Soluții eficiente pentru a scăpa de condensul de pe geamuri!

Cum să preveniți această condensare enervantă a gemurilor

Ești frustrat de condensul de pe ferestrele sau oglinzile tale? Dacă copiii dvs. își scriu numele și desenează în mod regulat imagini în condens și nu se opresc, nu vă faceți griji, există speranță!

Sponsored links

Condensarea are un mod misterios de a apărea pe oglinzi, ferestre și orice suprafață de sticlă.

Cauza condensării

Condensarea apare de obicei atunci când există un conținut ridicat de umiditate în casa ta. Aerul cald păstrează adesea mai multă umiditate. Apoi, umezeala se adună pe cele mai reci suprafețe din casă, care sunt de obicei ferestrele, oglinzile sau alte articole din sticlă. Acest lucru are ca rezultat condensarea.

Vestea bună este că o condensare consistentă poate fi un semn al eficienței din punct de vedere energetic. Deoarece temperatura casei este ridicată în interior și aerul rece este păstrat în exterior și există un transfer redus de aer, diferența de umiditate este mai gravă. În ciuda veștii bune, este posibil să găsiți în continuare condensul enervant și deranjant.

Care este soluția?

Reduceți umiditatea

Una dintre cele mai bune modalități de a elimina condensul este de a reduce umiditatea din casa ta. Cea mai simplă modalitate de a reduce umiditatea este achiziționarea unui dezumidificator pentru acasă. Experții recomandă păstrarea umidității în casă în jur de 40%. Cu toate acestea, poate fi necesar să mergeți puțin sub acel număr, mai ales în timpul iernii, pentru a evita condensul. Acest lucru se datorează faptului că, în timpul iernii, există diferențe mai mari de temperatură între interior și exterior.

Sponsored links

Alternativele pentru reducerea umidității în casă includ acoperirea surselor de umiditate. De exemplu, ați putea acoperi acvariul cu un capac pentru rezervor. Radiatoarele pot fi acoperite cu capace speciale pentru radiatoare. Acesta este și motivul pentru care este esențial să porniți ventilatorul în baie când faceți duș.

Dușul sau o baie cu apă fierbinte pot pur și simplu aduce mai multă umiditate în aerul din casa ta, ceea ce face ca problema condensului să fie și mai gravă. Același lucru este valabil și pentru pornirea ventilatoarelor extractoare la gătit. Fierberea lichidelor în oale se transformă rapid în vapori care doar adaugă mai multă umiditate mediului interior.

O altă modalitate utilă de a reduce umiditatea în casă este de aerisi timp de 10 minute în fiecare zi. Deschideți ferestrele și ușile, permițând aerului mai umed să iasă în timp ce aerul mai uscat intră. Alternativ, utilizați ventilatoarele de ventilație din casa dvs.

Un ultim sfat pentru a reduce umiditatea din casă este să nu vă uscați hainele în casă. Dacă trebuie să vă uscați îmbrăcămintea în casă, faceți acest lucru într-o cameră închisă, cu fereastra deschisă sau cu un ventilator în cameră. Acest lucru va împiedica umezeala hainelor să vă invadeze restul casei.

Sponsored links

Tratează sticla

O a doua soluție este tratarea sticlei afectate de condens. Pur și simplu folosiți un amestec de oțet și apă. Puteți pune fie un amestec egal de oțet și apă într-o sticlă de pulverizare, fie pur și simplu puneți-l într-un castron. Apoi, ștergeți cu acest amestec pe suprafața geamului. După aceea, trebuie să uscați amestecul cu un prosop de hârtie.

Acum, suprafața dvs. de sticlă va rezista la condens.

Rezolvarea problemelor reale de umiditate

Uneori, condensul poate fi un semn al unei probleme reale de umiditate în casa ta. Dacă observați că apare condens în zilele reci sau când vă încălziți mâncarea în bucătărie, este posibil să aveți condens normal. Cu toate acestea, dacă este constantă și în alte momente, poate fi necesar să vă consultați cu un un expert în ventilație care vă poate ajuta cu problema condensului.

Prea multă umiditate în casa ta poate crea uneori condiții care permit mucegaiului să crească sau să creeze alte probleme. Deci, cel mai bine este să consultați un profesionist dacă bănuiți că problema condensului este mai mult decât o diferență de nivel de temperatură și umiditate.

Sponsored links

Reducerea nivelului de umiditate în casa dvs. este de obicei ușor de gestionat cu puțin efort din partea dvs. Odată ce vă puteți reduce nivelul de umiditate sau vă puteți trata geamul prin spălarea cu oțet, vă puteți bucura din nou la ferestrele clare, fără ceață.

Sponsored links