Cum să te protejezi de un atacator sau de un pervers: 14 Reguli de siguranță pe care toate femeile ar trebui să le știe

Cea mai bună modalitate de a te proteja este precauția.

Sponsored links

De cele mai multe ori infracțiunile au loc deoarece atacatorul a văzut o oportunitate de a comite una, aici fiind inclusă chiar și agresiunea sexuală.

Asemenea oricăror altor sfaturi de siguranță, sfaturile pe care urmează să le
citiți nu vă oferă garanția că nu veți fi atacată niciodată, dar vă va face un pic mai conștientă atunci când sunteți afară, la distanță de casă, și mai atentă la eventualele situații periculoase.

Acoperă-ți camera web

Folosește o bucată de bandă adezivă pentru a îți acoperi camera web.
Chiar dacă hackerii nu îți pot folosi camera web, pot căpăta acces la ea și te pot spiona.

Sponsored links

De asemenea puteți achiziționa un dispozitiv de bruiaj pentru microfon care nu le va permite hackerilor să audă nimic din ceea ce spui.

Nu posta niciodată informații personale pe
rețelele de socializare

Informațiile despre tine, cum ar fi numele și adresa completă pot fi folosite de un posibil atacator pentru a te urmări și a îți face rău.
În loc să-ți folosești numele real, mai bine folosește o poreclă și nu-ți pune niciodată adresa completă sau numărul de telefon.
Verifică-ți setările de confidențialitate pentru a fi sigură că sunt vizibile doar pentru prieteni și pentru a evita eventualele pericole.
Este important să nu accepți niciodată cereri de prietenie de la persoane necunoscute care îți par dubioase, pentru că ar putea fi o persoană cu un cont fals care încearcă să aibă acces la contul tău.

Nu uita să încui mereu ușile și ferestrele

Chiar și pe parcursul zilei, ar trebui să te asiguri că ușile sunt încuiate.
Uneori, atacatorii verifică aleatoriu ușile caselor chiar și ziua, pentru a vedea dacă pot pătrunde cu ușurință în locuința respectivă.

Sponsored links

Dacă ești singură acasă, sau dacă locuiești singură în general, asigură-te că atât casa, cât și tu, ești în permanență în siguranță.

Pentru a te simți cât mai în siguranță poți să ceri instalarea unui sistem de alarmă la domiciliu.
Un altf sfat bun de luat în considerare: e bine să îți cunoști vecinii, deoarece în cazul unei probleme poți apela sau trimite un mesaj unuia dintre vecini și se poate ca acesta să te salveze într-o posibilă situație
critică.

Trage draperiile sau jaluzelele

Dacă locuiești la casă și este întuneric afară, trage jaluzelele, astfel încât să împiedici posibilitatea unui potențial
atacator să vadă în interiorul casei.

Sponsored links

Dacă nu ai jaluzele sau draperii, poți achiziționa o folie opacă pentru geamuri.
Asigură-te că acoperi geamurile înainte de a te dezbrăca sau de a te schimba, pentru a-ți proteja intimitatea.

Circulă doar în zonele bine luminate

Dacă ești nevoită să mergi undeva noaptea, asigură-te că alegi străzile foarte bine luminate. Dacă ieși la plimbare, alege tot o zonă bine luminată, publică. Dacă trebuie să mergi printr-o zonă întunecată, unde știi că lipsesc luminile, ia un prieten cu tine, sau sună un prieten care să stea cu tine la telefon până depășești zona respectivă, potențial periculoasă.

Încearcă să eviți străduțele lăturalnice și să circuli pe străzi principale, deoarece pe străzile principale sunt multe camere de luat vederi, care pot descuraja infractorii să acționeze.

Sponsored links

Mergi pe stradă ca și cum ai avea o destinație clară

Ține capul ridicat, privirea înainte, nu ocoli și mergi cât mai repede la destinație.

Dacă vei arăta că ești pierdută sau confuză, ai putea fi privită ca o țintă ușoară.
Dacă vrei să te uiți la telefon pentru a vedea unde ești, ar fi bine să aștepți până ajungi într-o zonă publică, apoi vei putea face liniștită acest lucru.
Este foarte important să nu porți căști atunci când ești singură deoarece este necesar să auzi tot ceea ce se întâmplă în jurul tău, în cazul în care s-ar petrece ceva neplăcut.

Ține-ți cheile în mână

Sponsored links

Cheile pot fi utilizate ca și armă într-o situație în care ești atacată.
Ține cheile în mână, sau în pumn. Acest lucru te poate ajuta și în situația în care ar fi nevoie să te urci cât mai repede în mașină, sau în situația în care ai fi nevoită să descui ușa casei cât mai repede pentru a te putea adăposti.

Ia-ți mereu telefonul cu tine

E bine să ai câțiva prieteni apropiați la apelare rapidă, astfel încât să îi poți suna imediat, în momentul în care te afli într-o situație periculoasă.

Dacă se întâmplă să te plimbi singură noaptea și ești pusă într-o situație periculoasă, sună repede o rudă sau un prieten apropiat.
Dacă crezi că viața îți este pusă în pericol, ar trebui să apelezi serviciile de siguranță.
Dacă știi că vei pleca departe de casă, ia cu tine o baterie externă, pentru a te asigura că telefonul nu va rămâne fără baterie.

Nu-ți lăsa niciodată paharul cu băutură nesupravegheat atunci când ești în public

Sponsored links

Dacă ai comandat o băutură, nu o lăsa niciodată nesupravegheată când te afli într-un loc public.
Din păcate, un om cu rele intenții ar putea să-ți toarne ceva în băutură pentru a te putea droga.

Dacă trebuie să mergi la baie, ia băutura cu tine.
Să nu accepți niciodată de la cineva o băutură deja deschisă. Poți accepta, doar dacă ai văzut barmanul deschizând-o fix în fața ochilor tăi.
În acest fel ești sigură că nu ți se toarnă ceva periculos în băutură.

Învață să spui un “NU” ferm

Dacă o persoană pe care nu o placi deloc se apropie de tine, fii fermă și directă.
Dacă cineva îți pune o întrebare care te face să te simți incomod, spune un “NU” tare și ferm, astfel încât să te audă alți oameni din jur, care ar putea să îți sară în ajutor, în cazul în care vei avea nevoie de ei.
Uneori, poți descuraja un agresor dacă îi ții piept și dezvălui celor din jurul tău intențiile pe care crezi că le are.

Confruntă-l pe cel care te hărțuiește

Nu îți face griji în privința politeții, dacă o persoană te face să te simți incomod.
Dacă vezi că cineva depășește limite, nu ezita să pleci din locul respectiv, sau să-i ceri acelei persoane să plece. El este cel care te deranjează, așadar, nu merită să fii politicos cu el.

Dacă decizi să îi răspunzi într-un mod mai agresiv, asigură-te că ești într-un loc public, ca în cazul în care se enervează și te atacă, să poți primi ajutor de la cei din jur.

Pleacă din locurile în care nu te simți în siguranță

Ar trebui să ai mereu încredere în instinctele tale. Dacă simți că ceva nu e în regulă, de obicei așa este.
Când instinctul tău îți transmite un semnal, înseamnă că corpul tău a simțit lucruri subtile pe care creierul nu le-a observat încă.
Chiar dacă nu știi cum să îți explici de ce simți acel lucru, este mai bine să mergi acasă, sau într-un loc în care te simți în siguranță. Nu uita că dacă este necesar să minți, o poți face fără remușcări. Spune-i prietenului sau prietenei tale că vrei să pleci, sau că nu te simți bine și ești nevoită să te retragi.

Țipă cât poți de tare dacă ești atacată

Dacă te afli într-o situație periculoasă, țipă cât poți de tare, chiar dacă nu zărești pe nimeni în jur.
Cu cât este mai puternic zgomotul pe care îl faci, cu atât îți cresc șansele de a fi auzită de o persoană care trece prin zona respectivă.
Reține: Cu cât faci mai multă gălăgie, lupți și te opui, cu atât îți vei descuraja mai mult atacatorul, iar acesta nu va mai dori să-ți facă rău.
Strigând „Foc! Arde!” s-a dovedit că acest pericol atrage atenția oamenilor foarte repede.

Lovește-l pe atacator în zonele sensibile cum ar fi zona gâtului sau în zona inghinală

Dacă ești agresată, ar trebui să ripostezi.
Dacă ți-a lăsat mâna liberă, încearcă să-l lovești în zona gâtului.
Sau dacă ai piciorul liber, lovește-l în zona inghinală, pentru a-l face să se ghemuiască și să-ți permită să fugi.

Imediat ce ai scăpat de el, strigă după ajutor cât poți de tare.

Dacă ai la tine un spray cu piper, îndreaptă-l spre fața agresorului și apasă pe buton pentru a-i provoca un disconfort cât mai mare în zona ochilor și pentru a putea fugi.

Sponsored links