Cum să îți crești propriul lămâi acasă și să nu mai cumperi niciodată lămâi

Există o modalitate rentabilă și satisfăcătoare de a obține fără probleme lămâile. Tot ce trebuie să faci este să plantezi un arbore de lămâi!
Creșterea propriului lămâi poate fi un concept intimidant, deoarece nu mulți oameni înțeleg cum funcționează grădinăritul și plantarea. Dar dacă nu știți de unde să începeți, suntem aici pentru a vă ajuta. Da, sună complicat – dar promitem că nu este așa!

Sponsored links

1. Beneficiile plantelor crescute la tine acasă

Poate crezi că a-ți cultiva plantele la tine acasă este prea dificil, mai ales când poți merge la magazin și poți cumpăra fructele. Adevărul este că, există o mulțime de avantaje ale plantelor crescute acasă. Aici sunt câteva dintre ele!

a) Ai control asupra lor

În ceea ce privește produsele cumpărate din magazin, există o limită la ceea ce puteți controla. Nu puteți decide cu privire la cantitatea de îngrășământ folosită și tipurile de pesticide utilizate. Când faceți totul singur, aveți garanția că știți ce mâncați și cât de proaspăt este.

b) Au mai multe vitamine și nutrienți

Sponsored links

Fructele și legumele proaspăt culese au mult mai mulți nutrienți în ele, iar acest lucru se datorează faptului că nu sunt supuse unor perioade lungi de transport cum sunt supuse cele transportate pentru a ajunge la magazinele alimentare.

c) Puteți decide când să le culegeți

Cauți legume cu o maturitate anume, mai crude sau mai coapte? Știi sigur că ai genul potrivit atunci când le crești singur!

d) Poate fi atât de proaspăt pe cât îți dorești.

Puteți să culegeți în mod direct fructele și să le mâncați sau să le folosiți imediat pentru a beneficia la maxim de toți nutrienții. În supermarketuri, nu puteți garanta că fructele sunt atât de proaspete pe cât v-ați dori.

Sponsored links

e) Este mai ieftin

În general, creșterea unui arbore de lămâi, deși este nevoie de timp, este o investiție grozavă. Pe termen lung, este mult mai ieftin decât să le cumpărați mereu din magazin.

f) Încurajează alimentația sănătoasă

Ai mult mai multe șanse să mănânci și să folosești fructe și legume dacă le crești singur. La urma urmei, ați depus efortul pentru a le crește și doriți să obțineți recompensele. Aceasta este o modalitate excelentă de a-ți mânca mâncărurile în casă pentru a te bucura de alegeri mai bune. Această decizie mai sănătoasă îți poate aduce multe beneficii, de la un nivel mai ridicat de energie până la reducerea riscului de boală și stimularea gândirii pozitive.

2. Cum să crești lămâi acasă

Sponsored links

Acum, când știți cât este de bun un lămâi crescut la voi acasă și câte beneficii pozitive puteți obține, în general, de la plantele crescute în casă, nu mai rămâne decât să înveți cum să crești acest lămâi, și nu va mai trebui să le cumperi niciodată.

În primul rând, începe prin a-ți aduna și pregăti toate materialele necesare. Vei avea nevoie de:

⦁ O lamaie
⦁ Un vas sau un recipient similar
⦁ Pământ
⦁ Folie de plastic (trebuie să fie respirabil!)
⦁ Un loc însorit
⦁ O găleată
⦁ Dispozitiv de udare (stropitor, sticluță, etc.)

După ce ai pregătit toate materialele, este timpul să începi să plantezi. Iată cum să faci:
Începeți să vă pregătiți solul. Puneți solul în interiorul unei găleți și turnați un pic de apă pentru a-l umezi ușor.
Umpleți-vă vasul cu pământul umed, lăsând aproximativ un centimetru de spațiu gol, chiar sub buza vasului.
Tăiați o lămâie și scoateți o sămânță din ea.
Scoate toată pulpa de pe sămânță și umezește-o cu puțină apă.
Plantează sămânța de lămâie în ghiveciul tău. Ar trebui să fie îngropată la jumătate de centimetru sub sol.
Umpleți o sticlă cu apă, sau o mini stropitoare și uda încet sămânța de lămâie. Este important să vă asigurați că solul nu devine excesiv de umed, udarea trebuie făcută cu moderație.
Acoperiți vasul cu o peliculă de plastic respirabil.
Luați vasul și așezați-l într-un loc cald și luminat.
Semânța de lămâie ar trebui să înceapă să încolțească după una sau două săptămâni. Când se întâmplă acest lucru, scoateți folia de plastic.
Apoi, ar trebui să luați vasul și să-l mutați într-un loc călduros, dar nu în lumina directă a soarelui.

Acum, cum te poți asigura că arborele tău de lămâie continuă să crească într-un mod sănătos? La urma urmei, este o călătorie lungă de la puieți la pomul fructifer. Pentru a începe, în timp ce copacul este încă tânăr, asigurați-vă că solul din jurul său rămâne umed. Rețineți, însă, că vasul folosit trebuie să aibă găuri suficiente pentru drenarea fluidelor.

Copacul de lămâie ajuns la maturitate trebuie să fie expus la lumina directă a soarelui aproximativ 8 ore pe zi, așa că plasare vasului în soare, înainte de a merge la serviciu și aducerea înapoi în casă, la întoarcerea acasă este o modalitate bună de a rezolva asta. Pe măsură ce arborele tău crește, va trebui să-l transplantezi în mod regulat în vase mai mari, astfel încât să aibă spațiu pentru a se dezvolta mai mare și mai puternic. Puteți utiliza, de asemenea, îngrășăminte naturale, după cum este necesar. În cele din urmă, poate deveni prea mare pentru a rămâne în interior sau pur și simplu devine dificil de a-l scoate în mod repetat afară. În acest moment, îl puteți muta în curte sau pe balcon.

Păstrează-ți bine copacul și în curând, vei putea să te bucuri de lămâi delicioase și sănătoase, chiar din propria casă.

3. Beneficiile lămâilor

Dintre toate fructele din lume, de ce sunt lămâile o alegere minunată pentru casa ta? Ei bine, după cum s-a dovedit, consumul regulat de lămâi poate avea beneficii uimitoare pentru sănătatea și organismul tău. Aici sunt câteva dintre ele:

Sponsored links

a) Reglarea greutății corporale

Lămâile conțin o super fibră, pectină, o componentă solubilă care se extinde atunci când este consumată. Acest lucru provoacă senzația de sațietate, care împiedică alimentația inutilă. În plus, studiile au arătat că lămâile au polifenoli care sunt capabili să împiedice acumularea de grăsime. Lămâile pot preveni creșterea în greutate sau pot contribui la scăderea kilogramelor nedorite.

b) Digestie mai bună

Fibra din lămâie este foarte importantă pentru sistemul digestiv. Lămâile conțin o mulțime de fibre solubile și zaharuri simple. Pectina, una dintre aceste fibre, este cunoscută că are efecte incredibil de bune asupra sănătății organismului. Poate îmbunătăți digestia, reducând glicemia instabilă pentru un echilibru mai bun și oferind efecte pozitive pentru digestie. Rețineți, totuși, că va trebui să mâncați pulpa pentru a avea aportul necesar de fibre.

c) Protecție împotriva anemiei

Lipsa de fier poate duce adesea la anemie. Lămâile conțin fier, dar nu acesta este motivul pentru care sunt bune în combaterea anemiei. Ceea ce fac de fapt este să ajute organismul să absoarbă fierul mai eficient, în special din surse mai dificile, cum ar fi hrana pe bază de plante. Acest lucru se datorează în parte conținutului ridicat de vitamina C, precum și acidului citric. Aceste componente sunt bine cunoscute pentru capacitatea lor de a ajuta la absorbția fierului.

d) Sănătatea inimii

Veți găsi 31 mg de vitamina C într-o singură lămâie, acesta reprezentând mai mult de jumătate din consumul recomandat zilnic de vit C. Fructele și legumele bogate în această vitamină pot scădea șansele de a dezvolta o varietate de boli de inimă și accident vascular cerebral. În plus, o mulțime de compuși vegetali din fructul galben acru promovează o mai bună sănătate a inimii, precum și toată fibra din interior. De asemenea, pot ajuta la reducerea colesterolului. Fibrele de citrice sunt atât de eficiente în reducerea colesterolului rău, încât studiile au arătat că sunt suficiente 24 g de fibre pentru a obține acest rezultat – unul dintre numeroasele motive pentru a-ți crește lămâi acasă!

e) Prevenirea pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi se formează datorită acumulării deșeurilor din corp cum ar fi calciu, oxalați urați, cistina, xantin și fosfat, ceea ce duce la formarea de mici bulgări prin cristalizare.
Acidul citric din lămâi poate ajuta la reglarea pH-ului urinei și poate provoca un volum mai mare de urină. Acest lucru poate preveni formarea pietrelor la rinichi. Studiile au descoperit că un consum mare de limonadă previne formarea acestor pietre, deși rezultatele generale rămân neconcludente. Cu toate acestea, cele mai multe cercetări sugerează că doar o jumătate de cană de suc de lămâie proaspăt băut zilnic va împiedica formarea de pietre la rinichi.

Sponsored links

f) Scăderea riscului de cancer

Cei care mănâncă citrice au șanse mai mici de a dezvolta cancer, iar lămâia are compuși specifici care sunt capabili să inhibe celulele canceroase, potrivit cercetărilor.

O varietate de compuși vegetali din acest fruct galben poate fi în măsură să scadă riscul de cancer, împiedicând dezvoltarea tumorii maligne. Studiile la animale au dovedit acest lucru într-o oarecare măsură.

Gânduri finale despre cum să crești lămâi acasă și să nu le mai cumperi niciodată

Cultivarea propriilor lămâi – și a propriilor legume și fructe în general – este o practică excelentă. Economisește bani, aduce un aer minunat, proaspăt, natural în casa ta și oferă cele mai proaspete și mai sănătoase lămâi la care ai putea spera.

Este nevoie să înveți ceva pentru a cultiva lămâi? Da. E nevoie de efort și de cercetare? Da. Îți aduce satisfacție? De o sută de ori da! Fă-ți timp pentru a învăța să îți dezvolți propriile fructe și legume și vei fi suprins cât de mult face diferența!

Sponsored links