Cum să scapi de durerea de cap în 5 minute, fără pastile

Când aveți dureri de cap și pastila de care aveți nevoie nu este la îndemână, situația pare lipsită de speranță. Dar nu este așa. Există un mod științific, numit acupresură, de a scăpa de durerea de cap. Astăzi vă vom spune mai multe despre această tehnică care înlătură complet și rapid durerea de cap.

Sponsored links

Acupresura este un fel de masaj, a cărui eficiență este confirmată de numeroase studii științifice. Prin natura sa, este o formă de acupunctură și reflexoterapie, dar nu necesită cunoștințe medicale speciale.

Cum se masează punctele de acupresură

În primul rând, așezați-vă într-o poziție confortabilă și relaxați-vă. Masajul nu durează mult timp: de la 30 de secunde până la 1 minut.

Masează un punct cu apăsări ușoare sau mișcări circulare. De obicei, durerea de cap dispare în timpul masajului sau la maxim 5-10 minute după acesta.

Există 6 puncte principale care trebuie masate pentru a scăpa de durerea de cap.

Sponsored links

Punctul Yintang

Punctul celui de-al treilea ochi, sau Yintang, este situat între sprâncene. Acest punct este de asemenea responsabil pentru îndepărtarea oboselii oculare.

Puncte Zan Zhu

Aceste puncte simetrice sunt situate la baza marginii interioare a sprâncenelor. Masajul acestei zone te ajută când ești răcit, când ai nasul înfundat și îți mbunătățește acuitatea vizuală. Masează 1 minut prin apăsare sau mișcări circulare.

Sponsored links

Punctele Yingxiang

Aceste puncte sunt situate de ambele părți ale nărilor în linie dreaptă cu ochii. Pentru a le găsi, apăsați ușor și veți simți o adâncitură în zona obrajilor. Masarea acestor puncte ajută la deschiderea sinusurilor, la reducerea durerilor de cap, a durerilor de dinți și la ameliorarea stresului.

Punctele Tian Zhu

Sponsored links

Punctele Tian Zhu sunt situate în partea din spate a capului, între ureche și începutul coloanei vertebrale. Masarea acestor puncte ajută la ameliorarea congestiei nazale, durerilor oculare, ale durerilor de urechi și ale durerilor de cap severe.

Punctele Shuai Gu


Punctele Shuai sunt situate la 2-3 cm deasupra urechilor. Presiunea aplicată pe această zonă ameliorează durerea de cap și înlătură oboseala ochilor.

Punctele He Gu


Aceste puncte simetrice sunt situate pe mâini, între degetul mare și arătător. De asemenea, presiunea aplicată pe această zonă ameliorează durerile de spate, durerile de dinți și tensiunea resimțită în mușchii gâtului.

Sponsored links