Ceaiul special care accelerează metabolismul și ne face să slăbim 2 kilograme pe săptămână

Fiecare dintre noi are un metabolism care, printre altele, afectează direct pierderea în greutate. Factorul ereditar este, fără îndoială, important, dar avem puterea de a-l accelera și de a-l face mult mai eficient. Ceaiurile din plante sunt un remediu excelent pentru a realiza acest lucru.

Sponsored links

A avea indici sănătoși de masă musculară și de grăsime corporală este foarte important pentru a obține un echilibru între modul în care ne simțim și cum arătăm. Metabolismul joacă un rol foarte important în acest sens, si de aceea, stimularea acestuia ne ajută să slăbim, dar și să trăim mai bine.

Ceaiul pe care urmează să îl descriem mai jos este foarte eficient în acest sens. Coaja de mere, care are proprietăți excelente de slăbire, ne ajută să influențăm construirea musculară și să slăbim.

Un măr pe zi ține doctorul – și grăsimea – departe.

Mâncatul a unui măr pe zi poate ține grăsimea departe – și te poate ajuta să fii sănătos. Oamenii de știință de la Universitatea din Iowa au descoperit că un compus natural din coaja de măr stimulează arderea caloriilor și ar putea reduce dramatic nivelul de obezitate, o problemă în creștere în întreaga lume, chiar și la noi.

Sponsored links

În plus, Acidul ursolic conținut în coaja de măr ne ajută să ținem sub control nivelul colesterolului, crescând producția de colagen și îmbunătățind aspectul pielii și părului.

Pentru a prepara aceasta infuzie, se curăță trei mere, se ia coaja și se pune la fiert într-un litru de apă. Atenție: Este de o importanță fundamentală să alegeți merele ecologice și să le spălați bine, pentru a evita introducerea pesticidelor și a altor substanțe toxice în organism. Odată ce ajunge la fierbere, se ia de pe aragaz și se lasă să se răcească adăugând o lingură de scorțișoară. Se bea pe tot parcursul zilei.

Alte beneficii ale cojii de măr

Protejează creierul

În coaja de măr, compusul quercetină ajută la protejarea celulelor creierului de deteriorare și previne pierderea memoriei și, de asemenea, crește concentrația.

Sponsored links

Reglează nivelul zahărului din sânge

Coaja de mere ajută la reglarea zahărului din sânge. Persoanele cu un nivel crescut de zahăr în sânge sau diabet ar trebui să mănânce un măr cu tot cu coajă. Ajută la menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge.

Bună pentru sănătatea ochilor

Coaja de mere reduce riscul de glaucom. Este bună pentru sănătatea ochilor tăi.

Sponsored links

Coaja de mere ajută la prevenirea cariilor si afecțiunilor dentare.

Ajută inima

Quercetina este un tip de flavonoid care se găsește în coaja de măr. Acesta nu numai că reduce inflamația, dar are și proprietăți de antioxidant. Acest element previne fixarea trombocitelor, astfel încât să nu se formeze cheaguri de sânge în artere. De asemenea, mușchii inimii se ușurează, ceea ce ajută și la reducerea atacurilor de cord.

Previne cancerul

Human Cancer Cell

 

Sponsored links

Unul dintre avantajele majore ale cojii de mere este acela că cantitatea de antioxidant din aceasta este foarte mare, fapt pentru care este de mare ajutor în prevenirea cancerului. Un studiu publicat în Journal of Nutrition and Cancer a spus că acești antioxidanți ajută la protejarea împotriva diferitelor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân și cancerul de prostată.

 

Sponsored links