Cum să eliminați pietrele de la rinichi în mod natural? 10 moduri de a vă curăța rinichii

Știați că simptome precum pielea uscată, mâncărimea sau oboseala ar putea indica faptul că ai probleme cu rinichii? Citește acest articol pentru a ști cum să scapi de pietrele de la rinichi.

Sponsored links

Hidratarea este cheia

Dacă vrei să scapi de pietrele de la rinichi și să previi formarea de noi pietre, trebuie să bei multă apă. Apa elimină toxinele, dar ajută și la mișcarea pietrelor și a nisipului prin tractul urinar.

Deși apa simplă poate fi suficientă pentru a face acest lucru, adăugarea anumitor ingrediente poate fi benefică. Asigurați-vă că beți cel puțin 2 L de apă pe zi.

Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe cu oricare dintre remediile naturale enumerate mai jos. El poate evalua dacă tratamentul la domiciliu este potrivit pentru dvs. sau dacă ar putea duce la complicații suplimentare.

Dacă sunteți însărcinată sau alăptați, evitați utilizarea oricăror remedii. Medicul dumneavoastră poate determina dacă sucurile pot provoca reacții adverse pentru dumneavoastră sau pentru copilul dumneavoastră.

Sponsored links

1. Apa

Când aveți pietre la rinichi, creșterea aportului de apă poate ajuta la accelerarea procesului de eliminare a acestora. Străduiți-vă să beți chiar mai mult de 2L de apă pe zi.

Odată ce piatra trece, ar trebui să continuați să beți cel puțin 2L de apă în fiecare zi. Deshidratarea este unul dintre principalii factori de risc pentru pietrele la rinichi, iar ultimul lucru pe care îl doriți este să se formeze mai multe.

Acordați atenție culorii urinei. Ar trebui să fie de un galben pal foarte deschis. Urina galben închis este un semn de deshidratare.

2. Suc de lămâie

Sponsored links

Puteți adăuga în apă suc de lămâie proaspăt stors de câte ori doriți. Lămâile conțin citrat,  o substanță chimică care previne formarea pietrelor de calciu. De asemenea, citratul poate sparge pietrele mici, permițându-le să treacă mai ușor.

Ar fi nevoie de o cantitate mare de lămâi pentru a avea un efect uriaș, dar chiar și o cantitate mică poate fi de ajutor.

Sucul de lămâie are numeroase alte beneficii pentru sănătate. De exemplu, ajută la inhibarea creșterii bacteriilor și oferă organismului vitamina C.

3. Suc de busuioc

Busuiocul conține acid acetic, care ajută la descompunerea pietrelor la rinichi și la reducerea durerii. De asemenea, este plin de nutrienți. Acest remediu a fost folosit în mod tradițional pentru tulburări digestive și inflamatorii.

Sponsored links

Sucul de busuioc conține antioxidanți și agenți antiinflamatori și poate ajuta la menținerea sănătății rinichilor.

Folosește frunze de busuioc proaspăt sau uscat pentru a face ceai și bea mai multe căni pe zi. Puteți, de asemenea, să extrageți sucul de busuioc proaspăt într-un storcător sau să îl adăugați la un smoothie.

Nu ar trebui să utilizați suc de busuioc în scop medicinal mai mult de 6 săptămâni. Utilizarea prelungită poate duce la:

Scăderea nivelului de zahăr din sânge
Tensiune arterială scăzută
Sângerare
Există foarte puține cercetări despre cât de eficient este busuiocul pentru pietrele la rinichi, dar se știe că are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.

4. Oțet de mere

Oțetul de mere conține acid acetic. Acidul acetic ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi.

Pe lângă spălarea rinichilor, oțetul de mere poate ajuta la ameliorarea durerii cauzate de pietre. Există numeroase alte beneficii pe care oțetul de mere le are pentru sănătate.

Un studiu de laborator a constatat că oțetul de mere a fost eficient în reducerea formării pietrelor la rinichi.

Pentru a beneficia de aceste beneficii, adăugați 2 lingurițe de oțet de mere la un pahar mare cu apă pură. Bea acest amestec pe tot parcursul zilei.

Sponsored links

Nu ar trebui să consumați mai mult de un pahar din acest amestec pe zi. Îl poți folosi și în salate simple sau îl poți adăuga la dressing-ul tău preferat pentru salată.

Dacă este ingerat în cantități mai mari, oțetul de mere poate duce la niveluri scăzute de potasiu și osteoporoză.

Persoanele cu diabet ar trebui să fie precaute atunci când beau acest amestec. Monitorizați cu atenție nivelul zahărului din sânge pe parcursul zilei.

Nu ar trebui să beți acest amestec dacă luați:

Insulină
Digoxină (Digox)
Diuretice, cum ar fi spironolactona (Aldactone)

5. Suc de țelină

Se crede că sucul de țelină elimină toxinele care contribuie la formarea pietrelor la rinichi și a fost folosit de mult timp în medicamentele tradiționale. De asemenea, ajută la spălarea corpului, astfel încât piatra va putea trece mult mai ușor.

Blenduiți una sau mai multe tulpini de țelină cu apă și beți sucul pe tot parcursul zilei.

Nu ar trebui să beți acest amestec dacă aveți:

Orice tulburare de sângerare
Tensiune arterială scăzută
O intervenție chirurgicală programată
De asemenea, nu ar trebui să beți acest amestec dacă luați:

Sponsored links

Levotiroxină (sintroid)
Litiu (litan)
Medicamente care cresc sensibilitatea la soare, cum ar fi izotretinoina (Sotret)
Medicamente sedative, cum ar fi alprazolam (Xanax)

6. Suc de rodie

Sucul de rodie a fost folosit de secole pentru a îmbunătăți funcționarea generală a rinichilor. Acesta va elimina pietrele și alte toxine din organism. Este plin de antioxidanți, care ajută la menținerea sănătății rinichilor și are un rol important în prevenirea dezvoltării pietrelor la rinichi.

De asemenea, scade nivelul de aciditate al urinei. Nivelurile mai scăzute de aciditate reduc riscul de apariție a viitoarelor pietre la rinichi.

Nu există limită la cât de mult suc de rodie poți bea pe parcursul zilei.

Nu ar trebui să bei suc de rodie dacă iei:

Medicamentele modificate de ficat
medicamente pentru tensiunea arterială, cum ar fi clorotiazida (Diuril)
rosuvastatină (Crestor)

7. Apa de la fasolea fiartă

Apa de la fasolea fiartă este un fel de mâncare tradițional, adesea folosit în India, care a fost folosit pentru a îmbunătăți sănătatea generală a rinichilor și a aparatului urinar. De asemenea, ajută la dizolvarea și eliminarea pietrelor. Pur și simplu strecoară lichidul din fasolea fiartă și bea câteva pahare pe parcursul zilei.

8. Suc de rădăcină de păpădie

Rădăcina de păpădie este un tonic pentru rinichi care stimulează producția de bilă. Se crede că aceasta ajută la eliminarea deșeurilor, crește producția de urină și îmbunătățește digestia. Păpădia are vitamine (A, B, C, D) și minerale precum potasiu, fier și zinc.

Un studiu a arătat că păpădia este eficientă în prevenirea formării pietrelor la rinichi.

Puteți face suc proaspăt de păpădie sau o puteți cumpăra sub formă de ceai. Dacă faceți suc proaspăt, puteți adăuga și coajă de portocală, ghimbir și măr, după gust. Se beau 3 până la 4 căni pe parcursul zilei.

Atenție dacă ai probleme cu aciditatea, deoarece unii oameni au arsuri la stomac atunci când mănâncă păpădie sau părți ale acesteia.

Nu ar trebui să beți acest amestec dacă luați:

Diluanti de sânge
Antiacide
Antibiotice
Litiu
Diuretice, cum ar fi spironolactona (Aldactone)
Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua extract de rădăcină de păpădie, deoarece poate interacționa cu multe medicamente.

9. Suc de iarbă de grâu

Iarba de grâu este plină de mulți nutrienți și a fost folosită de mult timp pentru a îmbunătăți sănătatea. Iarba de grâu crește fluxul de urină ceea ce ajută la trecerea pietrelor și eliminarea lor. De asemenea, conține nutrienți vitali care ajută la curățarea rinichilor.

Puteți bea cel mult un pahar de suc de iarbă de grâu pe zi. Pentru a preveni efectele secundare, începeți cu cea mai mică cantitate posibilă și treceți treptat până la un pahar.

Dacă sucul proaspăt de iarbă de grâu nu este disponibil, puteți lua suplimente de iarbă de grâu sub formă de pudră conform instrucțiunilor.

Dacă luați iarbă de grâu pe stomacul gol, puteți reduce riscul de greață. În unele cazuri, poate provoca pierderea poftei de mâncare și constipație.

10. Suc de coada-calului

Coada-calului a fost folosită pentru a crește fluxul de urină, pentru a ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi și poate calma umflarea și inflamația. De asemenea, are proprietăți antibacteriene și antioxidante care ajută la sănătatea generală a tractului urinar.

Cu toate acestea, nu ar trebui să utilizați coada-calului mai mult de 6 săptămâni. Există pericole de convulsii, scăderea nivelului de vitamine B și pierderea de potasiu.

Nu ar trebui să utilizați coada-calului dacă luați litiu, diuretice sau medicamente pentru inimă, cum ar fi digoxina.

Coada-calului nu este recomandată copiilor și femeilor însărcinate sau care alăptează. Coada-calului conține nicotină și nu ar trebui să fie luată dacă utilizați un plasture cu nicotină sau încercați să renunțați la fumat.

De asemenea, nu ar trebui să beți suc de coada-calului dacă aveți:

Tulburare de consum de alcool
Diabet
Niveluri scăzute de potasiu
Niveluri scăzute de tiamină

Mergeți la medic dacă dacă aveți o piatră pe care nu o puteți elimina în decurs de 6 săptămâni sau dacă începeți să aveți simptome severe care includ:

Dureri severe
Sânge în urină
Febră
Frisoane
Greaţă
Vărsături
Medicul dumneavoastră va stabili dacă aveți nevoie de medicamente sau de orice altă terapie pentru a vă ajuta să eliminați piatra.

Deși poate fi incomod, este posibil să elimini singur o piatră la rinichi.

Puteți lua analgezice fără prescripție medicală pentru a reduce orice durere pe care o puteți experimenta. Acestea includ acetaminofen (Tylenol), ibuprofen (Advil) sau naproxen (Aleve).

Asigurați-vă că continuați tratamentul până când piatra este eliminată și nu beți alcool.

Odată ce eliminați o piatră de la rinichi, este bine să o păstrați pentru a o duce la medic pentru testare. Medicul dumneavoastră poate determina ce fel de piatră este și poate ajuta la elaborarea unui plan de prevenire țintă.

Puteți adăuga aceste remedii la regimul dvs. obișnuit și puteți continua să le utilizați după ce piatra este eliminată. Acest lucru poate ajuta la prevenirea formării mai multor pietre.

Asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua medicamente sau ierburi.

Nu toate plantele medicinale îndeplinesc standadele de calitate și puritate, așa că cercetați-vă alegerile și sursele de cumpărare. O analiză recentă a 27 de suplimente diferite pentru sănătatea rinichilor a constatat că două treimi dintre acestea includ ingrediente care nu au nicio cercetare care să susțină utilizarea lor.

Sponsored links