Ceaiul de cimbru, proprietățile vindecătoare ale remediului natural care luptă împotriva virușilor, ciupercilor și bacteriilor

Cimbrul se numără printre cele mai sănătoase plante aromatice care asigură multiple proprietăți vindecătoare, deoarece este cea mai puternică dintre plantele medicinale.

Sponsored links

În general, planta aromatică își datorează calitățile medicinale concentrației bogate de antioxidanți. Tot in frunzele sale se gasesc multe vitamine (A, C, E si K) si minerale (fier, calciu, potasiu, fosfor).

Datorită concentrației bogate de vitamina C, întărește sistemul imunitar și luptă împotriva infecțiilor.

Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de cimbru

 Poate avea proprietăți antibacteriene, antifungice și antimicrobiene

Se crede că compușii dintr-o ceașcă confortabilă de ceai de cimbru poate ajuta la protejarea organismului de microbi. Oamenii au folosit încă din trecut ceaiul de cimbru pentru proprietățile sale puternice antibacteriene, antifungice și antimicrobiene. Mai multe studii indică faptul că uleiul esențial de cimbru prezintă activitate antimicrobiană împotriva bacteriilor precum E. coli, salmonella și staphylococcus aureus, precum și a drojdiei Candida albicans.

 Este plin de antioxidanți

Știm deja că antioxidanții fac bine organismului, iar ceaiul de cimbru are o mulțime de antioxidanți. Cimbrul este plin de antioxidanți și polifenoli cunoscuți sub numele de bioflavonoide, inclusiv luteină, zeaxantina și naringenina. Acești compuși ajută la apărarea împotriva radicalilor liberi – molecule instabile produse de organism care contribuie la îmbătrânire și boli.

Sponsored links

 Contine un compus care calmeaza sistemul nervos

Te simți anxios? O ceașcă de ceai de cimbru poate ajuta și la asta. Cimbrul ajută la producerea de efecte benefice asupra sistemului neurologic datorită unui compus pe care îl conține, numit carvacrol. Are un efect natural de calmare și susținere asupra sistemului neurologic. Adăugați-l la rutina de dinainte de culcare sau sorbiți-l la birou în momentele de mare stres – și vei descoperi că îți calmează mintea.

 Conține vitamine și minerale esențiale

Antioxidanții nu sunt singurii compuși benefici care se ascund în frunzele minuscule ale cimbrului. Planta oferă și vitamine și minerale esențiale. Cimbru proaspăt conține vitaminele A și C, cupru, fibre, fier și mangan – toate acestea fiind prezente, într-o oarecare măsură, și în forma sa de ceai. Vitaminele A și C, în special, pot ajuta la stimularea forțelor de luptă împotriva infecțiilor din organism. Cimbrul sprijină sistemul imunitar în tratarea agenților patogeni virali care cauzează infecții precum mononucleoza, gripa, zona zoster, HPV, herpesul genital sau oral, hepatita și altele.

 Poate fi un remediu natural pentru tuse

Dacă aveți gâtul zgârieturi, luați în considerare să încercați o ceașcă caldă de ceai de cimbru. Cercetările au arătat că frunzele de cimbru pot ajuta la atenuarea tusei și a altor simptome ale bronșitei acute.

Antioxidanți

Cimbrul are unul dintre cele mai ridicate niveluri de antioxidanți dintre toate plantele comestibile. Antioxidanții acționează pentru a combate radicalii liberi din organism. Acești radicali liberi pot duce la semne de îmbătrânire și chiar la cancer. Însă, antioxidanții acționează prin neutralizarea radicalilor liberi pentru a reduce oxidarea în organism.

Sponsored links

Pierdere în greutate

Deși nu au existat studii despre consumul de ceai de cimbru și pierderea în greutate, unii oameni spun că ajută. Dacă faci ceai de cimbru fără îndulcitor, atunci ar putea avea aproximativ 5 calorii pe cană. Dacă îl bei în loc de suc, atunci vei consuma mai puține calorii.

Tuse, răceli și congestie

Poate cel mai frecvent motiv pentru a bea ceai de cimbru este congestia. Într-un studiu, cei care au băut ceai de cimbru au avut o scădere a frecvenței și severității tusei. Remediul pentru tuse cu ceai de cimbru poate reduce inflamația și relaxa mușchii gâtului. Prin urmare, asigură-te întotdeauna că ai cimbru la îndemână pentru ameliorarea răcelii și gripei.

Antiviral

Cimbrul este o substanță antivirală naturală puternică. S-a dovedit eficientă împotriva virusului herpes și poate oferi o anumită protecție împotriva răcelii și gripei, deoarece poate ucide unii viruși.

Fibromialgie

Pe lângă ameliorarea simptomelor răcelii și gripei, ceaiul de cimbru este bun și pentru fibromialgie. Împreună cu suplimentele naturale și schimbările stilului de viață, ceaiul de cimbru poate oferi un sprijin natural pentru ameliorarea simptomelor fibromialgiei.

Sponsored links

Tensiune arterială crescută

Studiile arată că cimbrul este un supliment eficient pentru hipertensiunea arterială. Poate scădea tensiunea arterială, cel mai probabil datorită proprietăților sale antioxidante.

Sponsored links