Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci două felii de ananas pe zi

Ananasul este un fruct incredibil de benefic pentru organismul nostru. Are o structură care ne ajută să rămânem sănătoși și să prevenim multe boli. Ideal ar fi să consumi aproximativ două felii de ananas zilnic.

Sponsored links

Cu toate acestea, sunt multe persoane care nu îl consumă. Ceea ce nu știu este că ne poate ajuta să obținem corpul perfect fără a ține nici un fel de dietă.

10 beneficii ale consumului de ananas 

1. Vei elimina inflamația

Acest fruct conține bromelaină, o substanță care ajută la combaterea inflamației, reducând durerea și umflarea și accelerând procesul de vindecare. În plus, elimină celulele rele și regenerează țesuturile.

2. Va avea grijă de vederea ta

Vitamina A, împreună cu beta-carotenul, vă păstrează vederea prin reducerea degenerescenței maculare.

Sponsored links

3. Reglează tensiunea arterială

Potasiul scade tensiunea arterială, prevenind accidentul vascular cerebral.

4. Îți va normaliza funcționarea sistemului digestiv

Atât ananasul, cât și sucul acestui fruct îmbunătățesc procesul de digestie, ameliorând balonarea. Dacă credeți că problema dumneavoastră poate fi un ulcer, ar trebui să consultați un medic.

5. Va crește fertilitatea

 

Sponsored links

 

Datorită bromelainei, circulația sângelui este îmbunătățită și sunt prevenite avorturile spontane.

6. Te va ajuta să slăbești

De asemenea, ananasul este ideal pentru combaterea celulitei și accelerarea absorbției proteinelor. Dacă îl combinăm cu exercițiile fizice, ne va ajuta să slăbim.

7. Îți va proteja inima

Vitamina C crește producția de colagen în mușchi, oase și vasele de sânge și previne problemele vasculare.

Sponsored links

8. Oasele tale vor fi mai puternice

O felie din acest fruct vă oferă 70% din doza zilnică necesară de magneziu, care, împreună cu calciul, vă întărește oasele.

9. Te va menține tânăr

Manganul prezent în ananas ne protejează celulele de radicalii liberi, prevenind astfel îmbătrânirea prematură a pielii noastre.

10. Nivelul zahărului din sânge va scădea

Fibrele pezente în ananas scad nivelul zahărului din sânge, deoarece încetinesc absorbția zaharurilor prezente în fructe.

Amintiți-vă că ananasul ne oferă aceste beneficii datorită componentelor sale. Cu toate acestea, dacă vrem cu adevărat să slăbim, să ne întărim sistemul imunitar sau să sporim aceste beneficii, cel mai bine este să combinăm consumul de ananas cu o alimentație sănătoasă și cu mult sport.

Ce crezi? Va deveni ananasul fructul tău preferat de acum înainte? Spune-ne în comentarii!

Sponsored links