Ce se întâmplă dacă o femeie naște într-un avion

Deși nu există declarații oficiale în acest sens, se știe că aproximativ 60 de bebeluși s-au născut “în cer” și sunt cunoscuți ca fiind bebelușii născuți „în aer” sau „în cer”. Un avion nu este sala de naștere la care ar visa o viitoare mamă, dar s-ar putea întâmpla și s-a mai întâmplat în trecut – și, în unele cazuri, nou-născutul a primit cadouri și privilegii speciale.

Sponsored links

Noi ne bucurăm să traversăm un teritoriu neexplorat pentru a căuta răspunsuri și a descoperi necunoscutul doar pentru a-l împărtăși tuturor. Și asta am făcut pentru copiii din aer.

1. Depinde de echipaj să decidă dacă este necesară o aterizare de urgență.

Chiar dacă majoritatea companiilor aeriene au pus acum limite în ceea ce privește zborul unei femei însărcinate (de obicei nu mai târziu de 38 de săptămâni sau 30 de zile înainte de data nașterii și confirmată cu adeverință de la medic), există încă posibilitatea prin de a se întâmpla un travaliu neașteptat.

Chiar dacă este rar, dacă se întâmplă și o femeie intră în travaliu, echipajul nu are multe opțiuni. În primul rând, însoțitoarele de zbor nu sunt instruite să aducă pe lume copii. Deci, în acel moment, toată lumea va spera că există un doctor sau o asistentă medicală în avionul respectiv.

Sponsored links

Dacă nu sunt profesioniști medicali la bord, însoțitoarele de zbor vor acționa ca moașe și vor da naștere copilului. Acest lucru este posibil să se întâmple dacă nu există nicio modalitate în care pot ateriza de urgență, iar zborul continuă pur și simplu la destinația inițială.

2. Nu există o regulă care să se aplice în ceea ce privește cetățenia bebelușului.

Regulile nu sunt “bătute în cuie” și se pot schimba în funcție de compania aeriană și de teritoriul pe care zboară avionul, un lucru este sigur: bebelușul va primi aceeași cetățenie ca mama și tatăl său.

Celelalte 2 posibilități sunt ca bebelușul să obțină cetățenia țării în care este înregistrată aeronava sau unde se află avionul în momentul nașterii.

Sponsored links

De exemplu, dacă un copil se naște în orice parte a teritoriului SUA, chiar și în aer, acesta va obține cetățenia SUA imediat. Dar dacă un copil se naște în spațiul aerian britanic, nu va primi documente din Marea Britanie.

3. Unele companii aeriene ar putea oferi bilete gratuite bebelușului.

Există câteva zvonuri despre faptul că bebelușii născuți în avioane primesc zboruri gratuite pentru toată viața. Din păcate, nu este cazul tuturor.

Au fost doar câțiva copii care au primit zboruri gratuite pe viață, cum ar fi un băiețel care s-a născut pe o companie aeriană indiană și o fată născută pe un zbor Egyptair.

Sponsored links

Bebelușii care s-au născut pe Polar Airlines, AirAsia, Asia Pacific Airlines sau Airways – și un bebeluș dintr-un zbor Atlantic Virgin- au primit bilete gratuite până la vârsta de 21 de ani.

În 2017, un băiat s-a născut pe un zbor Spirit Airlines și a fost răsplătit cu bilete gratuite  pe viață, având și posibilitatea de a putea lua cu el și un alt pasager.

4. Avionul ar putea fi redenumit în onoarea bebelușului.

În 2019, un zbor JetBlue a aterizat cu un pasager în plus la bord. Personalul medical disponibil și echipajul au ajutat la nașterea unui băiețel la mii de kilometri în aer. Au redenumit avionul „Born to Be Blue” după bebelușul născut la bord, cel mai tânăr client al lor.

Sponsored links

Bebelușii ar putea primi chiar cadouri de la companiile aeriene. În 2018, o fetiță s-a născut pe un zbor Chick-fil-A. I s-a dat hrană pe viață și i s-a garantat chiar și un loc de muncă pentru când va fi suficient de mare.

5. Sănătatea bebelușului ar putea fi expusă riscului.

What Happens If a Woman Gives Birth on a Plane

Există câteva motive pentru care un avion nu este locul ideal pentru nașterea unui bebeluș. În primul rând, aerul de sus este mai subțire, ceea ce va îngreuna respirația bebelușului.

În al doilea rând, într-un avion, nu există echipamente de înaltă tehnologie care să ajute la travaliu, mai ales dacă este necesară o operație de cezariană de urgență. De asemenea, urechile nou-născutului pot avea probleme din cauza presiunii aerului.

Sponsored links

Chiar dacă este destul de rar ca nașterea să se întâmple în aer, echipajul se va asigura că mama se simte cât mai sigură și cât mai confortabilă. Mama ar putea fi mutată într-o zonă mai spațioasă, cum ar fi clasa întâi sau clasa business.

Unde te-ai născut? Cunoști pe cineva care s-a născut într-un avion? Ce locuri ați vizita dacă ați avea bilete de avion gratuite pe viață?

Sponsored links