Cum să activezi hormonul care te ajută să slăbești? Urmați acești 4 pași simpli

Pentru a slăbi rapid si permanent, trebuie să știi să adopți obiceiurile potrivite. Dacă ai obiceiuri alimentare proaste, aportul caloric este mare și nu faci mișcare, creșterea în greutate va fi inevitabilă. Dar știai că reglarea anumitor hormoni te poate ajuta să slăbești? Leptina, numită și „hormonul sațietății” are influență asupra metabolismului de bază și asupra senzației de foame resimțite de o persoană.

Sponsored links

Iată cum să activați acest hormon pentru a pierde în greutate:

Dacă ești obez sau supraponderal și vrei să scapi de câteva kilograme, ar trebui să cunoști câteva mecanisme înainte de a începe dieta. Uneori, numărul de calorii pe care le consumi zilnic nu este singurul factor responsabil pentru stocarea grăsimilor în organism. În unele cazuri, un dezechilibru hormonal prezent organism te poate îngrasa și poate cauza retenție de apă și creștere în greutate pe termen lung.

Anumiți hormoni pot favoriza creșterea în greutate

Josh Axe, doctor în medicină naturistă și nutriționist clinic, explică faptul că hormonii influențează mai multe aspecte legate de creșterea în greutate. Ei pot avea impact asupra apetitului, metabolismului, masei musculare, stresului, somnului, retenției de apă dar și asupra capacității organismului de a folosi glucoza.

Hormonii pot provoca creșterea în greutate 

Cu alte cuvinte, hormonii joacă un rol important în fluctuațiile de greutate. Grelina, numită și hormonul foamei, funcționează cu leptina, hormonul de sațietate, pentru a determina o persoană să mănânce și să se oprească la un moment dat.

Oamenii ignoră adesea semnalele de foame și de sațietate trimise apoi de corpul lor și mănâncă în exces. Uneori, cortizolul, hormonul stresului, poate fi crescut și poate cauza depozitarea grăsimilor în jurul abdomenului. Acest hormon poate crește, de asemenea, nivelul de foame resimțit și te împinge să consumi mai multe calorii.

Cum să slăbești activând hormonul de sațietate?

Când o persoană simte foame, organismul trimite semnale de alarmă către hipotalamus pentru a asigura secreția de grelină și pentru a stimula apetitul. Când stomacul se umple, corpul trimite semnale către hipotalamus pentru a determina persoana să nu mai mănânce.

Sponsored links

Dar dacă organismul nu funcționează corspunzător, anumiți factori pot determina o dereglare a acestui sistem. Consumul de alimente procesate, lipsa somnului sau lipsa sportului pot perturba organismul și pot duce la creșterea în greutate.

Iată 4 pași de urmat pentru a regla leptina:

1. Evită alimentele inflamatorii

Anumite alimente favorizează inflamația. Acestea sunt în principal alimente bogate în zaharuri care au un indice glicemic ridicat, cum ar fi carbohidrații rafinați săraci în fibre, chipsurile, cerealele prea fierte, pâinea și pastele albe, carnea sau uleiul de palmier.

2. Mănâncă alimente antiinflamatorii

Există anumite alimente care pot fi eficiente în pierderea în greutate și stimularea metabolismului. Proteinele vegetale, ierburile și condimentele, cerealele integrale, legumele și alimentele bogate în omega 3 precum somonul sau heringul sunt alimente antiinflamatorii pe care trebuie să le consumi mai des.

3. Dormi suficient

Somnul joacă un rol vital în bunăstarea unei persoane. Pentru a pierde în greutate eficient, odihnește-te, somnul insuficient duce la scăderea nivelului de leptină și poate avea un impact asupra apetitului crescut resimțit în timpul zilei.

4. Faceți o activitate fizică regulată

Sportul este o modalitate bună de a-ți regla greutatea.
Exercițiile fizice ard caloriile și echilibrează aportul zilnic de energie. În plus, un studiu indică faptul că antrenamentul aerobic a ajutat la reglarea nivelului de leptină la adulții obezi cu diabet.

Sponsored links

Sponsored links