Cei mai de succes copii au părinți care fac aceste 9 lucruri:

A fi părinte este una dintre cele mai dificile sarcini. Trebuie să fii foarte răbdător și înțelegător dacă vrei să crești un copil care să fie puternic. Trebuie să depui multe eforturi dacă vrei să-l faci pe copilul tău să aibă succes în viață.

Sponsored links

Așadar, mai jos este o listă cu 9 lucruri pe care le fac părinții care cresc copii de succes:

1. Observă ce abilități au copiii lor și îi ajută să le dezvolte și mai mult

Trebuie să-ți ghidezi copilul în viață. Trebuie să-l ajuți să aleagă o carieră care să-l facă fericit și mulțumit de viața sa. De asemenea, trebuie să-l înveți pe copilul tău importanța de a avea diferite abilități care l-ar ajuta mai târziu în viață.

Degeaba vrei ca copilul tău să devină medic sau avocat, dacă el este pasionat de pictură. Degeaba îl îndrumi spre tenis dacă el vrea jurnalism spre exemplu. Trebuie să observi la ce anume este mai bun, care sunt pasiunile și abilitățile sale, astfel îl poți ajuta să se dezvolte frumos în direcția potrivită astfel încât să aleagă un job care ăl va face să se simtă împlinit.

2. Mănâncă împreună cu copiii lor

Familiile care mănâncă împreună cel puțin o dată pe zi sunt mai apropiate decât cele care mănâncă separat. Mâncatul împreună nu numai că vă face să vă simțiți mai apropiați, dar poate îmbunătăți și încrederea în sine a copilului și abilitățile sale sociale.

3. Părinții lucrează

Prin diferite studii s-a dovedit că părinții care lucrează se pot concentra mai mult pe copiii lor decât cei care nu lucrează sau lucrează de acasă.

Sponsored links

Astfel de părinți doresc de obicei să facă totul pentru copiii lor și își fac prea multe griji cu privire la siguranța lor. Astfel încât găsesc mereu metode de a-și ajuta copiii să devină maturi cu succes. Un părinte care lucrează și are succes, va ști să crească un copil care va lucra și va avea succes.

4. Nu le permit copiilor lor să utilizeze dispozitivele electronice prea mult timp

Psihologii sunt de acord că copiii nu ar trebui să utilizeze niciun dispozitiv electronic până ce nu devin adolescenți. Așadar, asigurați-vă că copilul dvs. nu petrece mult timp în fața ecranului laptopului sau a telefonului și că nu vizionează videoclipuri sau joacă jocuri pe telefon.

5. Le dau sarcini de îndeplinit în funcție de vârsta pe care o au

Acei copii cărora părinții le dau anumite sarcini acasă, au mai târziu abilități mai bune în viața lor profesională și personală.

Trebuie să îi dai copilului tău anumite sarcini pe care să le îndeplinească în funcție de vârsta sa, astfel încât atunci când va crește să nu se teamă de muncă, de noi provocări sau de anumite sarcini pe care le va avea. A îi da anumite sarcini copilului tău înseamnă a îl responsabiliza de mic și a-l pregăti pentru succes atunci când va fi mare.

6. Le citesc copiilor lor

Copiii cărora le place să citească au abilități gramaticale mai bune și un vocabular mai dezvoltat. De asemenea, studiile au arătat că copiii cărora le place să citească sub vârsta de 10 ani se descurcă mai bine atunci când devin adulți. Când cresc, devin și mai interesați de lumea din jur.

Sponsored links

7. Nu își compară copiii cu alți copii

Părinții care cresc copii de succes nu își compară niciodată copiii cu alți copii. Astfel de părinți nu vor spune niciodată copilului lor: De ce nu ai luat nota 10? Ana cum de a putut să obțină o notă mare și tu nu?

Acești părinți știu că inteligența nu este definită de o notă. Ei se concentrează pe a le dzvolta copiilor abilități de înțelegere, nicidecum de învățare mecanică. Așadar, dacă ai un copil de nota 8, dar care înțelege, este posibil să aibă mai multe șanse să devină un copil de succes, decât un alt copil care nu înțelege, ci doar tocește pentru a lua nota 10.

8. Îi învață pe copiii lor că eșecul este cel mai mare profesor

Părinții buni nu îi împiedică pe copiii lor să facă nimic. Știu că a face greșeli este cel mai bun profesor pentru copiii lor.

Când copiii fac greșeli, este mai puțin probabil să le repete. Dar dacă sunteți mult prea protector cu copilul dvs., el va deveni mai dependent când va crește. Așadar, lasă-l să încerce, lasă-l să exploreze, lasă-l să se lovească de greutăți. Așa crești un copil independent, puternic, de succces.

9. Călătoresc cu copii lor

Călătorind în alte țări, copilul tău îți învață toleranța și cunoștințele. De asemenea, copiii care călătoresc au abilități sociale și comunicative mai bune. Copiii care călătoresc devin mai curioși, mai isteți și mai puțini temători.

Sponsored links

Așadar, du-l cât poți de des în vacanțe, drumeții și călătorii. Vorbește-i despre Romania, despre frumusețile ei, despre istoria țării noastre, dar nu te limita doar la țara noastră, există multe alte țări demne de vizitat și de explorat.

Sponsored links