Cum să scapi de mătreață odată pentru totdeauna: 5 tratamente naturale

Aveți coji albe în păr? S-ar putea să fie timpul să încercați câteva tratamente pentru mătreață.

Sponsored links

Mătreața apare ca rezultat a unui scalp uscat sau a unei afecțiuni a pielii numită dermatită seboreică. Cauzele mătreții includ, de asemenea, uscăciunea pielii sau sensibilitatea la produsele pentru păr sau, foarte frecvent, o creștere excesivă a unei ciuperci asemănătoare drojdiei, numită Malassezia.

În unele cazuri, descuamarea și mâncărimea ar putea fi simptome de psoriazis sau eczeme, potrivit Academiei Americane de Dermatologie.

Remediile pentru mătreață din farmacii pot include șampoane cu zinc pirition, care vizează ciuperca și bacteriile; ketoconazol, care luptă și împotriva ciupercilor; gudron de cărbune și sulfură de seleniu, care încetinesc creșterea și extinderea mătreții; și acid salicilic, care înmoaie cojile de mătreață, astfel încât să poată fi spălate.

Deși nu există multe cercetări pe această temă, există câteva remedii naturale pentru mătreață care merită încercate. Iată ce trebuie să știți despre cum să scăpați de mătreață folosind remedii de încredere la domiciliu.

(Acestea sunt cele mai bune șampoane pentru mătreață pentru tipul dvs. de mătreață.)

Sponsored links

Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este un tratament natural pentru mătreață care merită încercat, deoarece conține compusul antimicrobian terpinen-4-ol, conform Societății Americane de Microbiologie.

Compusul terpinen-4-ol din uleiul de arbore de ceai poate preveni dezvoltarea bacteriilor și a ciupercilor care pot duce la apariția mătreții și la combaterea ei, în cazul în care ea deja există.

Un studiu din 2018, care a comparat scalpul a 140 de femei, a constatat că cele cu mătreață aveau mai multe bacterii pe scalp decât cele fără mătreață.

O altă analiză a efectelor uleiului de arbore de ceai asupra eczemelor sugerează, de asemenea, că luptă împotriva ciupercilor.

Sponsored links

Alte cercetări au vizat în mod special 126 de persoane care s-au spălat cu șampon antimătreață cu ulei de arbore de ceai. Cercetătorii au descoperit că după patru săptămâni și-au redus severitatea simptomelor cu 41%. Și au avut și mai puține mâncărimi, reducându-se în același timp și aspectul de păr gras.

Puteți adăuga câteva picături de ulei de arbore de ceai în șamponul preferat și să vă spălați în mod normal.

Bicarbonat de sodiu

Bucătăria dvs. ar putea deține cheia unui scalp fără mâncărime și fără mătreață. Unele ingrediente pe care le folosiți în fiecare zi în bucătărie sunt bune ca remedii eficiente pentru mătreață – cum ar fi bicarbonatul de sodiu. Asta deoarece bicarbonatul de sodiu conține proprietăți antifungice care te pot scăpa de mâncărime și iritarea pielii.

Deși nu există cercetări specifice cu privire la mătreață și eficiența bicarbonat de sodiu în tratarea ei, un studiu în care s-a folosit bicarbonat de sodiu împotriva ciupercilor care provoacă iritații ale pielii, a constatat că bicarbonatul de sodiu a inhibat creșterea fungică la 79% dintre exemplare după șapte zile.

Sponsored links

Udați-vă părul și apoi masați scalpul cu puțin bicarbonat de sodiu. Nu mai șamponați părul și săriți direct la clătire. Părul dvs. poate părea uscat la început, dar după câteva săptămâni, pielea capului va începe să producă uleiuri naturale, lăsându-vă părul mai moale și fără mătreață.

Acid acetilsalicilic

Iată un alt remediu pentru mătreață pe care îl puteți găsi în farmacie: Aspirina.

Aspirina conține același ingredient activ (acid salicilic) ca multe șampoane medicamentoase care sunt recomandate împotriva mătreții. Deci, ar putea ajuta la exfolierea scalpului și a putea acționa ca un tratament natural pentru mătreață.

Păstrați mătreața sub control zdrobind două aspirine într-o pulbere fină și adaugă-le la cantitatea normală de șampon pe care o folosiți de fiecare dată când vă spălați părul. Lasă amestecul pe păr timp de unu până la două minute, apoi clătește bine și spală din nou cu șampon simplu.

Lemongrass

Un studiu din 2015 a constatat că persoanele care utilizează un tonic care conține 10% lemongrass au arătat o reducere cu 81% a mătreții după două săptămâni de la utilizare. Se crede că funcționează într-un mod similar cu uleiul de arbore de ceai, ca un remediu antimicrobian pentru mătreață.

Deoarece uleiul de lemongrass poate provoca iritații, ar trebui să-l diluați adăugând câteva picături în șampon.

Aloe vera

Sponsored links

O analiză a 23 de studii pe aloe vera a raportat că planta are proprietăți antibacteriene și antifungice care pot ajuta la tratarea mătreții, potrivit BioMed Research International.

Și un alt studiu din Jurnalul Italian de Dermatologie și Venereologie a constatat că gelul de aloe vera a fost eficient în tratarea dermatitei seboreice pe față.

Acum, că știți aceste remedii pentru mătreață, nu vă rămâne decât să încercați.

Sponsored links