Ce se întâmplă în timp dacă obișnuiești să îți pocnești degetele mereu

Există două feluri de oameni pe lumea asta: cei care își trosnesc degetele și cei care se îngrozesc de fiecare dată când aud zgomotul articulațiilor altcuiva trosnind.

Sponsored links

Dacă faci parte din primul grup, probabil că ai auzit pe cineva spunându-ți cât de rău este pentru sănătatea ta să-ți trosnești în mod constant degetele. Poate te-ai întrebat, dar probabil că asta nu te-a împiedicat să o faci din nou. După ani de dezbateri dacă să-ți pocnești degetele este rău pentru tine, avem în sfârșit un răspuns.

Iată ce se întâmplă cu corpul tău când îți trosnești degetele:

Pe măsură ce îmbătrânești, corpul tău se schimbă. Poate ați observat că mușchii încep să devină mai moi, articulațiile încep să vă doară și auziți zgomote „pocnituri” când urcați și coborâți scările. Dacă vă trosniți degetele în mod regulat, probabil că vă bucurați să simțiți această întindere în degete, urmată de sunetul de pocnire. Dar știi ce se întâmplă de fapt cu corpul tău când îți trosnești degetele?

Iată cum explică știința pocnitul degetelor:  articulația ta este alcătuită din două oase care se unesc în interiorul corpului tău. Sunt atașate cu ligamente. Există un spațiu mic între oase pentru a permite degetelor să se îndoaie. Când vă pocniți degetele, despărțiți suprafețele articulației și întindeți oasele. Acest lucru scade presiunea în articulație.

Deci, ce-i cu sunetul acela de popping?

Există un fluid în interiorul articulațiilor care conține gaze precum dioxid de carbon, oxigen și azot. Când presiunea scade în articulație, aceste gaze sunt eliberate. Bula de gaz care este eliberată prin crăpare creează acel sunet puternic de pocnitură pe care îl auzi – cel care îi îngrozește pe unii.

Sponsored links

Potrivit dr. Boutin, un radiolog la Universitatea din California, Davis, pocnitul degetelor vă întinde articulațiile. Ați observat vreodată o mai bună mișcare a degetelor după ce vă trosniți degetele? Acest lucru se întâmplă deoarece scăderea presiunii din articulații permite degetelor să devină mai flexibile.

Așadar, să-ți pocnești degetele este rău pentru tine?

Nu! Dr. Greg Kawchuk de la Universitatea din Alberta explică faptul că majoritatea oamenilor probabil presupun că este un obicei prost din cauza acelui zgomot infam. Nu există dovezi care să sugereze că pocnitul degetelor poate provoca inflamație sau artrită. Studiile au arătat, de asemenea, că pocnitul articulațiilor nu crește degenerarea articulațiilor.

Dacă îți place să îți pocnești degetele, e bine să știi că să scapi fără acele probleme mitice de sănătate!

Sponsored links