Cum să adormi în doar 60 de secunde

 Dacă suferi de anxietate sau dacă ești stresat înainte de un eveniment important, a adormi și a avea un somn odihnitor ar putea fi un adevărat chin pentru tine. Dacă și tu ai probleme cu somnul încearcă această metodă pentru a îți calma nervii și pentru a te odihni. Se numește metoda „4-7-8”.

Sponsored links

Aceștia sunt pașii de urmat:

1. Inspiră calm pe nas timp de 4 secunde.

2. Tine-ți respiratia timp de 7 secunde.

3. Expiră lent pe gură timp de 8 secunde.

Este atât de simplu. Poate suna imposibil, dar chiar funcționează.

Sponsored links

Cum funcționează: Când ești stresat sau neliniștit, cantitatea de adrenalină din sângele tău crește, iar respirația devine mai rapidă și mai îngreunată. Acest exercițiu de respirație acționează ca un fel de sedativ. Încetinirea deliberată a respirației în acest fel forțează ritmul inimii să încetinească, făcându-vă să vă calmați foarte repede;  Același exercițiu ajută la calmarea minții tale, pur și simplu pentru că te face să te concentrezi complet asupra respirației.

Nu îți dai seama, dar în acest moment sistemul tău nervos central își reduce treptat activitatea, iar sentimentele de anxietate dispar. Orice neurolog îți poate confirma acest lucru. Rezultatul este că întregul tău corp se relaxează. În ceea ce privește viteza și puterea efectului fizic pe care îl are, exercițiul este similar unui anestezic. Acesta a fost investigat de medicul Harvard Andrew Weil, care a descoperit că metoda „4-7-8” a fost binecunoscută yoghinilor indieni de câteva secole. O folosesc în timpul practicării meditației pentru a obține o stare de relaxare completă. Prin urmare, putem să spunem că este complet inofensiv.

Cum vă poate ajuta, mai exact:

Dacă te trezești noaptea târziu, și nu mai poți adormi, de exemplu, te va ajuta. La fel se întâmplă și atunci când te simți nervos înaintea unei competiții sau a unui eveniment de viață important. Metoda „4-7-8” este garantată pentru a vă permite să obțineți odihna de care aveți nevoie!

Pentru un efect și mai bun, puteți utiliza această „poțiune de dormit”:

Sponsored links

How to Fall Sound Asleep in Just One Minute

Pentru a vă relaxa mintea și corpul înainte de culcare, amestecați împreună:

Un sfert de linguriță de miere

1/8 linguriță de sare de mare

1 lingură de ulei de nucă de cocos

Sponsored links

Puteți înghiți acest amestec așa cum este sau adăugați-l într-un pahar cu apă caldă – efectul va fi același. Aceste ingrediente nu vor avea doar un efect deosebit asupra sănătății tale, ci vor reduce și nivelul cortizolului pe timpul nopții, iar asta te va ajuta să adormi mai rapid și să ai un somn odihnitor.

Sponsored links