Cum să mănânci corect în funcție de forma corpului tău

Toate tipurile de corpuri sunt unice și frumoase, dar v-ați întrebat vreodată de ce oamenii depozitează grăsime doar în anumite zone ale corpului lor? Unele femei au tendința de a se îngrășa în jurul taliei, altele în jurul șoldurilor și coapselor. Cu toții avem „zonele problematice” și problemele de slăbire care se bazează pe tipul nostru de corp. Astăzi noi îți spunem ce alimente funcționează cel mai bine pentru tine, astfel încât să poți pierde în greutate și să rămâi sănătos.

Sponsored links

Această formă a corpului se caracterizează prin șolduri înguste și talie nedefinită.
Deși este mai puțin probabil să luați în greutate cu ușurință, ar trebui să încorporați în dietă alimente cu grăsimi sănătoase (avocado, migdale, somon etc.) și proteine ​​pe bază de plante.
Amintiți-vă că, indiferent cât de slabă ați fi, este important să urmați o dietă sănătoasă. Deci, asigurați-vă că nu mâncați prea multe dulciuri și alimente tip fast-food.

Dacă acesta este tipul tău de corp, ai tendința să te îngrași în zona mijlocului. Prin urmare, dieta perfectă pentru tine este să mănânci puțin și des. Adică, mâncați de șase ori pe zi, dar reduceți porțiile.
Consumați alimente bogate în fibre, fructe, legume, vitamina C și lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Dacă mâncați iaurturi, asigurați-vă că acestea sunt din cele care vă ajută să vă reglați digestia.
Ar trebui să evitați alimentele care generează gaze și balonare, cum ar fi fast food, pâinea și anumite legume.

Un corp în formă de pară se caracterizează printr-o dimensiune a șoldurilor mult mai mare decât cea a bustului. Persoanele cu această formă a corpului tind să ia în greutate în jurul șoldurilor și a coapselor și pot experimenta retenție de apă.
Consumați carne, pește, ouă, produse lactate și alimente cu conținut ridicat de proteine.
Fructele precum pepenele verde sau ananasul sunt excelente pentru dvs., deoarece vă curăță corpul, eliminând toxinele care vă încetinesc metabolismul. Combinați-le cu ceaiuri de plante bune, cum ar fi ceaiul verde.
Evitați alimentele bogate în sodiu. Cu alte cuvinte, reduceți aportul de sare și, de asemenea, evitați alimentele rafinate, cum ar fi pâinea, tăiței și orezul. Le puteți înlocui cu cereale integrale.

 

Deși aceasta este cea mai dorită formă a corpului, femeile cu formă de clepsidră tind să se îngrașe uniform și nu au tonus muscular.
Riscați să aveți niveluri ridicate de zahăr din sânge, de aceea este recomandat să alegeți alimente cu un indice glicemic scăzut și să mâncați cinci până la șase mese mici pe zi. Mănâncă mai multe fructe și legume proaspete și consumă grăsimi sănătoase din proteine ​​slabe.
Evitați alimentele rafinate (pâine albă, tăiței și orez) și amintiți-vă că le puteți înlocui cu alimente integrale.

Sponsored links