Cercetătorii au descoperit cum să-ți regenerezi întregul sistem imunitar în 72 de ore

În timp ce majoritatea dintre noi recurgem la lucruri precum medicamente și vitamine sintetice pentru a ne întări imunitatea și a lupta împotriva răcelilor, cercetătorii cred că există o modalitate gratuită și naturală de a ne întări și restarta sistemul imunitar.

Sponsored links

Cercetătorii de la Universitatea din California de Sud au descoperit că postul negru de cel puțin trei zile poate regenera întregul sistem imunitar, chiar și la persoanele în vârstă.

Postul nu este un moft, deoarece a fost practicat în civilizațiile antice, iar numeroase religii din zilele noastre păstrează o anumită formă a ritului, adesea ca o modalitate de a obține concentrarea și claritatea.

În cercurile științifice, chiar și Hipocrate, părintele medicinei moderne, se spune că l-a prescris pentru a grăbi vindecarea.

Studiul de șase luni a fost efectuat atât pe șoareci, cât și pe oameni care fac în prezent  chimioterapie, iar cercetătorii au observat o îmbunătățire semnificativă a sănătății lor, deoarece celulele albe din sânge și alte toxine din organism au fost eliminate în timpul postului.

Sponsored links

În timpul studiului, participanților li s-a cerut să postească în mod regulat între 2-4 zile pe o perioadă de 6 luni.

Potrivit cercetătorilor, postul ajută celulele stem ale corpului să înceapă să producă noi globule albe, care luptă împotriva infecțiilor.

Mai mult, ei susțin că această descoperire ar putea fi deosebit de eficientă pentru persoanele care suferă de sisteme imunitare deteriorate, inclusiv pacienții cu chimioterapie, care datorită perioadei de post au fost protejați de efectele toxice ale tratamentului.

Prof. Valter Longo, profesor de gerontologie și științe biologice la Universitatea din California de Sud, a declarat:

„Când postești, sistemul încearcă să economisească energie, iar unul dintre lucrurile pe care le poate face pentru a economisi energie este să recicleze o mulțime de celule imunitare care nu sunt necesare, în special cele care pot fi deteriorate. Ceea ce am început să observăm atât în ​​munca noastră umană, cât și în cea a animalelor este că numărul de celule albe din sânge scade odată cu postul prelungit. Apoi, când vă hrăniți din nou, celulele din sânge revin. Așa că am început să ne gândim, ei bine, de unde vine?”

Sponsored links

El a explicat că „PKA este gena cheie care trebuie să se închidă pentru ca aceste celule stem să treacă într-un mod regenerativ. Oferă „OK” celulelor stem să meargă înainte și să înceapă să prolifereze și să reconstruiască întregul sistem”.

El a adăugat că organismul a eliminat părțile deteriorate, vechi și ineficiente în timpul procesului de post, creând „literalmente, un nou sistem imunitar”.

Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a descoperi modul în care restul organelor din organism sunt influențate dincolo de regenerarea celulelor stem. Dr. Longo a declarat că studiile clinice trebuie încă finalizate, dar a adăugat că cercetarea pare „foarte promițătoare”.

Laboratorul său USC cercetează acum și mai mult modurile în care intervenția alimentară  afectează regenerarea și rezistența la boli. El a inventat termenul de „juventologie” pentru a explora modalitățile prin care putem rămâne nu doar sănătoși ci și mai tineri.

Sponsored links

El a spus:

„Despre asta este cu adevărat această mișcare de post. Cum schimbi sistemul, cum păcălești și resetezi celulele, astfel încât să vă întoarceți, poate nu la 18 ani, dar cu siguranță la acea stare în care toate erau la locul lor?”

Postul negru este mai puternic decât unele medicamente de pe Pământ, arată un studiu

Postul negru înseamnă timpul pe care îl petreci fără să mănânci sau să bei ceva. Activează modul de reparare al corpului și ajută la restabilirea echilibrului hormonal.

Un studiu din 2014 bazat pe animale a constatat că postul îmbunătățește sănătatea generală. Reglează tensiunea arterială, normalizează sensibilitatea la insulină și reduce inflamația. Postul intermitent optimizează sănătatea și scade riscul de a dezvolta boli cronice.

Sponsored links

Post intermitent

Pentru a încerca acest lucru, trebuie să postești șaisprezece ore consecutiv și să-ți aranjezi mesele într-un interval de opt ore. Ar trebui să vă mâncați între prânz și 20:00. Începeți cu acest program și nu veți avea probleme.

Unora le place să bea cafea sau ceai.

Când vine vorba de alegeri alimentare, ar trebui să reduceți aportul de carbohidrați și să mâncați mai multe grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de măsline, măsline, unt, ouă, avocado și nuci. Singura provocare adusă de acest tip de post este faptul că organismul tău va trebui să se obișnuiască cu mai puține mese. Producția de grelină (hormonul foamei) se va adapta nevoilor dumneavoastră și noului program.

Sponsored links

Beneficii pentru sănătate

  • Îmbunătățește biomarkerii unei boli
  • Echilibrează nivelul de grelină
  • Previne/reduce daunele radicalilor liberi si inflamatia
  • Scade nivelul trigliceridelor
  • Îmbunătățește memoria și abilitățile de învățare
  • Ajută la pierderea sănătoasă în greutate
  • Calmează efectele secundare ale medicamentelor chimioterapice

1. Creierul

Postul negru este grozav pentru creier, deoarece promovează neurogeneza și îmbunătățește plasticitatea neuronală. Șoarecii care au mâncat mese mari și rare au avut o îmbunătățire a sănătății creierului lor. Postul ajută menținerea căilor neuronale, iar creierul este capabil să se repare singur.

2. Pierderea în greutate

Sponsored links

Corpul tău arde grăsimile în timpul perioadei de post și are suficient timp să se recupereze.

Această metodă vă va ajuta să topiți grăsimile și să creșteți masa musculară cu ușurință, fără a modifica dieta generală.

3. Longevitatea

În 1945, experții de la Universitatea din Chicago au descoperit că postul intermitent ajută șoarecii să trăiască mai mult. Întârzie dezvoltarea problemelor care provoacă moartea.

Un alt studiu a constatat că postul intermitent stimulează autofagia și elimină mușchii afectați, inclusiv cei legați de Alzheimer și Parkinson.

4. Chimioterapie

Postul intermitent inhibă creșterea celulelor canceroase la șoareci. Postul ameliorează simptomele la pacienții cu cancer, crescându-le toleranța la medicamentele chimio. Acest lucru scade, de asemenea, riscul de deces și crește ratele de vindecare.

Iarba de grâu

Îmbunătățește imunitatea și optimizează sănătatea. Iarba de grâu are 90 de minerale, toți cei 17 aminoacizi și vitaminele A, C, E, I, K și complexul B.

24 de grame de iarbă de grâu oferă aceeași cantitate de nutrienți ca două kilograme de legume verzi.

Sponsored links