Cum să nu mai absorbi energia negativă a altor oameni

Cu toții am fost în preajma unor oameni negativi la un moment dat. Fie se plâng în mod constant, fie îi insultă pe alții sau fie au o viziune pesimistă despre aproape orice. A fi într-o cameră cu cineva ca acesta te poate trage rapid în jos sau chiar îți poate strica ziua dacă nu ești atent.

Sponsored links

S-ar putea să simțim simpatie la un nivel de bază, dar Empatia este experiența de a înțelege starea altei persoane din perspectiva ei. Dacă simți empatie pentru cineva, te așezi în locul lui. Dintr-o dată simți că problemele lui sunt problemele tale, ceea ce te face să absorbi negativitatea mediului înconjurător. Din păcate, există oameni negativi aproape oriunde te duci. Deci, cum te asiguri că nu le absorbi energia?

1. Încetează să mai încerci să fii pe placul tuturor

„Poți fi cea mai coaptă și mai dulce căpșună din lume, tot se va găsi cineva care urăște căpșunile”. Dacă cineva bârfește despre tine sau se plânge de tine, nu te concentra să încerci să o faci pe acea persoană să te placă.

Nu toată lumea trebuie să te placă. A lua-o personal și a-i permite să-ți afecteze stima de sine te va trage doar în negativitatea lui și te va face dependent din punct de vedere energetic și emoțional de opinia acelei persoane. Cu toții avem personalități diferite, placeri și antipatii, ceea ce creează individualitate. Iubește-te și respectă-te, iar asta va împiedica opiniile altora să te epuizeze.

2. Aflați când să spuneți „Nu”.

A fi generos poate fi un lucru minunat, dar trebuie să fii conștient de situațiile când cineva profită de generozitatea ta. Dacă o „prietenă” pare să-și uite întotdeauna portofelul atunci când ieșiți să mâncați sau dacă prietenii sunt frecvent pe canapeaua ta fără o invitație, trebuie să fii pregătit să stabilești limite și să le pui în aplicare.

Sponsored links

Aceasta este viața ta, corpul tău și spațiul tău personal. Gândiți-vă cu atenție la ce fel de oameni le permiteți accesul în viața voastră. Nu este nimic în neregulă să spui nu atunci când trebuie. Stabilește standarde clare despre ceea ce aștepți de la alții înainte de a le permite să aibă un loc în viața.

3. Nu te mai epuiza pentru a-i ajuta pe alții

Nu este responsabilitatea ta să rezolvi problemele altora, mai ales atunci când aceștia sunt mai interesați să se plângă decât să găsească o soluție. Este un gest lăudabil să-i oferi sprijin cuiva care are nevoie, sau să asculți un prieten care are o problemă, dar fii conștient de momentele când eforturile tale devin redundante.

Unii oameni vor doar să primească milă. Cu cât acordați mai multă atenție problemelor lor, cu atât vor înceta să caute soluții. Învățați când să vă retrageți. Arătați simpatie și îndepărtați-vă de situație. Nu există niciun motiv să vă simțiți rău sau vinovat pentru că refuzați să vă implicați în drama sau autocompătimirea altcuiva.

4. Fă-ți timp pentru tine

Uneori ai nevoie doar de ceva timp departe de alți oameni. Când simți că energia din jurul tău este prea haotică, ia-ți un weekend, o după-amiază sau chiar o oră pentru tine și mergi într-un loc liniștit. Fă o plimbare pe plajă, stai pe o bancă din parc, plimbă-te printr-o grădină sau pierde-te pe un câmp.

Sponsored links

Concentrează-te pe respirația ta, fii atent la împrejurimi și folosește pacea și liniștea pentru a înlocui haosul din viața ta. Când vă întoarceți la rutina zilnică, vă veți simți împrospătat și va fi mai puțin probabil să absorbiți energia negativă de la ceilalți.

5. Să știi că ești responsabil pentru tine și alegerile tale

Sunteți 100% responsabil pentru ceea ce lăsați să vă influențeze gândurile și emoțiile. Poate fi greu să scapi de opiniile negative ale altora, mai ales dacă acestea sunt despre tine, dar propria ta percepție despre tine este mai puternică decât a oricui altcineva. Odată ce alegi să fii responsabil pentru sentimentele tale, te eliberezi de influența celorlalți și preiei controlul asupra pozitivității din viața ta.

Iubește-te suficient de mult încât să spui „nu” atunci când ai nevoie și să te îndepărtezi de oamenii negativi și mediile negative. Ești responsabil pentru viața ta! Fii fericit, fii pozitiv și amintește-ți mereu că tu îți controlezi fericirea. Fericirea ta chiar depinde de tine!

Sponsored links