Cum să adormi mai repede. 10 Sfaturi bune de luat în considerare

Pentru a te ajuta să-ți iei adio de la insomnie, noi am adunat câteva sfaturi pentru a te ajuta să adormi mult mai repede.

Sponsored links

1. Folosiți tehnici de respirație pentru a vă relaxa

Există o tehnică de respirație cu adevărat eficientă numită 4-7-8 care vă poate ajuta să vă simțiți mai relaxat.

Iată cum funcționează:

  • Întinde-te într-un mod confortabil.
  • Puneți buzele împreună și închideți complet gura.
  • Inspirați pe nas timp de 4 secunde.
  • Țineți aerul în piept timp de 7 secunde.
  • Expirați pe gură timp de 8 secunde.
  • Repetați acest set de exercițiu de respirație de 4 ori.
  • Această tehnică este foarte relaxantă și poate ajuta, de asemenea, la reducerea anxietății și a stresului.

2. Faceți o baie fierbinte

Sponsored links

How to Fall Asleep Fast

O baie fierbinte îți scade temperatura și îți trimite un semnal către corp spunând că este timpul să te culci. Este ideal dacă o faci cu 90 de minute înainte de culcare.

3. Citiți o carte

How to Fall Asleep Fast

Citirea unei cărți înainte de culcare te ajută să te simți mai puțin stresat și îți distrage atenția creierului de la gândirea la alte lucruri care îți tulbură mintea.

Sponsored links

4. Vizualizați scenarii relaxante și fericite

How to Fall Asleep Fast

Vizualizarea scenariilor relaxante vă poate ușura stresul și veți înceta să vă concentrați asupra lucrurilor, locurilor și oamenilor care vă pot face să simțiți anxietate. Gândiți-vă la locuri care v-au făcut să vă simțiți fericiți și relaxați în trecut.

5. Evitați să vă uitați la ceas

How to Fall Asleep Fast

Sponsored links

Dacă te uiți la ceas atunci când încerci să dormi sau în mijlocul nopții, îți reduce capacitatea de a adormi. Acest lucru poate deveni o rutină și poate provoca insomnie.

6. Ia cina cu câteva ore înainte de culcare

How to Fall Asleep Fast

Mâncatul chiar înainte de culcare vă poate afecta somnul și vă poate face să vă treziți în mijlocul nopții din cauza problemelor de digestie. Asigurați-vă că mâncați ceva ușor la cină și cel puțin cu câteva ore înainte de a merge la culcare.

7. Faceți exerciții fizice pe parcursul zilei

How to Fall Asleep Fast

Exercițiile fizice dimineața și după-amiaza vă pot ajuta să adormiți mai repede, deoarece vă vor crește temperatura corpului cu câteva grade. Când te culci, corpul tău revine la normal, ceea ce te face să te simți somnoros.

8. Notează ceea ce te frământă

How to Fall Asleep Fast

Sponsored links

Scrieți-vă grijile într-un jurnal sau faceți o listă de sarcini. Aceste lucruri te ajută de fapt să adormi mai repede. Cu cât scrii mai mult, cu atât adormi mai repede pe măsură ce te concentrezi să faci o singură activitate.

9. Minimizați lumina artificială și zgomotul din camera dvs.

How to Fall Asleep Fast

Transformați-vă dormitorul în cel mai relaxant mediu. Reduceți cât mai mult posibil zgomotele externe: televizor, trafic, dispozitive etc. Același lucru este valabil și pentru luminile artificiale. Opriți toate luminile, inclusiv cele mici roșii prezente pe o mulțime de dispozitive tehnologice.

10. Nu beți lichide înainte de culcare

How to Fall Asleep Fast

A bea lichide chiar înainte de culcare poate crește numărul turelor în care trebuie să mergeți la baie în timpul nopții, ceea ce vă poate întrerupe somnul.

Sponsored links