Colesterol ridicat: cum arată semnul care apare pe unghii și avertizează că nivelurile de colesterol sunt periculos de ridicate

Colesterolul ridicat este o afecțiune care este rareori detectată devreme din cauza absenței simptomelor evidente. Cu toate acestea, deoarece afecțiunea provoacă daune suplimentare, pot apărea simptome. Un semn „de alarmă” pe unghii ar putea avertiza că nivelurile sunt periculos de ridicate.

Sponsored links

Colesterolul ridicat este adesea numit un „ucigaș tăcut”, deoarece face ravagii în organism fără a produce semne de avertizare perceptibile.

În circumstanțe rare, totuși, afecțiunea va da naștere la linii întunecate sub unghii, cunoscute altfel sub numele de hemoragii în formă de așchii.

Asociația Americană Academică de Dermatologie avertizează că aceste pete de pe unghie sunt un semnal de avertizare că sunteți în pericol de boli de inimă.

Sponsored links

Când este un semn de boală de inimă, oamenii tind să aibă simptome, cum ar fi febră mare și bătăi slabe sau neregulate ale inimii”.

Aceste așa-numite „așchii” sunt mici dungulițe de sânge care pot apărea atât pe unghiile de la picioare, cât și pe cele de la mâini.

Acestea sunt rezultatul unor vase de sânge mici care se deteriorează și se sparg, lăsând mici linii de sânge care sunt vizibile prin unghie.

Sponsored links

O acumulare de colesterol în sânge poate fi una dintre cauzele care stau la baza acestor daune.

Este posibil să observați o linie roșu închis sau maro de-a lungul unghiei. Linia întunecată seamănă foarte mult cu o așchie.

Totuși, nu toate cazurile de hemoragii în așchii rezultă din colesterolul ridicat.

Afecțiunea este, de asemenea, asociată cu vasculita, care este rezultatul eventual al umflăturilor vaselor de sânge.

Sponsored links

Hemoragiile în așchii pot fi, de asemenea, un semn de endocardită, o infecție la una dintre valvele cardiace.

Ca ghid general, NHS recomandă menținerea nivelului de colesterol total la 5 mmol/L sau mai puțin.

În Marea Britanie, trei din cinci adulți au niveluri totale de colesterol peste 5 mmol/L.

În plus, nivelul mediu al colesterolului în rândul britanicilor este de 5,7 mmol/L.

Sponsored links

Din fericire, există modalități de a scădea nivelurile de colesterol, printr-o alimentație adecvată

Colesterolul ridicat este cauzat în principal de consumul de alimente grase, lipsa exercițiilor fizice suficiente, supraponderalitatea, fumatul și consumul de alcool.

„Îți poți reduce colesterolul mâncând sănătos și făcând mai multă mișcare. Iar unii oameni trebuie să apeleze și la medicamente.”

Evitarea alimentelor bogate în grăsimi saturate este esențială pentru prevenirea afecțiunii.

Alimentele bogate în fibre, pe de altă parte, ar putea ajuta semnificativ la scăderea colesterolului rău și la reducerea riscului de complicații severe.

Sponsored links

Acest lucru se datorează faptului că, pe măsură ce fibrele solubile trec prin organism, captează o parte din colesterol și îl elimină ca deșeuri, împiedicându-l să pătrundă în artere.

Sponsored links