Cocoşul care a trăit 2 ani de zile fără cap

Cocosul Mike, care a trait in anii ’40, reprezinta inca o senzatie in lumea medicala, iar cazul sau ramane unic, asta desi multi au incercat sa-l recreeze. Mike a devenit popular in anul 1945, dupa ce proprietarul sau, Lloyd Olsen, s-a gandit sa-l foloseasca pentru o supa si i-a taiat capul. Cocos

Sponsored links

Barbatul a fost uimit cand a vazut ca pasarea nu a murit si s-a razgandit, promitand sa aiba grija de aceasta pe tot parcursul vietii ei. In lipsa capului, Mike nu putea sa manance si sa bea de unul singur, insa Olsen a avut grija de toate acestea, cu ajutorul unor seringi.

Se pare ca pasarea nu a murit din cauza ca Olsen a ratat jugulara, iar Mike a ramas cu urechea stanga intacta si cu creierul nevatamat. Un cheag de sange a oprit pasarea sa moara din cauza hemoragiei. Mike a devenit atat de popular incat oamenii plateau cate 25 de centi pentru a vedea cum se plimba cocosul fara cap. La un moment dat, Mike avea o valoare de 10.000 de dolari si producea 4.500 de dolari pe luna. Cocosul a murit doi ani mai tarziu, intr-o camera de hotel, dupa ce s-a inecat.

Alti americani au incercat sa obtina cocosi fara cap, insa nicio pasare nu a supravietuit la fel de mult ca Mike.

Sursa: odditycentral.com

Sponsored links

Sponsored links