Ce se poate întâmpla dacă nu vă spălați lenjeria de pat

Ne petrecem cea mai mare parte a vieții (aproximativ o treime din ea) dormind. Și în timp ce dormim în paturile noastre, materialele reziduale, cum ar fi uleiul pielii, celulele pielii și murdăria, pot fi lăsate pe cearșafurile noastre, acumulându-se în timp. Dacă îți lași lenjeria nespălată poți întâmpina următoarele probleme:

Sponsored links

Erupții acneice și piele iritată

What Can Happen If You Don’t Wash Your Sheets

Ai observat erupții pe pielea ta? Este posibil ca fața ta de pernă să fie murdară! Utilizarea zilnică duce la acumularea pe așternuturi a pielii moarte, a uleiului și a bacteriilor, iar aceste pot provoca înfundarea porilor, ducând la acnee. Pielea dvs. ar putea de asemenea să se înroșească, din cauza acarienilor Demodex, care sunt prezenți în cearșafuri și perne. Dacă pielea dvs. pare „nefericită”, încercați să vă schimbați fața de pernă la fiecare 2-3 zile și vedeți ce se întâmplă.

Alergii provocate de acarieni

What Can Happen If You Don’t Wash Your Sheets

Sponsored links

Strănutați și aveți mâncărimi în timpul nopții? Este posibil să suferiți de alergii! Cauzele alergiilor pot varia de la polen și praf la acarieni care trăiesc în lenjeria de pat. Acești acarieni, deși microscopici, ar putea provoca cazuri grave de alergii și astm. Pentru a evita acești alergeni, asigurați-vă că vă spălați cearșafurile cu apă fierbinte. Dacă sunteți maki sensibil puteți achiziționa cun așternut hipoalergenic.

Efectele nocive ale dormitului cu animalele de companie

What Can Happen If You Don’t Wash Your Sheets

A dormi cu animalele de companie poate fi plăcut și confortabil, dar există unele riscuri pe care ar trebui să le conștientizați. Deoarece unele animale de companie poartă căpușe, este important să scăpați de acești paraziți, pentru că ele pot provoca boala Lyme. Blana animalelor de companie ar putea atrage, de asemenea, acarienii de praf să locuiască în așternuturile dvs. Dacă decideți să vă păstrați prietenii blănoși în pat, asigurați-vă că vă spălați cearșafurile în mod regulat și păstrați-le întotdeauna bunăstarea și igiena.

Mâncărimi ale scalpului

Sponsored links

What Can Happen If You Don’t Wash Your Sheets

Fețele de perne calde și umede pot fi o casă excelentă pentru ciuperci cunoscute sub numele de dermatofiți. Aceste ciuperci provoacă mâncărime la nivelul scalpului, mai sunt cunoscute și sub denumirea de vierme a scalpului. În timp ce puteți solicita cu ușurință tratament de la profesioniștii din domeniul medical, prevenirea este esențială. Pentru a reduce șansele de a avea o senzație iritantă pe cap, asigurați-vă că vă spălați pernele și fețele de perne cât mai des.

Reinfectarea ochiului roz

What Can Happen If You Don’t Wash Your Sheets

Dacă ați avut conjunctivită, cunoscută și sub numele de ochi roz, cearșafurile dvs. sunt, de asemenea, compromise. Acest lucru se datorează bacteriilor prezente în așternut, în special în fețele de pernă. Dacă dumneavoastră sau persoana cu care împărțiți patul ați avut recent un episod de conjunctivită, spălați-vă cearșafurile și fețele de pernă cu apă fierbinte pentru a reduce șansele de re-infectare. Acum, că știți ce se întâmplă dacă nu vă spălați lenjeria de pat, vă puteți întreba cât de des trebuie să o faceți. Pentru a ucide microbii, folosiți apă fierbinte atunci când vă spălați cearșafurile și fețele de pernă și spălațile cel puțin o dată pe săptămână.

Sponsored links

Faceți acest lucru cel puțin o dată pe săptămână și totul va fi bine. Voi cât de des vă spălați lenjeria de pat? Spuneți-ne în comentarii!

Sponsored links