Ce se întâmplă în corpul tău în timp dacă anxietatea pe care o ai rămâne netratată

Nu este un secret pentru nimeni că stresul și anxietatea îți pot cauza o grămadă de probleme atât fizic, cât și mental și emoțional. Și în timp ce stresul nu cauzează doar probleme pe termen lung, cum ar fi un risc crescut de atac de cord, anxietatea cronică provoacă și simptome mai imediate, dintre care unele s-ar putea să nu ți se fi întâmplat.

Sponsored links

Da, stresul nu este în mod natural un lucru rău, dar expunerea cronică la situații intens stresante poate avea ramificațiile sale asupra sănătății tale. Stresul și anxietatea cronică merg mână în mână. Conștientizarea simptomelor vă poate ajuta să vă alertați că este timpul să încorporați câteva tehnici de gestionare a stresului.

Iată câteva dintre simptomele fizice instantanee ale stresului care duc la anxietate cronică:

Gâtul uscat, senzație de îngustare

Te simți nevoit să îți dregi glasul și să bei lichide suficiente înainte de a ține un discurs? Aceasta este reacția gâtului tău la stres.

Când sentimentul de anxietate se instalează, fluidele sunt transferate în locuri mai vitale ale corpului. Acest lucru provoacă spasme în mușchii gâtului, ducând la strângere, uscăciune și înghițire dificilă.

Sponsored links

Reacții hepatice

Sistemul suprarenal are propriul mod de a face față stresului. Produce o cantitate excesivă de cortizol, hormonul stresului. Acest lucru duce la o creștere a glucozei, zahărul din sânge bogat în energie care folosește reacțiile tale de „luptă sau fugă”.

Mulți oameni au corpuri care le permit să reabsorbă glicemia în plus fără a suferi daune. Pentru diabetici și cei cu sindrom metabolic, totuși, excesul de zahăr din sânge ar putea însemna probleme de sănătate.

 

Sponsored links

Reacții ale pielii

De la transpirația umedă la obrajii înroșiți, pielea are, de asemenea, propriile moduri de a afișa semne exterioare de stres imediat. Și totul se datorează unei modificări a fluxului sanguin.

„Luptă sau fugă” împinge mai mult sânge în mușchi – ceea ce este bine, atunci când este nevoie imediată de el. Cu toate acestea, în timp, această reacție poate face pielea să îmbătrânească mai repede. Stresul poate provoca, de asemenea, o creștere a histaminei, ceea ce poate duce la umflare.

Splina hiperactivă

Sponsored links

Pentru a reumple oxigenul în organism, care ar fi putut fi epuizat în timpul unei încercări stresante, splina eliberează în plus celule roșii și albe din sânge.

Pe lângă aceasta, în timpul acestui proces, fluxul de sânge crește cu 300 până la 400 la sută pentru a pregăti restul corpului pentru cerințe suplimentare.

Tensiune musculară

Stresul te fac să simți uneoi o durere în gât! Sentimentele de anxietate fac corpul să se încordeze. Acest lucru provoacă încordare pe grupuri mari de mușchi.

Sponsored links

Stresul cronic poate agrava această tensiune, ceea ce poate duce la dureri de cap, umeri rigizi, dureri de gât și chiar migrene. În plus, persoanele care se confruntă cu o stare constantă de stres prezintă, de asemenea, un risc mai mare de apariție a tulburărilor musculo-scheletice cronice.

Și după un timp, anxietatea cronică determină corpul tău să prezinte alte probleme de sănătate, cum ar fi:

Inima ta

Stresul cronic duce la un risc mai mare de probleme cardiace, cauzate de ritmul cardiac crescut, tensiunea arterială crescută și vârfurile de cortizol.

Stresul pe termen lung poate duce, de asemenea, la hipertensiune arterială și aritmie, precum și la un risc crescut de atac de cord sau accident vascular cerebral. De asemenea, ar trebui să fii conștient de diferența dintre un atac de cord și un atac de panică.

Sponsored links

Plămânii tăi

Studiile au arătat că există o corelație între stres și astm. Și astmaticii sunt, de asemenea, mai susceptibili de a suferi atacuri de panică. În plus, anxietatea cronică poate, de asemenea, exacerba simptomele BPOC.

Creierul tău

Cea mai proeminentă reacție la anxietatea cronică este cea psihologică. Stresul și anxietatea pot afecta zone ale creierului care influențează atât memoria pe termen lung, cât și memoria pe termen scurt.

Sponsored links

Asta nu înseamnă că memoria dispare; mai degrabă, înseamnă că devine dificil pentru creierul tău să recupereze informațiile.

Sistemul tău imunitar

Monstrul stres afectează și sistemul imunitar. Vechea reacție „luptă sau fugă” are un rol și aici. Când este activată, îți suprimă sistemul imunitar. Deci, atunci când ești stresat, ai mai multe șanse să iei un virus și ești mai susceptibil la infecții.

Sistemul tău digestiv

Stresul și anxietatea pot cauza probleme de digestie, inclusiv spasme ale esofagului și BRGE. În plus, poate modifica nivelul de acid din stomac, ceea ce duce la indigestie. Și stomacul tău se poate închide, făcându-te să te simți greață.

Stresul pe termen lung poate afecta și intestinele, ducând la reflux, diaree și balonare.

Sponsored links