Cum să alegeți un pepene perfect: sfaturi de la un fermier cu experiență

Cine nu iubește pepenele roșu? Majoritatea oamenilor sunt obsedați de acest fruct delicios și răcoritor. Uneori credem că, dacă nu ești un fermier cu experiență, cumpărarea unui pepene roșu suculent, gustos, complet copt și dulce este aproape imposibil. Cu toate acestea, nu trebuie să fie dacă țineți cont de câteva lucruri atunci când vă alegeți pepenele. De fapt, puteți să vă dați seama dacă un pepene roșu este copt, fără a-l tăia.

Sponsored links

Astăzi am dori să împărtășim câteva sfaturi de la fermieri experimentați care vă vor ajuta să alegeți cel mai bun pepene.

Uitați-vă la locul unde a stat pe pământ

Pata galbenă, cunoscută sub numele de pată de câmp, este locul în care pepenele se odihnea pe pământ. Pepenii roșii, copți, au întotdeauna pete galbene sau chiar galben portocalii, nu albe.

Căutați „pânza de păianjen”

Sponsored links

How to pick a perfect watermelon: tips from an experienced farmer

Aceste pete maronii cu aspect de pânză de păianjen de pe coaja pepenelui înseamnă că albinele au atins de multe ori părțile polenizatoare ale florii. Cu cât polenizarea este mai mare, cu atât fructul este mai dulce.

Pepenele roșu „băiat” și „fată”

Mulți oameni nu știu că fermierii diferențiază pepenii după gen. De exemplu, „băieții” sunt mai mari, au o formă alungită și un gust apos. „Fetele” au o formă rotunjită și sunt foarte dulci.

Sponsored links

Fii atent la dimensiune

How to pick a perfect watermelon: tips from an experienced farmer

Este mai bine să nu alegeți nici pepenele cel mai mare, nici cel mai mic. Selectați un fruct de dimensiuni medii. Și rețineți, vă rog: mare sau mic, pepenele trebuie să se simtă greu pentru dimensiunea sa.

Inspectați coada

How to pick a perfect watermelon: tips from an experienced farmerO coadă uscată indică faptul că pepenele este copt. Dacă pepenele are coada verde, înseamnă probabil că pepenele a fost cules prea devreme și nu va fi copt.

Sponsored links

Sponsored links