta o pierdere a densității minerale osoase. Cercetătorii dintr-un studiu au examinat efectele pe care consumul de prune le-a avut asupra femeilor osteopenice aflate în postmenopauză. Rezultatele au arătat că prunele au contribuit, de fapt, la prevenirea acestei probleme.

7. Ele pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Sponsored links

Tensiunea arterială ridicată nu are uneori simptome vizibile, dar poate crește riscul de probleme cardiace, boli de rinichi și alte probleme ale corpului. Aceasta poate fi controlat cu diferite alimente, iar prunele uscate sunt unul dintre ele! Puteți chiar să le combinați cu alte fructe uscate, cum ar fi stafide și curmale și să consumați aproximativ 8 porții pe săptămână.

8. Ele vă pot oferi un stimul vitaminic.

How Your Body Can Change If You Eat Just 6 Prunes a Day

Sponsored links

De asemenea, vă pot ajuta să vă îmbunătățiți echilibrul vitaminic, în mod natural. În primul rând, acestea sunt o sursă excelentă de vitamina A, care este necesară pentru a vă proteja vederea și a ajuta la o creștere sănătoasă. În al doilea rând, conțin vitaminele C, K și B6, care sunt cruciale pentru sistemul nostru imunitar, sănătatea corpului și bunăstarea generală. În plus, prunele sunt bogate în alți nutrienți esențiali, cum ar fi cuprul și manganul.

Ce alte fructe uscate îți place să mănânci? Să împărtășim numele gustărilor noastre sănătoase preferate în secțiunea de comentarii!

Sponsored links