Cum s-au schimbat 8 ​​produse feminine de-a lungul timpului

Produsele pe care le vedem astăzi sunt rezultatul evoluției de sute și chiar mii de ani.

Sponsored links

Tampoanele menstruale de unică folosință s-au schimbat enorm de-a lungul timpului – designul lor inițial nefiind la fel de mic și confortabil.

Noi am căutat mai multe informații cu privire la modul în care unele produse destinate femeilor arătau în trecut și ți le împărtășim și ție.

1. Tampoane menstruale de unică folosință

Primele tampoane de unică folosință erau de fapt un dreptunghi de vată acoperit cu o căptușeală absorbantă. Capetele au fost extinse în față și în spate, astfel încât să vină bine într-un brâu sau centură specială purtată sub lenjerie. Tampoanele nu erau foarte confortabile din cauza alunecării înainte sau înapoi.

2. Sutien

Sponsored links

Prototipul de sutiene moderne a fost descoperit de cercetători într-un castel austriac și are aproximativ 600 de ani. Evolutia sutienului a avut un proces indelungat; puteți găsi multe ilustrații de epocă despre modul în care femeile își susțineau sânii. De exemplu, una dintre aceste imagini ilustrează o bucată de material precum o eșarfă înfășurată în jurul pieptului și prinsă cu nasturi.

Mai târziu, când corsetele au devenit la modă, ne-yorkeza Marie Tucek a inventat un „suport pentru sâni”, care a fost o modificare a corsetului. Era făcut dintr-o placă de metal și carton, modelată pentru a se potrivi cu partea corpului de sub sâni. Baza a fost acoperită cu mătase sau alt tip de pânză și extinsă deasupra plăcii pentru a se forma un buzunar pentru fiecare sân curbat în jurul trunchiului, care se termină lângă axile.

3. Ruj

Primul ruj a fost folosit cu aproximativ 5.000 de ani în urmă de bărbați și femei din Sumerieni și din Valea Indusului. Au zdrobit pietre prețioase și le-au folosit pentru a da culoare buzelor și zonelor din jurul ochilor. Egiptenii, cum ar fi Cleopatra, de exemplu, zdrobea insectele pentru a le da buzelor nuanța de roșu.

4. Rimel

Sponsored links

Primul rimel a fost folosit în Egiptul Antic. Era o substanță numită kohl care era folosită pentru a înegri genele, pleoapele și sprâncenele pentru a îndepărta spiritele rele, și era folosit atât de bărbați, cât și de femei.
Substanța era făcută din galenă, malachit, cărbune sau funingine și saliva.

5. Ondulatoare de păr

Metoda de ondulare a părului a fost folosită încă din 1575 î.Hr. Egiptenii antici foloseau clești de ondulat din bronz care ar fi fost încălziți pe foc înainte ca șuvițele de păr să fie ondulate în jurul lor. Rolele de păr încălzite electric au fost inventate de Solomon Harper în 1930, dar abia în anii 1960 acest instrument de coafat a devenit popular.

6. Corset

 

Prima dovadă a folosirii unui corset a fost găsită în civilizația minoică din Creta timpurie. De atunci, acest articol a suferit multe modificări – la un moment dat, bărbații le purtau pentru a avea o siluetă mai suplă.

Sponsored links

7. Pantofi cu toc

Încălțămintea cu platformă datează încă din Egiptul Antic. La început, erau sub forma unor sandale cu talpă foarte groasă, folosite pentru a indica statutul de clasa superioară.  Cavaleria persană purta pantofi cu tocuri înalte. Era un fel de cizmă care avea tocuri pentru a se asigura că picioarele stau în etrieri, oferind călărețului mai multă siguranță.

8. Ciorapi

Din punct de vedere istoric, ciorapii au fost folosiți de bărbați în secolul al XII-lea. Înainte de secolul al XVI-lea, ciorapii erau făcuți din pânză țesută sau cusută.

Evoluția cărui articol te-a surprins cel mai mult? Care dintre aceste produse vă sunt cele mai utile?

Sponsored links