Cum să-ți faci pielea să arate tânără prin refacerea colagenului

Industria frumuseții este din ce în ce mai convinsă că hrănirea interioară este mai importantă decât soluțiile externe în întârzierea îmbătrânirii pielii. Aceasta pare a fi o veste bună, pentru că nu există o cremă care să ne facă mai tineri, dar dozele optime de nutrienți îmbunătățesc sănătatea pielii și a corpului.

Sponsored links

Pe lângă vitamine, colagenul este cel mai popular produs, disponibil sub forma de băutură sau sub formă de pastile. Colagenul este un lanț proteic care poate fi găsit peste tot în organism, dar după vârsta de 25 de ani pierdem aproximativ 1% din el anual. Acest proces face încet, încet, ca pielea să devină mai puțin fermă, țesuturile conjunctive să devină lăsate, iar cartilajul să înceapă să se deterioreze, motivul fiind că colagenul este responsabil de menținerea tuturor acestor părți ale corpului nostru. Cum putem rezolva această problemă?

Nu distrugeți colagenul!

Dacă cineva ar dori ca celulele lor fibroblaste să producă colagen de bună calitate și în cantitate suficientă, poate face trei lucruri simple: să evite zahărul, să renunțe la fumat și să își protejeze pielea de razele UV dăunătoare.

Zahărul face fibrele de colagen rigide – nu numai zahărul obișnuit, ci orice fel de carbohidrați. Nu e de mirare că fotomodelele trebuie să urmeze o dietă săracă în carbohidrați. De asemenea, fumatul și procesul de eliminare a nicotinei consumă o cantitate imensă de vitamina C, iar lipsa acidului ascorbic duce și la o sinteză slabă a colagenului, deoarece organismul se ocupă mai întâi de repararea daunelor existente. În cele din urmă, plaja face ca radicalii liberi să se înmulțească, care distrug celulele de colagen.

Reface-ți colagenul!

Sunt disponibile nenumărate produse de colagen, sub formă de tablete, băuturi și pudre de colagen. De obicei, aceste produse sunt făcute din colagen extras din pește, dar nu au gust de pește. De obicei se recomandă consumul acestor produse în cure, în doze de 5000 mg pe zi.Însă, există chiar și un produs care utilizează 9000 mg de colagen într-o doză.

Sponsored links

Sinteza colagenului poate fi îmbunătățită prin administrarea de vitamina C. Dacă cineva este fumător, corpul său are nevoie de mult mai multă vitamina C decât doza zilnică recomandată în general.

Sponsored links