Corpul tău te va alerta cu aceste semnale cu o lună înainte de un atac de cord

În ultimii doi ani, atacurile de cord au devenit foarte frecvente în rândul populației din întreaga lume. Din păcate, atacurile de cord sunt motivul numărul 1 al deceselor din lume. Ele apar ca o consecință a stilului nostru de viață stresant și a alimentației nesănătoase.

Advertisement

Vă puteți proteja sănătatea cardiovasculară îmbunătățindu-vă stilul de viață – urmați o dietă mai sănătoasă și reduceți nivelul de stres. De asemenea, este bine să recunoaștem simptomele insuficienței cardiace care de obicei încep să apară cu o lună înainte ca inima să sufere o insuficiență:

Dificultăți de respirație

Când plămânii nu primesc suficient oxigen, inima ta nu va primi sângele care trebuie să treacă prin ei. Prin urmare, dacă aveți probleme cu respirația, consultați-vă imediat cu medicul dumneavoastră.

Dureri de maxilar, gât sau spate

Presiune, strângere, durere sau o senzație de strângere sau durere în piept sau în brațe care se poate extinde la gât, maxilar sau spate.

Presiunea pe piept

Acesta este un simptom clar că un atac de cord poate avea loc în viitorul apropiat. Este important să vă consultați medicul dacă aveți dureri în piept.

Advertisement

Slăbiciune

Când arterele se strâng, fluxul sanguin adecvat este împiedicat. Prin urmare, mușchii nu primesc ceea ce au nevoie, iar acest lucru poate duce la insuficiență cardiacă. Prin urmare, dacă vă confruntați cu oboseală și slăbiciune constantă, mergeți la medic pentru un control.

Transpirații reci și amețeli

Circulația deficitară perturbă fluxul sanguin adecvat către creier, ceea ce este crucial pentru buna funcționare a creierului.

Somnolenţă

Dacă încă te simți obosit și somnoros după ce ai dormit sau te-ai odihnit o perioadă de timp și dacă acest lucru durează mai multe zile la rând, s-ar putea să ai o pierdere a fluxului de sânge către inimă.

Prevenirea atacurilor de cord este foarte importantă; observarea și tratarea în timp util a simptomelor menționate mai sus, va reduce semnificativ șansele de atac de cord.

Advertisement