Ce spune culoarea unui gălbenuș despre ou și găină?

Cui nu-i place omleta cu puțină pâine prăjită la micul dejun? Ouăle sunt delicioase, oferă energie și au multe elemente nutritive necesare. Nu mulți oameni știu că culoarea gălbenușului conține o mulțime de informații și nu afectează doar modul în care crește tortul în cuptor!

Sponsored links

Ce îți poate spune culoarea unui ou despre găină?

Există cercetări științifice reale despre acest subiect – continuați să citiți pentru a afla mai multe și bucurați-vă de următoarea omletă cu aceste informații în mână.

Culoarea gălbenușului poate fi indicatorul unei găini sănătoase și, prin urmare, a unui ou gustos. Dacă vă place să gătiți, este posibil să fi auzit deja acest lucru. Cu cât culoarea este mai aurie, cu atât mai bine – se spune. Chiar și forma și fermitatea contează din anumite motive! Dacă gălbenușul este prea ușor, se crede că găina care a făcut oul nu este complet sănătoasă și probabil că nu a avut acces la furaje de calitate.

Se pare că acest lucru este departe de adevăr, vă vom spune imediat și de ce.

Găini bine hrănite

Sponsored links

Deci, gălbenușurile de diferite culori trebuie să însemne ceva, nu? Înseamnă, într-adevăr, dar nu are nimic de-a face cu valoarea lor nutrițională. Este doar un indicator pentru ceea ce mânca găina înainte de a face oul! În funcție de alimentația sa, este perfect normal ca găinile să depună ouă care au fie gălbenușuri deschise la culoare, fie gălbenușuri de culoare galben închis, aproape portocalii.

Dacă furajul conține mai mult caroten, gălbenușul va fi de un portocaliu mai intens. Japonia este recunoscută pentru preferința sa pentru gălbenușurile cu o culoare intensă, precum cea a mandarinelor, de exemplu. Porumbul produce o culoare galbenă mai deschisă, în timp ce hrănirea cu orez a găinilor face ca gălbenușul să fie foarte deschis la culoare.

Concluzie

Totul se rezumă la faptul că nu există niciun raționament mistic în spatele culorilor gălbenușului de ou. Oul are în continuare același profil nutrițional și conținut de vitamine. S-ar putea să existe diferențe subtile de gust, dar, în general, fiecare ou păstrează aceleași caracteristici bogate în proteine ​​și densități energetice ale unui ingredient excelent de gătit.

Dacă vă pasă de bunăstarea animalelor și de unde provin ouăle, luați în considerare cumpărarea ouălor provenite de la găini cescute în aer liber. Poate chiar veți testa dacă culoarea gălbenușului este diferită la găinile crescute astfel – de ce nu?

Sponsored links

Sponsored links