Cum să-ți îndrepti părul în mod natural acasă?

Părul perfect drept rămâne dorința multor femei cu păr creț sau ondulat și din acest motiv vor căuta mereu metode de a-l îndrepta. Din păcate, folosirea frecventă a plăcii de îndreptat ajunge să atace scalpul pe termen lung. Plăcile și substanțele chimice nu sunt cele mai bune prietene ale firelor tale de păr! Dar de ce să nu optezi pentru remedii naturale, ecologice și mai durabile?

Sponsored links

Îndreaptă-ți părul, oferindu-i în același timp suplețe și strălucire, este posibil! Cu aceste măști naturale și economice, vei prinde doi iepuri dintr-o singură lovitură. Nu numai ca vei obține îndreptarea pe care ti-o doresti, dar ca bonus îți vei hrăni părul în profunzime. Și pentru a vă menține părul drept mai mult timp, amintiți-vă să-l hidratați în mod regulat, protejându-l de umiditate și agresiuni externe.

Iată 4 măști de casă care îți îndreaptă părul în mod natural, întăresc fibra capilară și chiar stimulează creșterea.

1. Mască cu lapte și banane

Pe lângă faptul că sunt delicioase și esențiale pentru o alimentație echilibrată, bananele sunt și pline de beneficii pentru sănătatea părului. Conțin substanțe nutritive foarte benefice, cum ar fi vitamina B și zinc, care vor înmuia, repara și vor crește părul. În plus, acest fruct îi protejează elasticitatea naturală și previne mătreața.

Laptele, la rândul său, oferă acestei măști aminoacizi, proteine ​​și zaharuri naturale care participă la procesul de hidratare și netezire, îi va oferi o strălucire foarte frumoasă, făcându-l deosebit de suplu și ușor de coafat.

Sponsored links

Prin urmare, prin combinarea celor două ingrediente, această mască va îmbunătăți vizibil aspectul părului tău.

Ingrediente

½ cană lapte (125 ml)
2 banane coapte

Mod de pregătire 

Sponsored links

Pune bananele într-un castron și zdrobește-le cu o furculiță până obții o pastă groasă. Adăugați jumătate de cană de lapte și amestecați din nou pentru a obține consistența unei creme.

Mod de folosire:

Aplicați această mască pe părul umed. Lăsați să acționeze cel puțin 30 de minute și clătiți.

Repetați aplicarea de 3 ori pe săptămână pentru rezultate bune.

Sponsored links

2. Mască cu ou și ulei de măsline

Această mască este foarte recomandată pentru regenerarea foliculilor părului pentru a îi îndrepta în mod natural și pentru a facilita coafarea. Pe de o parte, oul conține proteine, vitamine și minerale care hrănesc profund scalpul. Datorită luteinei prezente în gălbenușul de ou, părul este mai bine hidratat, mai elastic și mai puțin fragil. Gata cu varfurile despicate: textura părului este mult mai mătăsoasă.

Pe de altă parte, uleiul de măsline este bogat în vitamine și antioxidanți. Ajută vârfurile să se regenereze și ajută la creșterea unui păr des. De asemenea, este recomandată în special pentru părul uscat și fragil.

Ingrediente

Sponsored links

1 lingură ulei de măsline
2 ouă

Mod de preparare

Batem cele două ouă și adăugăm uleiul de măsline până obținem un amestec omogen.

Mod de folosire

Sponsored links

Întinde produsul pe părul uscat, masează foarte atent și lasă să acționeze o oră sau până se usucă. Clătiți apoi cu apă călduță sau chiar rece. Vei simți o diferență încă de la prima aplicare:  părul tău este mai drept, mai suplu și mai neted.

Integrați această mască în rutina de îngrijire a părului dvs., cel puțin de două ori pe săptămână.

3. Mască cu cocos, amidon, ovăz și lapte

Un adevărat aliat al frumuseții, nuca de cocos are proprietăți care ajută la restabilirea sănătății părului și facilitează îndreptarea naturală. De asemenea, întărește și restructurează fibra capilară prin învelirea părului cu un strat protector. La rândul lor, cerealele de ovăz îl hidratează, îl hrănesc și îl întăresc. Proprietatea sa: limitează ondularea ceea ce va întinde și mai mult părul.

Sponsored links

Plină de substanțe nutritive, această mască îți va transforma părul, oferindu-i un aspect strălucitor, moale și neted.

Ingrediente

1 lingură de ovăz măcinat
1 lingură amidon de porumb
½ nucă de cocos proaspătă
½ cană de lapte

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele (cu excepția amidonului) într-un blender apoi trece-le printr-o sită. Se aduce la fierbere lichidul filtrat, apoi se adaugă amidonul de porumb diluat în prealabil în puțina apă. La final, când a capătat o consistență cremoasă, se ia de pe foc și se lasă să se odihnească.

Mod de folosire

Aplicați o cantitate suficientă pe tot părul, acoperiți-l cu un prosop și lăsați să acționeze cel puțin 25 de minute înainte de clătire. Părul tău va fi sănătos, drept și strălucitor de sănătate!

4. Mască cu țelină

Fresh celery isolated on white background

Poate suna uimitor, dar țelina nu este folosită doar la gătit, ci și această legumă face minuni pentru a spori frumusețea părului. Și asta, datorită abundenței vitaminelor și mineralelor sale. Beneficiile sale capilare sunt multiple: repară scalpul iritat, opreste căderea părului, aduce mai multă strălucire și redă volumul. Proprietățile sale astringente ajută la eliminarea producției de ulei în exces, prin urmare, țelina ajută și la îndreptarea părului fără substanțe chimice dure.

Folosirea acestei măști aduce, mai presus de toate, strălucire părului tău, o calitate care-l va ajuta să se mențină neted mai mult timp!

Ingrediente

O țelină
Aproximativ 1 cană de apă

Mod de pregătire

Mai întâi, amestecați țelina cu cana cu apă până obțineți un suc verde. Apoi, pune-l la frigider peste noapte pentru a se răci.

Mod de folosire

Întindeți sucul pe tot părul printr-un masaj circular ușor până la umezirea completă și lăsați să acționeze o oră și jumătate. Clătiți cu apă călduță și terminați prin perierea părului cu o perie cu peri moi.

Acest tratament este recomandat în special pentru părul fin sau deteriorat care devine mai subțire în timp.

Sponsored links