Cum să învingi depresia, natural, fără medicamente

 Oricine a suferit de depresie știe cât de intens și chinuitor poate fi. Este mai mult decât o stare de spirit proastă. Te poate lipsi de orice motivație sau speranță, bucurie sau dorință de viață. Lipsa somnului, o alimentație necorespunzătoare și anumite obiceiurile de zi cu zi pot contribui la instalarea depresiei. Vestea bună este că există speranță. Datorită unei mai bune înțelegeri a bolilor mintale, acum oamenii pot învinge depresia în mod natural. Chiar dacă medicația este cel mai cunoscut mijloc de tratament, nu este singurul.

Sponsored links

Există o mulțime de moduri prin care poți combate depresia în mod natural, fără a lua medicamente.

Respectă orele de odihnă

Atunci când ești deprimat, devine dificil să te odihnești. În funcție de felul de depresie prin care treci, poți dormi prea mult sau prea puțin. S-ar putea să nu poți dormi deoarece te gândești la viața ta și la deciziile pe care le-ai luat. Pe de altă parte, s-ar putea să constați că somnul pare a fi singurul refugiu pe care îl ai. Pentru a avea un somn sănătos, trebuie să ai obiceiuri sănătoase de somn. Stabilește-ți o oră la care să adormi și o oră la care să te trezești. Și urmărește constant evoluția pe care organismul tău o are și felul în care se adaptează la acest nou program pe care il impui. Scopul este de a dormi 7-8 ore în fiecare noapte.

Mânâncă sănătos

După cum se spune, „ești ceea ce mănânci”. Dacă alimentația nu este sănătoasă, va contribui la dispoziția deprimată. Un corp sănătos înseamnă o minte sănătoasă. Ar trebui să ai o dietă echilibrată, să consumi multe fructe, legume și carbohidrați complexi. De asemenea, este important să nu sari peste micul dejun și este necesar să bei suficientă apă pe parcursul zilei. Corpul tău îți va mulțumi și te vei simți mai bine.

Meditează

Când ești deprimat, te poți simți ca un prizonier al propriei tale minți. Este ușor să încerci să lupți împotriva gândurilor tale. Dar cu cât încerci să reziști mai mult acestor gânduri, cu atât ele pot deveni mai puternice. Meditația este o practică care merită să fie inclusa in viata ta. Implică observarea gândurilor fără a a te judeca, ci mai degrabă pentru a te accepta asa cum esti.

Ieși afară

S-ar putea să dorești să te ascunzi de lume când te simți deprimat. Îți poate părea că totul din jurul tău este atât de descurajant și neprietenos… Cu toate acestea, a fi afară, în natură, poate avea beneficii enorme. De exemplu, lumina solară poate avea un impact pozitiv datorită contributiei la cresterea nivelului de dopamina și serotonina. De asemenea, te poate ajuta să te simți mult mai puțin prins în problemele tale. În schimb, vei simti cât de mult are de oferit lumea și cât de mult poti tu să oferi lumii.

Sponsored links

Fă exerciții fizice

Nu te aștepta să invingi depresia prea curand, dacă nu iti tratezi corpul în mod corespunzător. Exercitiul fizic este o necesitate pentru toți oamenii si te poate ajuta să te simți mai bine. Nici nu trebuie să fie ceva prea intens. Poti începe încet, cu niște exercitii aerobice de bază, dimineața. Pe măsură ce progresezi, vei putea face exercitii pe care nu le-ai putut face anterior. Cu cât mergi mai departe, si nu cedezi, cu atât vei vedea exercițiul ca pe o victorie si o mare satisfactie.

Terapie

Este una dintre cele mai comune metode de a combate depresia în mod natural. Profesioniștii care au fost instruiți în ceea ce priveste bolile mintale te pot ajuta sa descoperi motivele din spatele depresiei tale. Dacă esti extrem de deprimat, ar trebui să setezi o întâlnire cu un terapeut. Cu toate că nu vor reuși să îți rezolve ei problemele, vor lucra cu tine, astfel încât să găsești răspunsurile de care ai nevoie pentru a te ajuta sa treci peste. În terapie, este vital să ții pasul cu toate practicile necesare. Aceasta poate include pastrarea unui jurnal al gândurilor și studierea tiparului de gândire. Realizați că nu trebuie să vă acomodati si sa traiti depresivi cu gandul ca nu mai exista speranta sau rezolvare.

Nu e bine sa iti ascunzi depresia si nici sa o consideri normala. Mai degrabă, admite că ai o problemă și decide să o abordezi matur. Cu siguranță poate fi provocator, mai ales în primele etape. Cu toate acestea, drumul înainte este mult mai puțin descurajant atunci când faci acești primi pași. De asemenea, este important să iti amintesti că nu esti singurul care trece prin asta. Milioane de oameni trec prin depresie chiar în acest moment. Mulți dintre ei isi ascund depresia din cauza fricii de a fi judecați. Nu uitați că îi puteți ajuta să învingă depresia, la fel cum ei vă pot ajuta pe voi. Putem fi alaturi unii de ceilalti.

Sponsored links