Ce se întâmplă cu corpul tău la 10 ore după ce aplici oja

După cum știm cu toții, nu ar trebui să folosim oja prea des, altfel unghiile vor începe să se usuce și să devină galbene. Cu toate acestea, se dovedește că acest tip de produs cosmetic poate provoca daune mult mai grave sănătății noastre.
Nu vă îndemnăm să abandonați cu totul oja. În schimb, vrem pur și simplu să enumerăm efectele negative pe care ingredientele sale le pot avea asupra corpului.

Sponsored links

Care este principalul pericol pentru sănătatea ta?

What Happens to Your Body 10 Hours After You Apply Nail Polish

Pericolele lacului de unghii constau în toxicitatea acestuia. Unele produse cosmetice moderne pentru îngrijirea unghiilor conțin următoarele componente, capabile să vă dăuneze grav sănătății:

Toluen – un solvent care conferă unghiilor un finisaj neted și păstrează pigmentul. Toluenul poate afecta sistemul nervos central și poate provoca tulburări de reproducere. Durerile de cap, slăbiciunea, leșinul și greața sunt doar câteva dintre consecințele probabile ale utilizării ojei de unghii necorespunzătoare.
Formaldehida – un gaz incolor care ajută la creșterea duratei de păstrare a ojei. Dacă suferiți de alergii, contactul cu formaldehida poate provoca dermatită și posibile arsuri chimice. În cazuri mai severe, poate declanșa tulburări ale ritmului cardiac, convulsii și cancer.

Dibutil Рhthalate este folosit ca parfum. Prezența acestui compus periculos vă poate provoca tulburări endocrine, boli ginecologice și boli ale căilor respiratorii.
Oamenii de știință au efectuat un studiu cu un grup de 24 de femei. La 6 ore după ce și-au dat unghiile cu ojă, majoritatea participanților au prezentat niveluri ridicate de difenil fosfat – un derivat al trifenil fosfatului care se formează în procesul de metabolizare. La 10 ore de la începutul experimentului, nivelurile de difenil fosfat din corpurile tuturor participanților au crescut de 7 ori peste limita normală. Aceste rezultate sunt cu adevărat alarmante.

Sponsored links

Cum alegeți o ojă care nu vă va afecta sănătatea?

Unele sticle cu lac sau ojă au marcaje speciale:
„Fără 5” înseamnă că produsul nu conține formaldehidă, (și nici derivatele sale) toluen, ftalați de dibutil sau camfor.
„3-Free” înseamnă că oja nu conține decât trei dintre componentele dăunătoare: formaldehidă, ftalat de dibutil și toluen.
Înainte de a cumpăra oje, acordați în primul rând atenție ingredientelor și amintiți-vă – sănătatea dvs. este în mâinile voastre!

What Happens to Your Body 10 Hours After You Apply Nail Polish

Sponsored links