Cum să faci limonadă cu turmeric pentru a ameliora depresia și stresul

Turmericul, sau Curcuma longa/Curcuma domestica, este o plantă care a fost folosită de secole în medicina tradițională chineză și ayurvedică și este unul dintre cele mai puternice remedii naturale.

Sponsored links

Are proprietăți medicinale puternice care s-au dovedit a fi utile în cazul a nenumărate probleme de sănătate, inclusiv: amenoree, febră, calculi biliari, dureri de cap, anemie, cancer, boala Alzheimer, răceală, conjunctivită, diabet, scleroză multiplă, HIV/SIDA, diaree, edem, hemoroizi, ingerare, inflamație, sindrom de colon iritabil (IBS), boli hepatice, inflamații articulare, osteoartrita, bronșită, bursită, boli cu transmitere sexuală (de exemplu hepatita C, herpes genital), infecții ale tractului urinar, artrită, etc. și altele.

Turmericul a fost, de asemenea, confirmat științific că îmbunătățește cunoașterea și sănătatea mintală, deoarece ingredientul său activ, curcumina, îmbunătățește starea de spirit, ameliorează stresul și tratează depresia.

Turmericul combate eficient inflamația din organism și poate reduce drastic cogniția și poate afecta funcția creierului. Curcumina este un polifenol, care reduce cu succes markerii inflamației.

Robert J. Hedaya, MD, psihiatru și profesor clinic de psihiatrie la Centrul Medical al Universității Georgetown, explică că inflamația afectează hormonii și alți neurotransmițători din creier și scade nivelul serotoninei, ceea ce provoacă anxietate și depresie, precum și probleme de memorie.

Sponsored links

De asemenea, crește nivelul de dopamină și contribuie la agitație și anxietate.

Un studiu din 2010 publicat în revista Immunology a arătat că activarea imună cronică este o caracteristică comună a bolilor neurodegenerative, traumatismelor, ischemiei, infecțiilor și tulburărilor mediate de imun.

Pe de altă parte, curcumina are efecte antidepresive și anti-anxietate puternice care normalizează căile fiziologice specifice ridică nivelul serotoninei și reduce hormonii de stres.

Prin urmare, iată cum să faci acasă o delicioasă limonadă cu turmeric pentru a reduce stresul și a trata anxietatea:

Sponsored links

Ingrediente:

  • 4 linguri de rădăcină de turmeric proaspăt măcinat
  • ½ cană de suc proaspăt de lămâie
  • ½ cană de suc de portocale
  • 5 căni de apă
  • 3 linguri de miere (de preferat cruda)
  • 2 lingurite de ghimbir ras

Instrucțiuni:

Fierbeți apa, amestecați turmericul și ghimbirul într-un borcan de sticlă și turnați peste ele apă fiartă. Se infuzează câteva minute si se adaugă mierea. Se amestecă și se strecoară amestecul. Adăugați sucul de lămâie, lăsați-l la răcit și bucurați-vă de el!

În plus, dacă intenționați să cumpărați suplimente de turmeric pentru a beneficia în plus de beneficiile pentru sănătate ale acestui condiment uimitor, asigurați-vă că aveți în vedere următoarele:

-Multe suplimente de turmeric au alți aditivi precum piperul negru. Acesta este rezultatul faptului că molecula de curcumină nu este ușor absorbită de organism, dar poate fi ajutată de piper. Îmbunătățește capacitatea corpului de a-l absorbi cu 2000%.

-Dacă capsula ta de turmeric nu conține piper, poți înghiți câteva boabe de piper cu suplimentul pentru a ajuta la absorbtia turmericului.

Sponsored links

– Curcumina nu este solubilă în apă, ceea ce înseamnă că nu se dizolvă, așa că cel mai bine ar fi să luați suplimentul cu o masă grasă pentru a stimula recepția de către organism a moleculei. Și anume, este extrem de solubil în grăsimi, așa că se atașează de lipidele din organism.

Sponsored links