Cu o lună înainte de un infarct, corpul tău te va avertiza cu aceste 8 semne

Pierderea unor persoane dragi datorită unui atac de cord brusc este un incident terifiant și sfâșietor. Mii de oameni mor în fiecare an în lume din cauza unui infarct brusc. Corpul nostru ne arată multe semne înainte ca acesta să atingă apogeul.

Sponsored links

Din punct de vedere medical, se numește infarct miocardic, atunci când mușchii inimii sunt distruși și nu pot furniza suficient oxigen și sânge, iar rezultatul este infarctul.

Semne înainte de un atac de cord:

Din fericire, corpul nostru dă câteva semne și avertizări cu o lună înainte de un atac de cord și mai jos vei regăsi cele opt semne pe care corpul nostru le transmite. Citiți-le cu atenție și poate un pic de conștientizare vă poate salva viața, sau poate pe a celorlalți:

1. Oboseală în exces

Oboseala în exces și senzația de slăbiciune fără un motiv special pot fi semne ale unui atac de cord.

Dacă observați că vă simțiți obosiți fără a face un efort deosebit de mare, vă simțiți slăbit după ce faceți treburile obișnuite, cum ar fi un duș saiu alte lucruri de genul acesta, nu ignorați acest și cereți părerea unui medic.

Sponsored links

2. Durere toracică

Unul dintre cele mai frecvente semne înainte de infarct este durerea toracică. Poate începe de la brațe, în special de la brațul stâng și poate afecta umerii, gâtul.

O persoană care va avea un infarct, poate simți o senzație de arsură și o presiune mare asupra inimii. Nu ignorați niciodată acest semn, dacă simțiți acest lucru și adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

3. Durerea abdominală

Dureri abdominale sau tulburări ale stomacului, greață, vărsături, toate acestea sunt semne timpurii înainte de infarct. Însă e bine de știut că multe alte cauze pot fi responsabile, dar dacă vedeți toate aceste semne, nu trebuie să le ignorați.

Lipsa de oxigen și circulația necorespunzătoare a sângelui pot produce greață, durere, stomac deranjat și balonări, iar femeile sunt mai susceptibile decât bărbații să aibă aceste semne.

Sponsored links

4. Căderea părului

Deși multe alte cauze sunt legate de căderea părului, după vârsta de 60 de ani, dacă simți o cădere bruscă a părului și devii chel, este legat și de un atac de cord.

5. Dificultate în respirație

Respirația scurtă sau dispneea și balonarea sunt, de asemenea, simptome legate de sănătatea inimii. Când inima nu pompează suficient oxigen, aceasta afectează plămânii, dezvoltă presiune și trebuie să depuneți efort în timp ce respirați.

Cercetătorii au anunțat că oamenii care au aceste simptome cu patru luni înainte de un atac de cord.

6. Probleme cu somnul

Problemele cu somnul sau insomnia sunt, de asemenea, legate de semnele timpurii înainte de un atac de cord.  Oamenii care au suferit un atac de cord au susținut că au insomnii.

Sponsored links

Dacă ai des probleme cu somnul, corpul tău indică ceva pe care nu ar trebui să-l ignori niciodată.

7. Bătăi neregulate ale inimii

Ori de câte ori suntem nervoși sau ne temem, bătăile inimii cresc și o putem simți cum bate puternic, dar dacă se întâmplă fără niciun motiv și se întâmplă des, ar trebui să fii atent la asta.

Bătăile neregulate ale inimii, numite aritmie se întâmplă mai ales la femei și sunt un semn de atac de panică.

8. Transpirație în exces

Transpirația în exces fără a depune un efort, poate fi un semn precoce al unui atac de cord, mai ales dacă se întâmplă noaptea.

Sponsored links

Transpirația pe timp de zi este normală dacă ți-e cald sau dacă bei apă în exces, dar transpirația nocturnă nu este normală, așa că nu ignorați acest semn.

Factori de risc

Factorii de risc depind de diferite situații; unele dintre ele pot fi tratate, iar altele nu.

1. Factorul de vârstă

Majoritatea oamenilor care mor datorită unui atac de cord au vârsta de 65 de ani sau mai mult. Cu cât îmbătrânești, cu atât crești șansele unui atac de cord.

Sponsored links

2. Ereditate și gen

Studiile au afirmat că bărbații sunt mai predispuși la infarct decât femeile. Și dacă părinții tăi au murit din cauza unui infarct, poți avea mai multe șanse să generezi o boală de inimă sau un atac de cord brusc.

3. Fumatul

Persoanele care fumează au un risc ridicat de infarct și boli de inimă.

Sponsored links

4. Hipertensiune

Hipertensiunea arterială este, de asemenea, riscantă pentru inimă și pune o presiune asupra vaselor de inimă și a nervilor și poate fi un motiv principal pentru accidente vasculare cerebrale, atac, insuficiență cardiacă și insuficiență renală.

5. Colesterol

Creșterea nivelului de colesterol nu este niciodată bună pentru sănătatea noastră, iar un număr de oameni nu își dau seama că mănâncă greșit, iar lipsa de mișcare poate duce la creșterea nivelului colesterolului rău.

6. Trigliceride

Acestea sunt cunoscuet ca un tip de grăsime în organism care combinatre cu colesterolul rău poate da un risc mai mare de insuficiență cardiacă și artere blocate.

7. Obezitatea

Obezitatea vă poate face inima să lucreze mai greu și poate reduce viața unei inimi și vă poate pune astfel în pericol.

8. Diabet

Peste 60% dintre oameni mor în fiecare an din cauza diabetului sau a nivelului crescut de zahăr din sânge. Încercați să mențineți nivelul zahărului și să luați medicamente adecvate.

9. Stresul și alcoolul

Consumul excesiv de alcool și depresia nu sunt potrivite pentru sănătatea generală, iar sănătatea inimii nu este o excepție.

10. Lipsa nutriției adecvate

Consumul de mai mulți conservanți, junk food-uri, fast-food-uri, alimente prăjite, nu sunt potrivite pentru inimă, iar un consum îndelungat vă poate îngrășa corpul și se pot dezvolta și alte probleme.

Ce să faci și ce să nu faci:

Ce să faci:

  • Fă mai mult sport, mănâncă mai multe fructe și legume și încearcă să ai o alimentație sănătoasă.
  • Pentru a reduce stresul, fă mai des ceea ce îți place, ieși în natură, plimbă-te, stai cu prietenii dragi, bucură-te de viață.
  • Ori de câte ori observați orice semn, nu întârziați și contactați un medic sau să apelați la numărul de urgență.
  • Bărbații și femeile pot avea semne diferite, dar durerea și senzația de arsură rămân aceleași la ambele sexe, deci păstrați conștientizarea, mai ales dacă aveți peste 60 de ani.
  • Evitați fumatul și alcoolul.
  • Mențineți nivelul colesterolului și al zahărului din sânge și faceți controale regulate.

Ce să nu faci

Nu vă simțiți rușinați sau jenați să cereți ajutor dacă aveți aceste semne.

Nu accepta un stil de viață nesănătos, schimbă-l cât mai repede.

Sponsored links