Ce se va întâmpla cu corpul tău dacă mănânci 4 caju în fiecare zi

Miezul de caju este cunoscut pentru gustul sau dulce și pentru forma inconfundabilă.

Sponsored links

Și deși la majoritatea dintre noi le place să le includem în dieta noastră ca o simplă gustare, probabil că nu aveți idee că aceste nuci pot face minuni pentru corpul dvs., deoarece conțin o serie întreagă de nutrienți.

Vă prezentăm 9 beneficii dacă mâncați 4 caju în fiecare zi:

9. Pielea ta va începe să strălucească.

depositphotos.com

Nucile de caju sunt o sursă excelentă de cupru și antioxidanți, care sunt benefici pentru pielea ta. Antioxidanții sunt cunoscuți pentru reducerea semnelor de îmbătrânirie, iar cuprul, împreună cu alte enzime, produc colagenul care este responsabil pentru creșterea elasticității pielii tale.

8. Te vei îmbolnăvi mai rar.

© depositphotos.com                                                                                  © depositphotos.com

Nucile de caju sunt, de asemenea, o mare sursă de zinc. Și acest element chimic este important pentru dezvoltarea celulelor sistemului imunitar, pentru producerea de enzime antioxidante și pentru activitatea sistemului imunitar în general.

Sponsored links

7. Oasele tale vor deveni mai puternice.

© depositphotos.com

Doar 30 de grame de caju poate oferi aproximativ 30% din valoarea zilnică de cupru și 20% de magneziu. Cuprul susține dezvoltarea oaselor și a țesutului conjunctiv, în timp ce magneziul ajută corpul tău să absoarbă calciul și reduce riscul dezvoltării osteoporozei.

6. Ochii tăi vor fi protejați.

© depositphotos.com

Nucile de caju sunt bogate în luteină și zeaxantină, antioxidanți care sunt importanți pentru menținerea ochilor sănătoși. Dacă sunt consumate zilnic, acești antioxidanți mențin o vedere bună și păstrează departe infecțiile pe care le puteți obține din mediu. Zeaxantina vă protejează de asemenea retina împotriva razelor UV dăunătoare.

5. Migrenele tale vor dispărea.

© depositphotos.com                                                                                      © depositphotos.com

Deficiența de magneziu poate duce la multe probleme de sănătate, inclusiv creșterea presiunii arteriale, dureri de cap frecvente, și dureri în diferite părți ale corpului. Mâncarea miezului de caju în mod regulat vă va asigura că aveți echilibrul adecvat de magneziu și vă va scuti de migrene.

4. Dintii tai vor deveni mai sanatosi.

© depositphotos.com   © depositphotos.com

Unul dintre cei mai incredibili compuși din caju sunt acizii anacardici. Acești acizi sunt capabili să omoare bacteriile gram-pozitive care provoacă cariile dentare și acneea.

3. Te vei simți mai energic.

© depositphotos.com                                                                        © depositphotos.com

Nucile de caju conțin o serie de minerale și vitamine, incluzând vitaminele E, K, B6, cupru, fosfor, zinc, magneziu, fier și seleniu. Toți aceștia joacă roluri importante în a ajuta corpul să funcționeze corect. Și cu cât este mai sănătos metabolismul tău, cu atât te vei simți mai energic pe parcursul zilei .

Sponsored links

2. Va fi mai ușor să vă gestionați greutatea.

© depositphotos.com

Majoritatea oamenilor consideră că, consumul de nuci zilnic poate duce la creșterea în greutate. De fapt, acest lucru nu este adevărat. Caju conțin grăsimi, dar aceste grăsimi sunt sănătoase, iar magneziul găsit în caju este esențial pentru reglarea metabolismului grăsimilor și carbohidraților din corpul tău.

De fapt, persoanele care consumă nuci de caju în mod moderat și regulat pierd în greutate mai repede și au un risc mai mic de a deveni obezi. Pe lângă asta, aceste nuci pot fi o gustare excelentă pentru dvs., deoarece sunt extrem de hrănitoare și vă mențin plin pentru o lungă perioadă de timp.

1. Părul tău va deveni strălucitor.

© depositphotos.com

Cuprul găsit în nucile de caju îți va păstra părul strălucitor și puternic și îi va oferi o textură netedă. Aceste nuci te pot ajuta, de asemenea, să îmbunătățești culoarea părului, deoarece stimulează producerea unui pigment numit melanină.

Avertisment: Chiar dacă sunteți un iubitor de caju, nu depășiți porția zilnică de 4-5 nuci, altfel s-ar putea să aveti dureri de cap.

Sponsored links

SURSĂbrightside.me