Cum să-ți faci o detoxifiere și o curățare completă a organismul în Mod Natural

Majoritatea oamenilor trăiesc într-o lume în ritm rapid, mereu grăbiți, cu puțin timp pentru a urma cu atenție o alimentație sănătoasă. Drept urmare, ne umplem corpul cu alimente care dăunează mult și pun presiune asupra organelor noastre. Poate că pe moment nu resimțim efectele negative, dar cu siguranță vor apărea într-o zi.

Sponsored links

Am făcut o listă cu alimente sănătoase pe care le poți încorpora cu ușurință în alimentația ta zilnică, care îți vor detoxifia și curăța în mod natural corpul de toxinele la care suntem expuși zilnic. Pe câte dintre aceste alimente le ai deja în meniu?

Alimente care îți vor detoxifia și curăța complet corpul:

7. Ceapa și Usturoiul

Ambele conțin flavonoide care ajută la producerea de glutation, unul dintre cei mai puternici antioxidanți din ficat. Ele stimulează ficatul să producă enzime de detoxifiere care filtrează deșeurile toxice din sistemul digestiv.

Astfel iau o parte din povara acestui organ muncitor și au proprietăți puternice antibacteriene, antiparazitare și stimulează sistemul imunitar.

Sfat: Orice dietă de detoxifiere ar trebui sa includă aceste 2 ingrediente. Usturoiul crud poate fi un adaos grozav la o salată. Usturoiul adăugat în mâncăruri este o alegere excelentă de detoxifiere.

Sponsored links

6. Frunze verzi

Frunzele de culoare verde închis oferă tractului digestiv un impuls detoxifiant cu clorofilă. Acest pigment vegetal este responsabil de consumul de lumină în procesul de fotosinteză, care generează energie.

Dar, de asemenea, are capacitatea de a se conecta cu toxine și alți radicali liberi pentru a le transforma în materiale neutre. De asemenea, curăță metalele grele care se acumulează în corpul nostru.

Clorofila are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii și alcalinizează organismul, astfel te  ajută să scapi de aciditate.

Sfat: Alimentele tip fast food sunt foarte acide, așa că asigurați-vă că bucătăria dvs. este plină de spanac, kale, iarbă de grâu și alte frunze de culoare verde închis.

Sponsored links

Adăugați iarbă de grâu la smoothie-uri sau sucuri. Pregătiți o supă delicioasă de varză sau de spanac cu ulei de măsline și condimente.

5. Apă cu Lămâie

Citricele sunt grozave pentru sistemul digestiv deoarece sunt pline de vitamina C și bogate în antioxidanți.

Acest compus puternic activează enzimele hepatice pentru a ajuta la transformarea toxinelor într-o formă solubilă în apă și dă un impuls intestinelor stagnante. Aceasta înseamnă că toate toxinele pot fi îndepărtate cu ușurință din organism.

Sfat: Începeți dimineața cu un pahar de apă caldă amestecată cu sucul de la o lămâie sau de la un lime verde, un praf de sare de mare și puțină miere sau sirop de arțar.

Sponsored links

Bea acest amestec pe stomacul gol pentru a-ți crește nivelul de energie în timpul zilei, pentru un tranzit intestinal mai bun și o piele mai frumoasă.

4. Iaurt

Iaurtul este plin de probiotice și oferă bacterii sănătoase care întăresc flora naturală a tractului, ajutând digestia și stimulând răspunsurile imune ale organismului.

Practic, iaurtul aduce bacterii bune în intestin pentru a începe digestia și pentru a te ajuta să scapi de toxine.

Sfat: Evitați iaurturile „fără grăsimi” sau „cu conținut scăzut de grăsimi”, deoarece conțin mult zahăr. Alege iaurturi cu culturi vii sau active.

3. Păppdie sau Ceai Verde

Păpădia ajută ficatul prin filtrarea toxinelor și a deșeurilor din sânge. Ceaiul verde este mult mai bogat în antioxidanți în comparație cu ceaiul negru sau cu alte ceaiuri.

Cofeina din ceaiul verde conferă acestei băuturi energizante un efect diuretic, care ajută la ameliorarea balonării prin neutralizarea retenției de apă.

Sfat: Alegeți păpădie din grădina dvs. sau culegeți-o când mergeți în următoarea drumeție. Uscați-le pentru a crea un ceai simplu, detoxifiant, care vă va menține cald și sănătos în zilele reci.

2. Ghimbir

Sponsored links

Ghimbirul este un ingredient cunoscut, care reduce balonarea, menține sănătatea colonului  și îl eliberează de deșeuri și toxine. Este bun pentru gaze și greață asociate dar și în cazul paraziților întestinali.

Ghimbirul ajută și îmbunătățește producția de acid din stomac, care la rândul său ucide paraziții și ne protejează corpul de infecții.

De asemenea, spăla sucurile digestive, ajutând sistemul digestiv să fie mai eficient. Această rădăcină magică stimulează metabolismul și susține funcțiile ficatului pe tot parcursul zilei.

Sfat: Există mii de moduri de a folosi ghimbirul. Încercați ceaiul cu miere de lămâie și ghimbir sau adăugați-l la smoothie-uri, salate, supe sau orice altceva gătiți sau coaceți.

1. Castraveți

Castraveții primesc rareori atenția pe care o merită, deși sunt plini de beneficii. Unul dintre aceste beneficii este detoxifierea organismului, deoarece susțin tractul digestiv și curăță ficatul.

Ne ajută să rămânem hidratați și sunt un aliment diuretic natural, ceea ce înseamnă că ajută organismul să producă mai multă urină pentru a elimina toxinele și deșeurile din sânge și intestine.

Sfat: Castraveții reduc, de asemenea, balonarea și retenția inconfortabilă de apă. Se recomandă o salată de castraveți mai ales după o noapte în care ai consumat multă mâncare sărată sau alcool.

Cât de des vă detoxifiați și curățați corpul? Cum faceți asta? Spuneți-ne în comentarii!

Sponsored links