Cum să adormiți ușor după ce vă treziți în mijlocul nopții

Mulți oameni vă vor spune să începeți să meditați sau să țineți un jurnal de somn dacă aveți probleme cu somnul. Dar acest lucru nu este chiar util atunci când te trezești la 3 dimineața și tot ce vrei este să adormi din nou. Ceea ce aveți nevoie sunt modalități practice de a induce somnul. Pentru aplicarea unor metode, va trebui să te ridici din pat, dar pentru altele, tot ce trebuie să faci este să rămâi acolo unde ești.

Sponsored links

Noi am dori să vă sugerăm 7 metode susținute de știință, care vă pot face să vă simțiți somnoros în cel mai scurt timp.

1. Faceți câteva exerciții de încordare a degetelor.

How to Fall Back Asleep Easily When You Wake Up in the Middle of the Night

How to Fall Back Asleep Easily When You Wake Up in the Middle of the Night

Exercițiile de relaxare musculară progresivă vă vor ajuta să vă relaxați corpul și să scăpați de stres. Flexează-ți picioarele strângându-le împreună și relaxează-le încet. În plus, vă puteți strânge degetele de la picioare, le puteți elibera în sus și apoi reveniți la poziția lor normală. Țineți degetele de la picioare în fiecare poziție timp de 10 secunde înainte de a le relaxa.

2. S-ar putea să trebuiască să-ți dai jos din pat animalul de companie.

How to Fall Back Asleep Easily When You Wake Up in the Middle of the Night

Sponsored links

A dormi cu animalul de companie poate fi atât bun, cât și rău. După cum a arătat un studiu, animalele de companie ne pot ajuta să reducem nivelul de stres, dar un altul menționează că ne pot perturba și somnul. Acest lucru depinde de faptul dacă animalul dvs. de companie este un somnoros sau dacă se întoarce pe tot parcursul nopții. Pentru cei care suferă de alergii, cel mai bine ar fi să nu le permită animalele de companie să stea pe pat.

Deci, dacă simți că animalul tău de companie îți perturbă somnul, învață-l să nu se culce cu tine. Le puteți lua un pat separat și îi puteți învăța să doarmă în el. Răsplătește-i atunci când merg automat la propriul pat, fără ca tu să-i conduci la el.

3. Evitați să vă luați telefonul și să vă uitați pe rețelele de socializare. Este mult mai bine să luați o carte.

How to Fall Back Asleep Easily When You Wake Up in the Middle of the Night

Melatonina este un hormon necesar somnului restaurator. Dacă ești treaz în mijlocul nopții, îți lipsește melatonina, iar utilizarea telefonului nu îi va crește nivelul. Dimpotrivă, lumina de pe ecran o va reduce și mai mult și va face imposibilă adormirea. Ce trebuie să faceți este să vă scoateți complet telefonul din cameră.

Ceva ce puteți încerca și care o să vă ajute să adormiți din nou este citirea unei cărți. Da, va trebui să aprindeți niște lumini, dar cuvintele de pe hârtie cu siguranță o să vă adoarmă. Există un motiv pentru care părinții noștri ne-au citit înainte de a merge la culcare. Și dacă ceea ce citești nu este interesant pentru tine, te va plictisi și vei adormi mai repede.

Sponsored links

4. Faceți un duș ușor călduț sau chiar rece.

How to Fall Back Asleep Easily When You Wake Up in the Middle of the Night

Mulți medici recomandă să faceți un duș cu aproximativ o oră înainte de culcare. Acest lucru se datorează faptului că, pentru a ne simți somnoroși, temperatura corpului nostru trebuie să scadă. Deci, dacă faci duș chiar înainte de culcare, corpul tău se va simți energizat și nu va fi pregătit pentru somn.

Uneori, când ne trezim în miezul nopții, ne simțim supraîncălziți. Făcând un duș călduț sau chiar rece, suntem capabili să scădem temperatura corpului și să ne curățăm mintea, ceea ce ne ajută să adormim mult mai repede.

5. Miroase niște lavandă sau bea ceai de lavandă.

S-a dovedit că lavanda îmbunătățește insomnia și ajută persoanele care au probleme cu somnul. Un studiu a arătat că 6 până la 8 picături de ulei de lavandă îmbunătățesc atât calitatea cât și durata somnului, fără a provoca efecte adverse. Dacă nu aveți un extractor de ulei esențial, puteți pune pur și simplu picăturile de ulei esențial undeva în dormitor.

Dacă uleiul de lavandă nu este ceea ce vă place, puteți începe să păstrați o plantă de lavandă în dormitor. În acest fel, mirosul va fi întotdeauna prezent. De asemenea, puteți pregăti o ceașcă de ceai de lavandă, care vă ajută să reduceți ritmul cardiac.

Sponsored links

6. Purtați șosete.

How to Fall Back Asleep Easily When You Wake Up in the Middle of the Night

Șosetele au capacitatea de a dilata vasele de sânge din picioarele noastre și de a le transfera căldura în restul corpului. O mică cercetare a arătat că purtarea șosetelor în pat a îmbunătățit calitatea somnului și durata acestuia. Cu toate acestea, nu orice pereche de șosete vă va ajuta să dormiți bine. Asigurați-vă că nu purtați șosete strânse care să interfereze cu circulația sângelui.

Șosetele din lână cașmir și merino sunt considerate a fi cele mai bune pentru a vă încălzi picioarele și pentru a vă menține confortabil în același timp.

7. Ridică-te și fă ceva după 20 de minute.

How to Fall Back Asleep Easily When You Wake Up in the Middle of the Night

Ați stat în pat timp de 20 de minute încercând să adormiți din nou, dar mintea dvs. continuă să alerge. În loc să stați pur și simplu acolo, vă puteți ridica și puteți merge în altă cameră. Așezați-vă confortabil pe un scaun sau canapea și faceți ceva relaxant. Ascultarea de muzică sau citirea unei cărți sunt opțiuni bune, dar cel mai important, lasă-ți patul și mergi în altă cameră.

Dacă rămâi în pat, mintea ta va rămâne în continuare blocată în starea de veghe și nicio activitate nu o va ajuta să treacă de acea stare. De asemenea, evitați să faceți ceva stresant, cum ar fi să lucrați sau să vă calculați taxele. Veți avea destul timp să vă ocupați de aceste lucruri dimineața.

Tu ce faci ca să adormi din nou când te trezești în toiul nopții? V-a ajutat vreo metodă menționată să faceți față stării de veghe?

Sponsored links