Cum să eliminați rapid acidul uric din organism pentru a preveni guta și durerile articulare

Guta este o tulburare metabolică, o boală în care metabolismul defectuos al acidului uric provoacă artrită, în special la nivelul oaselor mai mici ale picioarelor, formează o depunere și episoade de durere acută. Rezultatul este umflarea și rigiditatea și, în unele cazuri, oamenii simt dureri severe și umflături care se dezvoltă în doar câteva ore.

Sponsored links

Principalul motiv pentru guta apare este supraîncarcarea cu acid uric. Apare din cauza eliminării ineficiente a deșeurilor sau a creării excesive a acestora. Acidul uric este un produs de descompunere a purinelor care se regăsesc în multe alimente. În gută, există frecvent, dar nu întotdeauna, niveluri crescute de acid uric în sânge (hiperuricemie). Cu toate acestea, doar o mică parte dintre cei cu hiperuricemie vor dezvolta gută.

Dacă rinichii nu pot elimina acidul uric, are loc cristalizarea și depunerile în jurul articulațiilor, ceea ce poate provoca inflamarea articulațiilor.
Dar, există lucruri pe care le puteți face pentru a elimina singur acidul uric și pentru a vă îmbunătăți starea de sănătate. Schimbați-vă stilul de viață și alimentația – acesta este primul lucru care trebuie făcut.

Trebuie să aveți o alimentație sănătoasă adecvată, bogată în fructe și legume proaspete colorate; carne slabă, fructe de mare și cereale integrale, fără zahăr adăugat. Ar trebui să reduceți zaharurile procesate, cum ar fi siropul de porumb bogat în fructoză, alimentele bogate în grăsimi saturate și alcoolul.

Bea multă apă pentru că menține organismul hidratat și a ajuta la eliminarea toxinelor și a supraîncărcării cu acid uric. Îți poți menține organismul hidratat cu apă, sucuri naturale (fără zahăr adăugat); apă infuzată cu fructe și ceaiuri din plante (puteți folosi miere pentru a îndulci). Dacă este posibil reduceți stresul cu rutine sau activități fizice ușoare.

Iată câteva tonice naturale în cazul gutei:

Bicarbonatul de sodiu pare a fi un candidat eficient pentru reducerea acidului uric din organism. Adăugați o jumătate de linguriță într-un pahar de apă și beți-l în fiecare zi. Utilizați linguriță întreagă în cazul unui atac de gută curent.

Sponsored links

Apa cu lămâie poate ajuta și ea. Atunci când organismul este mai mult alcalin decât acid, sistemul este capabil să prevină numeroase afecțiuni de sănătate, iar una dintre ele este guta. Apa cu lămâie crește alcalinitatea corpului și previne formarea cristalelor de acid uric. Stoarceți jumătate de lămâie în 200 ml de apă caldă și beți-o în fiecare dimineață pe stomacul gol.

Oțetul de mere la fel ca lămâia crește alcalinitatea corpului. Acidul său malic este eficient în dezintegrarea acidului uric și în eliminarea acestuia din organism. Adăugați o lingură de oțet de mere la 200 ml de apă și beți-o în fiecare zi, înainte de prânz și cină.
Acestea sunt cele mai bune alimente de consumat pentru a preveni sau trata guta:

Sponsored links

Curcumina se găseste în turmeric și are rol în protectia renală și este un puternic agent antiinflamator.

Bromelaina se găsește în ananas și are proprietăți antiinflamatorii și oferă efecte analgezice.

Semințele de in – datorită proprietăților lor benefice incredibile, pot reduce acidul uric seric.

Sponsored links

Sponsored links