Cum să alegeți un scaun sigur în 7 mijloace de transport

Advertisement

Atunci când ne alegem un loc într-un mijloc de transport, în majoritatea cazurilor ne gândim la confort în timpul călătoriei. Cu toate acestea, nu ar trebui să uităm de siguranță, deoarece fiecare vehicul are scaune în care cel mai probabil nu vom fi răniți în cazul unui accident.
Noi am făcut pentru dvs. o listă cu astfel de locuri în 7 mijloace de transport diferite, a căror siguranță a fost determinată pe baza diferitelor studii, analiză și statistici.

7. Mașina

How to Choose a Safe Seat in 7 Means of TransportScaune sigure: pe bancheta din spate, în spatele șoferului și în mijloc, deoarece această parte a mașinii este cel mai puțin deformată într-un accident cu ciocnire frontală.
Scaune periculoase: lângă șofer deoarece în cazul unui accident încearcă din reflex să se ferească, iar persoana care stă lângă el va fi în pericol.

6. Microbuz

How to Choose a Safe Seat in 7 Means of TransportScaune sigure: cele situate învers direcției de deplasare, deoarece există mai puține șanse de a vă lovi cu capul de spătarul scaunului din față în caz de frânare bruscă.
Scaune periculoase: lângă geamuri și uși, deoarece în cazul unui accident geamurile sparte vă pot tăia. La fel ca și în mașină, este mai bine să evitați locurile de lângă șofer.

Advertisement

5. Troleibuz

How to Choose a Safe Seat in 7 Means of Transport

Scaune sigure: în rândul din dreapta pe culoar, deoarece există mai puține șanse de a vă răni. Scaunele din mijlocul troleibuzului, situate cu spatele în direcția de deplasare, sunt, de asemenea, considerate sigure.
Scaune periculoase: la fel ca în microbuze, este mai bine să evitați locurile de lângă ferestre și uși pentru ca în cazul unui accident să nu suferiți din cauza cioburilor de sticlă.

4. Autobuz

How to Choose a Safe Seat in 7 Means of Transport

Scaune sigure: scaunele din dreapta din mijlocul cabinei, situate în direcția de deplasare, deoarece sunt mai departe decât restul de mașinile cu care se poate accidenta autobuzul.
Scaune periculoase: primele două rânduri de scaune din față deoarece în cazul unui accident, obiecte și fragmente dure din mașina implicată în accident pot intra adesea prin parbrizul uriaș al autobuzului. Același lucru se aplică locurilor de lângă ferestre și uși. Rândul de scaune din spate este și el la fel de -periculos în cazul unei lovituri din spate.

Advertisement

3. Tren

How to Choose a Safe Seat in 7 Means of TransportScaune sigure: mai aproape de mijlocul trenului. Este mai bine să alegeți al 5-lea sau al 6-lea compartiment, unul mai aproape de mijlocul trenului, deoarece într-o coliziune, primul și ultimul vagon sunt cele mai grav afectate, fie sare de pe șine.
Scaune periculoase: scaune în direcția de deplasare, deoarece există mai puține șanse să cazi în cazul în care va fi pusă o frână bruscă.

2. Feribot

How to Choose a Safe Seat in 7 Means of TransportScaune sigure: pe punte și cabine, locurile situate mai aproape de aceasta, deoarece partea superioară a navei este ultima care se scufundă.
Scaune periculoase: cabinele inferioare, deoarece în cazul unui accident sunt inundate de peste tot și este mult mai dificil să ieșiți și să vă salvați.

Advertisement

1. Avion

How to Choose a Safe Seat in 7 Means of Transport

Experții încă nu pot fi de acord în ce parte a avionului se află cele mai sigure locuri. Cu toate acestea, majoritatea experților spun că partea din spate a avionului este mai puțin periculoasă decât primele rânduri din față.
Cu toate acestea, cel mai important lucru este să vă păstrați calmul, să vă amintiți principiile de siguranță și să respectați regulile impuse zborului cu avionul. În acest caz, probabilitatea de a suferi un accident va fi redusă la minimum.

Advertisement