Cum să fii mereu sănătos și fericit: 4 Metode pe care orice om ar trebui să le știe

Sănătatea și fericirea sunt mai strâns legate între ele decât ai putea crede! Un stil de viață sănătos vă poate stimula starea de spirit și vă poate crește nivelul de satisfacție pe care îl simțiți în viața dumneavoastră, iar o gândire pozitivă vă va ajuta să evitați obiceiurile nesănătoase și astfel vă va prelungi viața. Începeți prin corectarea mentalității dvs., dacă e cazul, schimbându-vă mentalitatea negativă cu una optimistă și activă. Alimentația, obiceiurile și rețelele sociale vă pot afecta, de asemenea, sănătatea mentală și fizică.

Sponsored links

Metoda 1.

Concentrează-te asupra a tot ceea ce înseamnă pozitiv

Gândurile bune și frumoase sunt un mare pas către crearea unei mentalități mai fericite. De fiecare dată când vă surprindeți că gândiți negativ, înlocuiți-vă acele gânduri negative cu unele optimiste.
Evitați cât de des puteți autocritica. Dacă vă surprindeți că aveți mai tot timpul gânduri negative despre dumnevoastră, reformulați-le ca pe niște comentarii pozitive.

De exemplu, dacă te surprinzi spunându-ți: „Cât de prost sunt, nu îmi vine să cred”, înlocuiește aceste cuvinte cu: „Sunt inteligent! Dacă mă străduiesc puțin, pot învăța orice!”
Dacă se întâmplă să faceți o greșeală, nu vă judecați prea aspru. Priviți greșeala ca pe o oportunitate de învățare. De exemplu, în loc să gândești astfel „Sunt atât de supărat și dezamăgit că nu am primit acel loc de muncă”, gândește astfel: „Dacă nu am primit acest loc de muncă, sigur nu era ceea ce aveam nevoie. Am încredere că voi găsi ceva și mai bun!”

Nu te compara cu alții

Se întâmplă des să ne comparăm cu alți oameni. Fie ei colegi de muncă, fie vecini, rude, sau chiar cu alți oameni necunoscuți, și totul datorită rețelelor de socializare.
Însă ce ar trebui să nu uitați niciodată este faptul că viața pe care oamenii o afișează pe rețelele de socializare poate fi departe de adevăratul mod în care este viața lor de zi cu zi.

Fii recunoscător pentru ceea ce ai bun și frumos în viața ta și nu uita că sunt enorm de mulți oameni care și-ar dori să fie în locul tău.
Comparația poate fi folosită în mod inteligent, ca motivație pentru a te auto-perfecționa.

Ține sub control stresul din viața ta

Stresul vă poate afecta atât starea de spirit, cât și sănătatea. Stresul îți poate declanșa anxietate, furie și iritabilitate, precum și dureri de cap, dureri musculare, epuizare și probleme de somn. Pentru a ține stresul la distanță, ia în considerare lactivitățile din viața ta la care trebuie să renunți.

Sponsored links

Stresul se poate acumula încet în timp. Fii atent la modul în care corpul tău reacționează pentru a ajuta la determinarea și îndepărtarea momentelor în care te simți stresat.

Atunci când te simți depășit de anumite angajamente și responsabilități, trebuie să înveți să spui: “NU!”
Nu uita că nu ești un robot, și nu le poți face pe toate. Stabilește limite ferme cu colegii de muncă și chiar și cu prietenii dvs. cu privire la asumarea a prea multor sarcini.

Dacă nu reușiți să reduceți numărul de responsabilități și angajamente pe care le
aveți, încercați să schimbați modul în care răspundeți la stres. Dacă vă simțiți copleșit de anumite situații, opriți-vă măcar 5 minute. Respirați profund sau faceți o scurtă plimbare în natură, sau dacă nu este posibil în natură, măcar prin cameră.

Fă-ți timp pentru relaxare

Ar trebui să găsești în fiecare zi timp pentru tine. Cel puțin o oră pe zi pe care să o dedici relaxării. Iar acest obicei ar trebui să devină permanent, un stil de viață.
Fie că alegi să dansezi, să meditezi, să faci yoga sau să te plimbi într-un parc, toate aceste metode sunt excelente în a te ajuta să te relaxezi, să scapi de stres și tensiune.

Încearcă să identifici activitățile care te relaxează, care îți dau o stare de bine și care te liniștesc, cum ar fi spre exemplu să citești o carte bună sau să faci o baie cu multă spumă. Acestea sunt câteva dintre modalitățile excelente de a vă relaxa corpul și mintea.

Sponsored links

Stabilește obiective realizabile de a-ți îmbunătăți sănătatea

Obiectivele te determină să faci tot ce poți pentru a le atinge, iar asta îți oferă un scop și un sentiment de împlinire atunci când le atingi.
Vă puteți stabili obiective pentru a vă îmbunătăți sănătatea. De exemplu, îți alegi ca obiectiv ca până la sfârșitul anului să slăbești 5 Kg, sau să alergi un maraton, sau să renunți de tot la alimentele prăjite.

Ar trebui să faci zilnic pași mici spre atingerea obiectivului tău. Și să nu renunți în cazul în care devine mai dificil. Ușor, ușor vei reuși. Important este să nu cedezi.

De exemplu, dacă doriți să vă schimbați alimentația, alăturați-vă unor grupuri în care veți găsi diverse rețete de preparate sănătoase și oameni care urmează un astfel de stil de viață sănătos. Când vei reuși să schimbi unele dintre obiceiurile nesănătoase cu unele mai sănătoase, vei simți un sentiment de bucurie, realizare, forță, care îți va oferi încrederea și puterea să continui pe drumul ales.

Fii recunoscător pentru tot ce ai bun și frumos în viața ta

Recunoștința te poate ajuta să vezi lucrurile dintr-o perspectivă mai pozitivă, iar asta poate contribui într-un mod benefic la sănătatea ta mintală.
Prin recunoștință îți poți face relațiile mai frumoase și te vei simți mai împlinit.

Ar fi bine să îți faci un jurnal de recunoștință în care să scrii cel puțin un lucru pe zi pentru care ești recunoscător. Când te vei simți trist, sau stresat, poți citi acest jurnal iar el îți va oferi o doză mare de motivație.

Sponsored links

Mulțumește-le tuturor oamenilor minunați din viața ta că ți-au rămas mereu aproape. Nu uita să le spui cât de des poți cât de mult înseamnă ei pentru tine.

Metoda 2.

Atenție la felul în care mănânci

Atunci când mâncați, fiți atenți la modul în care mâncați. Mestecați mai mult și încercați să savurați gustul. Încercați să apreciați fiecare dintre diferitele arome și texturi de pe limba dvs. Aceasta se numește mâncatul conștient. Vă poate ajuta să vă bucurați mai mult de mâncare.

A mânca în mod conștient vă va face să vă simțiți sătul mai repede, reducând catitatea de mâncare pe care o mâncați de obicei. De asemenea, te vei simți mult mai satisfăcut după orice masă.

Consumă multe fructe și legume

Atât legumele, cât și fructele conțin vitamine importante, minerale și alți nutrienți care vă vor menține sănătos și fericit. O alimentație bogată în fructe și legume proaspete stă la baza unei bune sănătăți.

Alege alimente bogate în fibre

Fibrele sunt o modalitate excelentă de a te face să te simți sătul mai repede și, de asemenea, contribuie la menținerea unei bune sănătăți întestinală. Acest lucru vă poate influența în bine starea de spirit și sănătatea mintală. Schimbați cerealele albe, pline de zahăr, procesate, cu fulgii de ovăz.

Femeile ar trebui să mănânce 25 de grame de fibre pe zi, iar bărbații au nevoie de 38 de grame pe zi. Încercați să consumați des alimente bogate în fibre, cum ar fi:
Pâine integrală de grâu

Pastele de grâu integral
Orez brun
Fasole, linte și alte leguminoase
Legume precum broccoli, varza de Bruxelles și anghinare
Fructe precum fructele de pădure și merele

Consumă alimente bogate în acizi grași omega-3

O deficiență a acizilor grași Omega-3 poate contribui la anxietate, sentimente de tristețe sau nefericire. Acizii grași omega-3 au o serie de beneficii pentru organism, printre care se numără și menținerea unei inimi mai puternice. Consumați alimente bogate în Omega-3, cum ar fi:
Peşte
Nuci
Tofu
Spanac
Ouă
Evită mâncarea tip fast food și mâncarea procesată deoarece această îți afectează în mod negativ atât stare de bine cât și sănătatea.

Metoda 3

Dormi suficient

Un somn bun și odihnitor vă poate îmbunătăți memoria și concentrarea, vă poate întări sistemul imunitar și vă poate ajuta să rezistați mai bine în fața stresului. Este important să dormi 7-9 ore pe noapte.
Pentru un somn mai odihnitor, folosiți perdele opace la ferestre. Nu mai folosi telefonul și computerul, cu o oră înainte de culcare. Ceaiurile de plante, cum ar fi cel de mușețel sau de valeriană, sau un duș cald te poate ajuta, de asemenea.

Sponsored links

Fă mișcare cel puțin 30 de minute pe zi

Exercițiul fizic este o modalitate simplă dar excelentă de a te menține sănătos și în formă. De asemenea, sportul are multiple beneficii importante pentru sănătatea ta mintală. De cel puțin 2-3 ori pe săptămână, faceți exerciții moderate până la energice, cum ar fi alergarea, exerciții cu greutăți sau înotul. În celelalte zile, faceți exerciții fizice ușoare, cum ar fi plimbarea sau practicarea de yoga.

Dacă vă simțiți triști sau stresați, încercați să faceți o plimbare scurtă sau să faceți un set rapid de genuflexiuni. Mișcarea este o modalitate excelentă de a-ți schimba rapid starea de spirit în bine.
Dacă vă este greu să vă programați exercițiile, încercați să repartizați mișcarea pe tot parcursul zilei. La serviciu ridică-te din când în când și mergi prin birou. Alege să mergi pe scări în loc de lift.

Metoda 4.

Expune-te la soare cel puțin 12-15 minute pe zi

Puțin soare zilnic vă poate influența în bine starea de spirit și producerea de vitamina D, ceea ce vă va reduce riscul de apariție a anumitor boli și vă va oferi un impuls important stării de spirit. Asigurați-vă că petreceți puțin timp afară în fiecare zi.

Încercați să faceți o plimbare sau să mergeți cu bicicleta afară în timpul liber.
Purtați protecție solară dacă ieșiți la soare mai mult de 12-15 minute. O pălărie sau îmbrăcăminte deschisă la culoare vă vor împiedica, de asemenea, să fiți arși de soare.

Ține la distanță oamenii toxici

Ține la distanță oamenii care au o energie negativă. Și crează cât mai multe legături cu oamenii care au o gândire pozitivă. Oamenii de care ești înconjurat te influențează enorm, chiar dacă nu conștientizezi mereu asta.

Sponsored links